
Με εντυπωσιακή συμμετοχή και ξεχωριστές γευστικές και πολιτιστικές εμπειρίες ολοκληρώθηκε το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, που διεξήχθη από τις 30 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2025 στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το φεστιβάλ ανέδειξε την αυθεντικότητα, τη γαστρονομική ταυτότητα και τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων, όπου η τοπική γεύση συνάντησε τη φιλοξενία και την παράδοση.
Διεθνής διάκριση: "Culinary Capital" η πόλη του Λουτρακίου
Στην επίσημη τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ, παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (L.T.O). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου κ. Γιάννης Κόντης παρέλαβε, εκ μέρους της πόλης, την πιστοποίηση "Culinary Capital" από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό World Food Travel Association. Το Λουτράκι γίνεται έτσι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή την τιμητική διάκριση, επισφραγίζοντας τη συμβολή του στον γαστρονομικό τουρισμό.

Εν πλω εκκίνηση και γαστρονομικά highlights
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με μια ιδιαίτερη εκδήλωση εν πλω στο πλοίο ANNA II, κατά τον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου. Μουσική, τοπικές γεύσεις και ζωντανή ενέργεια δημιούργησαν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα.
Ξεχώρισαν οι δημιουργίες των καταξιωμένων σεφ Τάκη Διαμαντόπουλου (Πιπέρι) και Κώστα Σακούλη (Ρίγανη), οι οποίοι μαγείρεψαν αυθεντικές συνταγές με βάση προϊόντα της Κορινθίας. Οι bartenders Δημήτρης Αλεξανδρής (Coralle) και Νίκος Λάλος (Anassa) παρουσίασαν κοκτέιλ με έμπνευση από την τοπική γαστρονομία. Συνοδευτικά, το Κτήμα Μανωλάκη προσέφερε εκλεκτό κρασί σε συνεργασία με το Pietris Catering.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
- Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο MarkellosOlive (Γαλατάκι), με την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη κ. Νίκου Μάρκελου.
- Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στον Μαψό, με παραδοσιακά μοναστηριακά εδέσματα.
- Εμπειρία ευεξίας στο Loutraki Thermal Spa, με ιαματικά λουτρά.
- Δείπνο υψηλής γαστρονομίας στο "Ωκεανός Restaurant" της Club Hotel Loutraki.

Φινάλε στη Λίμνη Βουλιαγμένης με Live Cooking by the Sea
Η κορύφωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας, με φόντο το φυσικό τοπίο και την εξαιρετική φιλοξενία του Ypanema Beach Bar. Οι επισκέπτες απόλαυσαν ζωντανές συνδέσεις, συνεντεύξεις και ένα εντυπωσιακό live cooking από την ομάδα του Experience Perachora Corinthia, με πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα.