
Το Cape Sounio, το θέρετρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και σύμβολο της Grecotel, εγκαινιάζει μια νέα εποχή, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του. Σε ένα μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον — ανάμεσα σε παρθένο πευκοδάσος, αρχαιολογικό χώρο και με απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο και τον Ναό του Ποσειδώνα — το resort συμπράττει σε μια αποκλειστική συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικό στην ολιστική υγεία, οστεοπαθητικό και συγγραφέα, Vicky Vlachonis (MSc Ost.). Μέσα από αυτή τη συνεργασία, παρουσιάζεται το καινοτόμο πρόγραμμα ευεξίας Elevations of Wellness, το οποίο αντλεί έμπνευση από τις αρχές της αρχαίας ελληνικής θεραπευτικής παράδοσης και βασίζεται στη σύνδεση σώματος και νου, καθώς και στην υποστήριξη της πεπτικής υγείας, με στόχο την ολιστική αναζωογόνηση του επισκέπτη.
Η Vicky Vlachonis, με καταγωγή από την Αθήνα και έδρα το Λος Άντζελες, έχει αφιερώσει πάνω από είκοσι χρόνια στη μελέτη και εφαρμογή μιας ολιστικής προσέγγισης στη θεραπεία, αναπτύσσοντας την τεχνική της δίπλα σε πρωτοπόρους γιατρούς σε κορυφαίες κλινικές ανά τον κόσμο. Εξειδικεύεται στη διαχείριση του πόνου μέσα από τη βαθιά σύνδεση σώματος και νου, μια φιλοσοφία που την έχει καταστήσει περιζήτητη ανάμεσα σε διάσημους διεθνώς καλλιτέχνες και προσωπικότητες όπως η Gwyneth Paltrow, η Lady Gaga, η Nicole Richie, ο Sir Elton John, ανάμεσα σε άλλους. Ως ιδρύτρια και CEO της Saint Supply, η Vlachonis, σε συνεργασία με τη βασική επενδύτριά της Beyoncé, παρουσίασε ένα οργανικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής φαινολικής συγκέντρωσης, σχεδιασμένο να υποστηρίζει την υγεία σε βάθος – ένα σύγχρονο superfood εμπνευσμένη από την ελληνική γη.
Η φυσική ομορφιά και ιστορική αξία του Cape Sounio —με τη μαγευτική του ενέργεια, τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και τις θεραπευτικές ιδιότητες της γης — ενέπνευσαν τη Vicky Vlachonis να δημιουργήσει το πρόγραμμα ευεξίας Elevations of Wellness, προσφέροντας στους επισκέπτες του resort μια εμπειρία αναζωογόνησης.
"Στο Cape Sounio ένιωσα τι σημαίνει αληθινή ευεξία", λέει η Vlachonis. "Να ξυπνάς κάθε πρωί ανανεωμένος. Να βουτάς στο Αιγαίο και να αγναντεύεις τον Ναό του Ποσειδώνα — εκεί όπου οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν τον Θεό της Θάλασσας. Να τρέφεσαι με αυθεντικές, ολόκληρες τροφές, γεμάτες γεύση και ζωή. Χάρη στην Οδύσσια Σηφουνάκη-Δασκαλαντωνάκη, που με προσκάλεσε στον κόσμο της φιλοξενίας, νιώθω περήφανη που πλέον ανήκω στην οικογένεια της Grecotel, τους αληθινούς οραματιστές της ελληνικής φιλοξενίας. Μαζί, σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε την έννοια της ευεξίας μέσα από τον Ολιστικό Ελληνικό Τρόπο Ζωής".
Όπως σημειώνει η Οδύσσια Σηφουνάκη Δασκαλαντωνάκη, η τρίτη γενιά της Grecotel: "Με αφορμή την πλήρη ανανέωση του Cape Sounio και τον εορτασμό των 50 χρόνων της Grecotel στην πρωτοπορία της ελληνικής φιλοξενίας, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία. Αποτυπώνει την ουσία της ταυτότητάς μας, καθώς συνδυάζει το εξατομικευμένη φροντίδα και το γνήσιο ελληνικό ήθος, με την καινοτομία και το βλέμμα στο μέλλον. Υποδεχόμαστε τη Vicky στην οικογένεια της Grecotel με ενθουσιασμό, προσφέροντας στους επισκέπτες αυτού του μαγικού τόπου το πολύτιμο δώρο της αυτό-φροντίδας — ένα νέο, ουσιαστικό συστατικό στο ελληνικό τους καλοκαίρι".
Το Elevations of Wellness είναι ένα ολιστικό και βιωματικό πρόγραμμα που ξεδιπλώνεται στον ανανεωμένο χώρο του Cape Sounio Spā και σε επιλεγμένα σημεία του resort. Αποτελείται από μια σειρά θεραπειών και δραστηριοτήτων, με κάθε επίπεδο να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες του επισκέπτη, αναδεικνύοντας τη βαθιά σύνδεση ανάμεσα στη σωματική, πεπτική και συναισθηματική ευεξία, με τη συμπλήρωση εξατομικευμένων συνεδριών. Κάθε θεραπεία — από θεραπευτικά μασάζ, τελετουργίες σύνδεσης με τη γη και σχεδιασμό διατροφικού πλάνου, έως dry brushing με ελαιόλαδο, ειδικά σχεδιασμένες πεζοπορίες και διαλογισμό — φέρει την υπογραφή της μεθόδου της Vicky Vlachonis, που συνδυάζει την αρχαία ελληνική θεραπευτική σοφία με τη σύγχρονη επιστήμη. Το πρόγραμμα ευεξίας της Vicky Vlachonis αναγνωρίζει τη γαστρονομία ως αναπόσπαστο μέρος της ευεξίας, εστιάζοντας όχι μόνο στη θρεπτική αλλά και στη θεραπευτική ιδιότητα της ελληνικής διατροφής, με έμφαση στις ντόπιες πρώτες ύλες και τη σύνδεση με τον τόπο στον οποίο βρίσκεται το resort.