Το ξενειον του Γιώργου Μεράντζα

Μπορεί η εποχή να μην προσφέρεται για αποδράσεις στα «άγρια» Τζουμέρκα, όμως ο καινούργιος φιλόξενος ξενώνας του Γιώργου Μεράντζα στο χωριό Πράμαντα μας βάζει στον πειρασμό να μαζευτούμε και να οργανώσουμε ένα παρεΐστικο Σαββατοκύριακο σαν στο εξοχικό μας. Ένας καινούργιος ξενώνας, ιδανικός για παρέες και ζευγάρια, έκανε την εμφάνισή του στα Τζουμέρκα. Κοντά στο χωριό Πράμαντα, στον οικισμό Τσόπελα, το «Ξενείον του Γιώργου Μεράντζα» (26590/62350-1, www.xenion.gr) προσφέρεται και για τους λάτρες

Το ξενειον του Γιώργου Μεράντζα

Στα Τζουμέρκα με... πατούνια

Μπορεί η εποχή να μην προσφέρεται για αποδράσεις στα «άγρια» Τζουμέρκα, όμως ο καινούργιος φιλόξενος ξενώνας του Γιώργου Μεράντζα στο χωριό Πράμαντα μας βάζει στον πειρασμό να μαζευτούμε και να οργανώσουμε ένα παρεΐστικο Σαββατοκύριακο σαν στο εξοχικό μας.

Το ξενειον του Γιώργου Μεράντζα - εικόνα 1

Ένας καινούργιος ξενώνας, ιδανικός για παρέες και ζευγάρια, έκανε την εμφάνισή του στα Τζουμέρκα. Κοντά στο χωριό Πράμαντα, στον οικισμό Τσόπελα, το «Ξενείον του Γιώργου Μεράντζα» (26590/62350-1, www.xenion.gr) προσφέρεται και για τους λάτρες της άγριας φύσης και της περιπέτειας - καιρού επιτρέποντος πάντα.

Η έννοια της σπιτικής φιλοξενίας γίνεται πραγματικότητα εδώ. Ο ιδιοκτήτης, ο γνωστός τραγουδιστής της μεταπολίτευσης, προτρέπει τους επισκέπτες να νιώσουν σαν στο σπίτι τους και τους προτείνει να αφήσουν κατά μέρος τα παπούτσια τους και να βάλουν τις χοντρές πλεχτές κάλτσες, γνωστές ως πατούνια, ζεστή εναλλακτική λύση αντί για τις κλασικές παντόφλες των ξενοδοχείων. Το «Ξενείον» διαθέτει 7 διαμερίσματα, 4 δίχωρα με τζάκι και 3 μονόχωρα, όλα πλήρως εξοπλισμένα, άνετα, με διπλά κρεβάτια και αναπαυτικούς καναπέδες - αν και μας έλειψε ένα coffee table στο σαλονάκι τους. Ξεχωρίζουν τα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου χάρη στη θέα στις κορυφές των Τζουμέρκων.

Το κεντρικό σαλόνι με το μεγάλο τζάκι είναι κατάλληλο για άκρως παρεΐστικες βραδιές με τσιπουράκι και επιτραπέζια. Το πρωινό σερβίρεται σε μια αίθουσα στο ισόγειο, σε ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, όπου οι επισκέπτες είναι όλοι σαν μια παρέα, αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν, βέβαια, και ξεχωριστά τραπεζάκια για όσους θέλουν απομόνωση.

Ο ξενώνας προσφέρει και τη δυνατότητα γεύματος, τα οποία ετοιμάζονται κατά παραγγελία, ενώ τις πρώτες ύλες προμηθεύονται από παραγωγούς της περιοχής. Για όσους θέλουν να φάνε κάτι πρόχειρο, στο πλαίσιο πάντα της «σαν στο σπίτι σου» φιλοξενίας, η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορούν μόνοι τους να φτιάξουν κάποιο σνακ.

Αν τα Τζουμέρκα μες στο χειμώνα σάς ακούγονται κάπως άγρια, σημειώστε από τώρα για το καλοκαίρι ότι στην αυλή του ξενώνα υπάρχει μια τεράστια πισίνα. Επίσης, όταν έχει καλό καιρό, το μπάρμπεκιου παίρνει φωτιά και μαζί και το κέφι της παρέας, αν είστε τυχεροί θα γευτείτε και κατσικάκι στη γάστρα ψημένο στον παραδοσιακό φούρνο.

Αν θελήσετε να κάνετε εκδρομές ή εναλλακτικές δραστηριότητες στην περιοχή, ο Γιώργος Μεράντζας θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές, ενώ στην ιστοσελίδα του ξενώνα θα βρείτε μικρά βιντεάκια με τα σημεία που αξίζει να επισκεφτείτε και τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στα Τζουμέρκα.

Βούλα Ακριβάκη
pakrivaki@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!