Ο Βασίλης Μηλιώνης έχει πετάξει με αερόστατο στην Αίγυπτο

Από τους πιο υποσχόμενους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Βασίλης Μηλιώνης ετοιμάζει βαλίτσες για Ταϊλανδη και μοιράζεται μαζί μας εικόνες από τα Highlands της Σκωτίας, την πνευματικότητα του Λούξορ και την επιθυμία του να φτάσει μέχρι την άκρη του κόσμου, στην Παταγονία.

Βασίλης Μηλιώνης - Αίγυπτος

Τα ταξίδια είναι πολύ σημαντικός πλούτος. Έρχεσαι σε αυτή τη ζωή για λίγο χρονικό διάστημα και ζεις σε ένα οικοσύστημα το οποίο οφείλεις να γνωρίσεις σε αυτόν τον χρόνο που σου έχει δοθεί. Θα ήθελα να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα ταξίδια, ακόμη και σε μέρη που δεν θα έλεγες ποτέ ότι θα πας. Το να έχεις τη δυνατότητα να ταξιδεύεις είναι φυσικά προνόμιο. Δεν θέλει πάντα κόπο, θέλει όμως τρόπο και χρόνο. 

Τα ταξίδια ήρθαν στη ζωή μου σε αρκετά μεγάλη ηλικία, όταν πια μπορούσα να τα στηρίξω οικονομικά. Πρόσφατα πήγα στην Αίγυπτο και στην Ιταλία —έχω επισκεφθεί δύο φορές τη Ρώμη, τη Βενετία και τη Φλωρεντία— ενώ πήγα και στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, έχω γυρίσει σχεδόν όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη Σκωτία και τα Highlands μέχρι την Ουαλία, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Γιορκ. 

Βασίλης Μηλιώνης

Τώρα έχω κανονίσει να πάω στην Ταϊλάνδη. Είναι μια τελείως διαφορετική κουλτούρα, αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας, που είναι πολύ μυστήρια να την ανακαλύψει κανείς, με πολύ πλούσια φύση και βιοποικιλότητα. Το πρόγραμμα εκεί περιλαμβάνει τα πάντα: βουνό, ζούγκλα, θάλασσα, τροπικά νησιά και μεγάλες πόλεις όπως η Μπανγκόκ.

Τα αεροδρόμια μού φαίνονται ίδια μεταξύ τους, σαν να μετεωρίζονται ανάμεσα σε κόσμους. Σαν ένα σύμπαν ξεχωριστό. Έχουν κοινή γλώσσα, μπορεί και να μην καταλάβει κάποιος σε ποια χώρα βρίσκεται κάνοντας ανταποκρίσεις.

Για μένα το ταξίδι ξεκινά από τη στιγμή που φτιάχνω τη βαλίτσα μου μέχρι την ώρα που θα την αφήσω. Απολαμβάνω τη διαδρομή, αλλά κυρίως τις στιγμές και το μοίρασμα με τους ανθρώπους. Πολύ περισσότερο από τα ωραία τοπία και αξιοθέατα. Αυτό που με γοητεύει είναι οι άνθρωποι και το πώς υπάρχουν σε κάθε συνθήκη, οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ μας, είτε αυτό σημαίνει να είναι κανείς δυτικός, Ευρωπαίος, Αμερικάνος είτε να είναι Ασιάτης. 

Αίγυπτος

Στα ταξίδια αφήνομαι σε όσα θα φέρει ο χρόνος, λειτουργώντας πάντα με βάση την επιθυμία της στιγμής και την ευελιξία. Προσπαθώ να περιλάβω όσα θέλω να δω αλλά πάντοτε οδηγούμενος από την επιθυμία της στιγμής. Αποδίδει, δηλαδή έχω έναν τρόπο να συμπεριφέρομαι που ποτέ δεν μένει παραπονεμένος κανείς από την παρέα μου. 

Τα αερόστατα στο Λούξορ ήταν μια μοναδική εμπειρία. Περιηγηθήκαμε αρχικά στην Κοιλάδα των Βασιλέων και το Καρνάκ και μας πρότειναν εκδρομή με αερόστατα το ξημέρωμα αλλά η αρχική τιμή ήταν τρεις φορές επάνω- εκεί πρέπει να ξέρεις να κάνεις παζάρι. Ξυπνήσαμε αχάραγα για να δούμε την ανατολή και περιμέναμε με αγωνία το "πράσινο φως" από τους ειδικούς για να πετάξουμε, αναλόγως του καιρού. Δεν ξέρεις αν θα πετάξεις. Όταν τελικά δόθηκε η άδεια, αρχίσαμε να χειροκροτάμε σαν να βρισκόμαστε σε γήπεδο και τα πάντα ετοιμάστηκαν σε δευτερόλεπτα. Άναψαν φωτιές, φούσκωσαν μπαλόνια, σηκώθηκαν στον αέρα. 

Αίγυπτος

Ήταν ένα ταξίδι που με μετακίνησε σε σχέση με τον χρόνο: πόσο αρχαία είναι τα αρχαία τους, ευρήματα 5.000 ετών. Μπαίνοντας στους τάφους στην Κοιλάδα των Βασιλέων, τα χρώματα ήταν τόσο ζωντανά σαν να τα είχαν βάψει τώρα, ενώ υπήρχε και έντονο ελληνικό στοιχείο, με αρχαία ελληνικά χαραγμένα πάνω στα ιερογλυφικά.

Από ψηλά η θέα ήταν μαγική: έβλεπες την έρημο, τους ναούς και τη γραφική εναλλαγή από τη ροή του ποταμού Νείλου στην απόλυτη ξηρασία. Ήταν σχεδόν σαν ζωγραφισμένο. Εκεί πάνω ένιωσα ηρεμία και ελευθερία, χωρίς καθόλου φόβο, παρόλο που βρισκόμασταν πενήντα άτομα μέσα σε ένα ψάθινο καλάθι για μια ώρα και κάτι.

Στην Αίγυπτο της τεράστιας κοινωνικής ανισότητας έβλεπες τη δραστηριότητα των τουριστών με τις γουρούνες στην έρημο ή στις καμήλες κι ακριβώς δίπλα την απόλυτη φτώχεια των ντόπιων. 

Αν έπρεπε να διαλέξω ένα ταξίδι-όνειρο, ανεξαρτήτως χρημάτων, θα έλεγα τη Γη του Πυρός στην Παταγονία ή την Αλάσκα. Είναι μέρη με μοναδική φύση που θα ήθελα πολύ να βιώσω.

Αίγυπτος

Q&A

Αγαπημένο ταξιδιωτικό μέσο;

Δεν έχω κάποιο αγαπημένο μεταφορικό μέσο· το αεροπλάνο σαφώς εξυπηρετεί, αλλά και τα road trips είναι ωραία ιδέα, αν και απαιτούν χρόνο και προσωπική ευθύνη για τη χαρτογράφηση της διαδρομής. 

Τι βάζεις πάντα στη βαλίτσα σου;

Τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα για ευνόητους λόγους!

Τι σου τι σπάει σε αυτούς που ταξιδεύουν γύρω σου;

Όπως και οπουδήποτε, η αγένεια.

Αίγυπτος Μηλιώνης

Ποιο είναι το βασικό σου ταξιδιωτικό tip;

Υπομονή, υπομονή, υπομονή

Το πιο παράξενο φαγητό που έχεις φάει σε ταξίδι;

Συνηθως παίζω σέιφ. 

Κάτι που βίωσες έξω και θα ήθελες να είναι καθημερινότητα στην Ελλάδα;

Πιο βιώσιμες δημόσιες συγκοινωνίες, αλλάζει η καθημερινότητα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Σπέτσες σε 48 ώρες: Βουτιές, γεύσεις και βόλτες στο πιο αρχοντικό νησί

Σπέτσες σε 48 ώρες: βόλτες στην Ντάπια, βουτιές σε καταγάλανα νερά, καλό φαγητό και όλα όσα αξίζει να χωρέσεις σε ένα διήμερο στο νησί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
19/08/2026

Η ελληνική παραλία που ψηφίστηκε ως δεύτερη ομορφότερη παγκοσμίως

Ακόμη δύο παραλίες στο ίδιο νησί φιγουράρουν στις 25 πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Ποια είναι η καλύτερη περίοδος για να τις επισκεφθείτε.

Ξεχάστε την ξαπλώστρα: 4 νησιά για γεμάτες αδρεναλίνη διακοπές

Από αναρρίχηση σε απόκρημνα βράχια μέχρι kitesurf σε ανεμοδαρμένες παραλίες, ανακαλύπτουμε τα καλύτερα σημεία σε Αιγαίο και Ιόνιο για καλοκαιρινή περιπέτεια με χαμηλό budget.

Αυτό είναι το ελληνικό νησί με τις απόκοσμες παραλίες, τα μυθικά φεστιβάλ και τους φιλικούς ντόπιους

Βρετανικό μέσο αποθεώνει σε άρθρο του νησί της Ελλάδας, το οποίο ξεχωρίζει και προτείνει για το φετινό καλοκαίρι στους αναγνώστες.

5 γοητευτικά χωριά στην Τουρκία που αξίζουν μια θέση στη λίστα των επόμενων ταξιδιών σου

Ξέχνα την Κωνσταντινούπολη: Αυτά είναι τα πιο γοητευτικά χωριά της Τουρκίας.

Οι παραλίες-καταφύγια της Αττικής που κάνουν τον Δεκαπενταύγουστο στην πόλη πιο εύκολο

Μένετε στην Αθήνα τον Δεκαπενταύγουστο; Ανακαλύψτε τις καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αττικής για δροσερές βουτιές, καθαρά νερά και οικονομικές αποδράσεις κοντά στην πόλη.

Τι ξέρουμε για το Μπουργκάς, την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision στη Βουλγαρία

Το Μπουργκάς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Eurovision 2027 και συστήνεται ξανά στην Ευρώπη: μια παραθαλάσσια πόλη με πάρκα, ιστορία, παραλίες και αξιοθέατα.