Στο νέο, πλούσιο, ταξιδιάρικο και λαχταριστό τεύχος του, το χειμερινό "Taste & Travel" που θα βρείτε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στα περίπτερα, προαιρετικά, μαζί με το "αθηνόραμα", σας ταξιδεύει στη χειμερινή Ελλάδα και τους πιο hot προορισμούς του πλανήτη, και σας μεταφέρει από πρώτο χέρι τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες και tips που θα κάνουν τις διακοπές και τις εξορμήσεις σας αξέχαστες.


Από τα τσιπουράδικα του Βόλου ως τη γαστρονομική "Μέκκα" της Μπανγκόκ κι από τα μυθικά τοπία του Ολύμπου ως τα εξωπραγματικό ανάγλυφο της Καππαδοκίας ή τον εξωτικό κοσμοπολιτισμό της Ταγγέρης, οι συντάκτριες και συντάκτες μας δοκίμασαν συναρπαστικές γεύσεις, περιηγήθηκαν σε φουτουριστικές μητροπόλεις και εξερεύνησαν απομακρυσμένους τόπους, για να καταγράψουν τα μυστικά των πιο ξεχωριστών προορισμών.
ΜΠΑΝΓΚΟΚ


Σκαρφάλωσαν τα βουνά της βόρειας Ιταλίας για να καταγράψουν τον παλμό των Χειμερινών Ολυμπιακών 2026 πριν καν φτάσει εκεί η Ολυμπιακή Φλόγα, κι ύστερα κατευθύνθηκαν δυτικά, για να συναντήσουμε τους σεφ που απογειώνουν την ελληνική γεύση στο Λονδίνο, ηγούμενοι μιας τάσης με παγκόσμια δυναμική. Ταυτόχρονα, περιηγήθηκαν στην εκρηκτική γαστρονομική σκηνή της Μπανγκόκ σχεδιάζοντας έναν καθοριστικό οδηγό επιβίωσης στο εστιατορικό της multiverse, και θαύμασαν από ψηλά την επιβλητική γοητεία του Χονγκ Κονγκ, δοκιμάζοντας τα μπαρ και εστιατόρια που πρέπει να ξέρετε αυτή τη στιγμή.


Στην επιστροφή, συγκέντρωσαν αυθεντικές συνταγές από την Ήπειρο και τη Μακεδονία, με την υπογραφή κορυφαίων Ελλήνων σεφ για το πιο νόστιμο γιορτινό τραπέζι, πριν στρέψουν τον προβολέα στην Κέρκυρα, που λάμπει φέτος ως ιδανικός προορισμός για χειμερινά city breaks με αέρα παλιάς Ιταλίας. Και φυσικά, κατέγραψαν όλα τα νέα στέκια της Θεσσαλονίκης κι επισκέφθηκαν ξανά όλα τα κλασικά της, για να χαράξουν τον πιο πλήρη οδηγό της Βασίλισσας του Βορρά, για τα εστιατόρια, τα bar, τα καφέ και τα ξενοδοχεία της.


Κι αφού γνώρισαν μερικούς απ’ τους σημαντικότερους σεφ της σύγχρονης διεθνούς σκηνής και μίλησαν με ανθρώπους που καθορίζουν τον γαστρονομικό μπούσουλα του πλανήτη, έκλεισαν δωμάτιο σε μοναδικούς ξενώνες και ξενοδοχεία της χώρας σε πόλεις και χωριά και γύρισαν όλη την Ελλάδα μπουκιά – μπουκιά για ένα μεγάλο αφιέρωμα στη γαστρονομία της χειμερινής Ελλάδας, με ταβέρνες και εστιατόρια - προορισμός και τα μυστικά των σεφ τους, από την ακριτική Σκοπιά Σερρών ως το καρτποσταλικό Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, κι από τα κοσμικά Γιάννενα ως την ορεινή Βυτίνα, την Καλαμάτα, τη Νάουσα, την Κοζάνη, τη Λάρισα, τις Σέρρες, τη Φλώρινα και την Πέλλα.

Μήπως σας ανοίξαμε την όρεξη;
Κοπιάστε να σας φιλέψουμε, στο νέο τεύχος του Taste & Traνel!
Στα περίπτερα μαζί με το "αθηνόραμα", την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.