Γεύσεις, πολιτισμός και διεθνής διάκριση στο 4ο Taste of Loutraki

Το Taste of Loutraki 2025 απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει βασικό άξονα τουριστικής και τοπικής ανάπτυξης.

Taste of Loutraki

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και ξεχωριστές γευστικές και πολιτιστικές εμπειρίες ολοκληρώθηκε το 4ο Taste of Loutraki – The Corinthian Food Festival, που διεξήχθη από τις 30 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2025 στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το φεστιβάλ ανέδειξε την αυθεντικότητα, τη γαστρονομική ταυτότητα και τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας μέσα από ένα τριήμερο εκδηλώσεων, όπου η τοπική γεύση συνάντησε τη φιλοξενία και την παράδοση.

Διεθνής διάκριση: "Culinary Capital" η πόλη του Λουτρακίου

Στην επίσημη τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΑΕΔΙΚ, παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (L.T.O). Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επισιτιστών Λουτρακίου κ. Γιάννης Κόντης παρέλαβε, εκ μέρους της πόλης, την πιστοποίηση "Culinary Capital" από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό World Food Travel Association. Το Λουτράκι γίνεται έτσι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή την τιμητική διάκριση, επισφραγίζοντας τη συμβολή του στον γαστρονομικό τουρισμό.

Taste of Loutraki

Εν πλω εκκίνηση και γαστρονομικά highlights

Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με μια ιδιαίτερη εκδήλωση εν πλω στο πλοίο ANNA II, κατά τον διάπλου της Διώρυγας της Κορίνθου. Μουσική, τοπικές γεύσεις και ζωντανή ενέργεια δημιούργησαν μια αξέχαστη ατμόσφαιρα.

Ξεχώρισαν οι δημιουργίες των καταξιωμένων σεφ Τάκη Διαμαντόπουλου (Πιπέρι) και Κώστα Σακούλη (Ρίγανη), οι οποίοι μαγείρεψαν αυθεντικές συνταγές με βάση προϊόντα της Κορινθίας. Οι bartenders Δημήτρης Αλεξανδρής (Coralle) και Νίκος Λάλος (Anassa) παρουσίασαν κοκτέιλ με έμπνευση από την τοπική γαστρονομία. Συνοδευτικά, το Κτήμα Μανωλάκη προσέφερε εκλεκτό κρασί σε συνεργασία με το Pietris Catering.

Taste of Loutraki

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

  • Γευσιγνωσία ελαιολάδου στο MarkellosOlive (Γαλατάκι), με την καθοδήγηση του ιδιοκτήτη κ. Νίκου Μάρκελου.
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στον Μαψό, με παραδοσιακά μοναστηριακά εδέσματα.
  • Εμπειρία ευεξίας στο Loutraki Thermal Spa, με ιαματικά λουτρά.
  • Δείπνο υψηλής γαστρονομίας στο "Ωκεανός Restaurant" της Club Hotel Loutraki.

Taste of Loutraki

Φινάλε στη Λίμνη Βουλιαγμένης με Live Cooking by the Sea

Η κορύφωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Βουλιαγμένης Περαχώρας, με φόντο το φυσικό τοπίο και την εξαιρετική φιλοξενία του Ypanema Beach Bar. Οι επισκέπτες απόλαυσαν ζωντανές συνδέσεις, συνεντεύξεις και ένα εντυπωσιακό live cooking από την ομάδα του Experience Perachora Corinthia, με πιάτα εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μια νέα εποχή ευεξίας στο Divani Athens Spa & Thalasso Center

Ένα από τα κορυφαία wellness retreats της Ευρώπης, υποδέχεται τη νέα σεζόν με ανανεωμένες θεραπείες, ομαδικά προγράμματα και εμπειρίες ευεξίας που επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια και τη φροντίδα του σώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/10/2025

Έξι ​πανέμορφα χωριά, έξι αφορμές για να εξερευνήσουμε το Πήλιο

Το Πήλιο τα έχει όλα: ορεινά χωριά με πλατάνια, πανέμορφους ξενώνες, μονοπάτια, σπετσοφάγια, τσίπουρα και χιονισμένες πλαγιές. Έξι χωριά, άπειρη μαγεία.

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.

Λάνγκε: Η Βουργουνδία της Ιταλίας που μυρίζει κρασί, τρούφες και σοκολάτα

Στη βορειοδυτική Ιταλία, εκεί που το κρασί κουβαλά ιστορίες αιώνων, απλώνεται η Λάνγκε. H χώρα του Nebbiolo που συμπυκνώνει την Ιταλία όπως την ονειρεύεσαι -αληθινή, γαλήνια, μεθυστική.

Συμπόσιο Aegean Cuisine Cyclades 2025 στην Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δεις

Το τελικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα, που θα διεξαχθεί στη Σύρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.