Stamna: Μια slow living εμπειρία στο φυσικό τοπίο της Σίφνου

Το νέο 5αστερο της Σίφνου βρίσκεται δυο βήματα από την Απολλωνία, ατενίζει πανοραμικά τη θάλασσα και υπόσχεται μια διαμονή με χαλαρούς ρυθμούς και επίκεντρο τη φύση, σε περιβάλλον χαμηλόφωνης πολυτέλειας

Σίφνος Stamna

Το ξενοδοχείο Stamna άνοιξε τις πύλες του πριν λίγον καιρό και είναι βέβαιο ότι φέρνει μια ξεχωριστή πρόταση  διαμονής, δεμένη με το ήρεμο, σοφιστικέ προφίλ της Σίφνου και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του επισκέπτη που την έχει επιλέξει για μια ποιοτική απόδραση. Μέλος της εκλεκτής οικογένειας των Design Hotels, συνδυάζει τη διακριτική πολυτέλεια και τον μοντέρνο σχεδιασμό με την απλόχωρη άνεση και τη στενή επαφή με το κυκλαδίτικο τοπίο, ένα σύνολο όμορφα ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.  

Σίφνος Stamna

Όλο το έργο έχει στηθεί επάνω στη φιλοσοφία του slow living, όπως το είχαν οραματιστεί οι ιδιοκτήτες, Κώστας και Νίκος Αντιμησάρης, βλέποντας αυτό το όμορφο κομμάτι γης 13 στρεμμάτων, σε προνομιακή θέση, πολύ κοντά στην Απολλωνία,  πρωτεύουσα κι έναν από τους πιο γραφικούς οικισμούς του νησιού. Κάθε σημείο της μονάδας υποστηρίζει αυτή την ιδέα, από τον άπλετο εξωτερικό χώρο, το πράσινο, τον σχεδιασμό. των δωματίων με τις ευρύχωρες αυλές, τη μαγευτική θέα απ΄ άκρη σ΄ άκρη του συγκροτήματος, την αίσθηση ιδιωτικότητας, την προσεγμένη εστίαση και τη ζεστασιά μιας προσωπικής φιλοξενίας. 

H χαλαρωτική αύρα του Sterna σε αγκαλιάζει με το που περνάς την εξωτερική πύλη. Δρομάκια με κράσπεδα φυτεμένα με αρωματικούς θάμνους πλάι στην άγρια γηγενή βλάστηση και στα διάσπαρτα δέντρα, διακλαδώνονται οδηγώντας στους κοινόχρηστους χώρους και στα ανεξάρτητα δωμάτια και τις σουίτες. Αυτή η ανοιχτωσιά μετράει στα μεγάλα προσόντα του ξενοδοχείου. Στην καρδιά του συγκροτήματος, η μεγάλη οβάλ πισίνα και στην αυλή της ο χαλαρός all day χώρος, που φιλοξενεί και το εστιατόριο Pilόs. 

Σίφνος Stamna

Ελιές κι αμυγδαλιές κυριαρχούν μέσα στην ποικιλία των διάσπαρτων δέντρων, ενώ τ΄αρώματα από θυμάρια, ρίγανες, δεντρολίβανα, λεβάντες, φυτεμένα παντού, σε αγκαλιάζουν σε κάθε βήμα. Ολα ανταποκρίνονται στη φιλοσοφία του ξενοδοχείου και σε παρασύρουν να ζήσεις στους αργούς ρυθμούς της καλοκαιρινής ραστώνης.  

Τα 20 δωμάτια της μονάδας διαθέτουν ποικιλία προφίλ, ώστε ν΄ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα γούστα, όλα όμως έχουν κοινό σημείο τους άνετους έως εξαιρετικά μεγάλους εξωτερικούς χώρους, που σε προκαλούν να περάσεις πολλές ώρες ιδιωτικότητας σ΄ ένα μαγευτικό καλοκαιρινό σκηνικό. Καλοσχεδιασμένες αυλές από 40 ως και 100 τ.μ. με πανοραμική θέα στη θάλασσα γειτονεύουν με την άγρια τοπική χλωρίδα, ενώ πολλές διαθέτουν χτιστούς καναπέδες και τραπέζι κάτω από σκιερές πέργκολες. 

Σίφνος Stamna

Οι εσωτερικοί χώροι, σε μοντέρνο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό, είναι λειτουργικοί, δένουν αρμονικά με το νησιώτικο χρώμα κι ακολουθούν τη φυσική αισθητική του συνόλου με γήινα χρώματα, λινά και βαμβακερά υφάσματα, signature φωτιστικά, δάπεδα από κυκλαδίτικα μάρμαρα και χειροποίητα κομμάτια από ξύλο ελιάς. Εσωτερικό και αυλή συνθέτουν ένα ενιαίο, απλόχωρο και φιλόξενο σύνολο.   

Σίφνος Stamna

Στα highlights, η σουίτα των 40 τ.μ. με infinity πισίνα σε μια αυλή 80 τ.μ. που περιβάλλει το δωμάτιο, με σκεπαστό τμήμα, χτιστό καθιστικό και άνετο τραπέζι. Το honeymoon nest, πάλι, είναι ένα κουκλίστικο δωμάτιο 20 τ.μ., σκαρφαλωμένο μεταξύ ουρανού και γης, με πανοραμική θέα από μια αυλή-κήπο 60τ., μια ρομαντική φωλιά με κυκλαδίτικο χρώμα.     

Σ΄ έναν περιποιημένο εξωτερικό χώρο είναι εγκατεστημένο και το γυμναστήριο, όπου τρεις φορές την εβδομάδα γίνονται ομαδικά sessions yoga και άλλες τρεις φορές pilates. Ένα περιποιημένο μποστάνι με κάθε λογής κηπευτικά έχει ήδη αρχίσει να δίνει καρπούς, που τροφοδοτούν και την κουζίνα του εστιατορίου.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εστίαση, με το εστιατόριο Pilόs, κομψά στημένο μπροστά στην πισίνα.  

Σίφνος Stamna

Στον πρωινό μπουφέ θα σερβιριστείτε ένα πλούσιο πρωινό μ΄ ελληνικό χρώμα, συπληρωμένο με a la carte επιλογές σε προσεγμένες παρασκευές αβγών, με έμφαση στα ντόπια υλικά και τα μυρωδικά. Το ελαφρύ lunch μενού διαθέτει bowls, σαλάτες, street food και burgers, ενώ υπάρχει και kid΄s menu. 

Σίφνος Staman

Το δείπνο στο Pilόs επιφυλάσσει μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, με ρίζες στην ελληνική κουζίνα και υλικά που εκφράζουν τον τόπο και την εποχή. Το μενού έχει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Γκίκα Ξενάκη, με signature πιάτα που εκφράζουν την προσωπική κουζίνα του, όπως η "χορτόπιτα” με τραγανό φύλλο, κρέμα φέτας και φρέσκα μυρωδικά, το "παστίτσιο με μελιτζάνα” με ραγού μελιτζάνας και σάλτσα Αρσενικού Νάξου, η "σιφνέικη ρεβιθάδα” με αγκινάρες, πιπεριές και μυρώνια ή το "σιγοψημένο αρνάκι με μελιτζάνα ιμάμ”, ενώ θα βρείτε και ψάρι ημέρας στη σχάρα και πολλές ακόμα επιλογές σε πιάτα ψαρικών και κρεατικών. Στη λίστα κρασιών αντιπροσωπεύονται οι σημαντικές ελληνικές ποικιλίες με εξαιρετικές ετικέτες. 

Stamna Sifnos, Απολλωνία, τηλ. 22833 830520

  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Και όμως η Κως έχει (και) Κρασί!

Αν ούτε εσύ δεν γνώριζες ότι το νησί του Ιπποκράτη έχει ανοίξει "νέο" οινικό κεφάλαιο με τον οινοτουρισμό να ανθίζει και να ξετυλλίγεται, αυτή η αποστολή στην Κω θα στο επιβεβαιώσει μέσα από ξεχωριστές στάσεις που πραγματοποιήσαμε σε αμπελώνες και οινοποιεία. Και ναι λοιπόν η Κως έχει (και) Κρασί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
07/11/2025

Kastanea House and Bar: Το αλπικό σαλέ του Καρπενησίου

Στην καρδιά του Αγίου Νικολάου, λίγο έξω από το Καρπενήσι, το "Kastanea House and Bar" δίνει νέο νόημα στη φράση "διαμονή με προσωπικότητα".

Ξενώνας Μπελλαίικο: Σπιτική φιλοξενία με θέα στην καρδιά της Αρκαδίας

Μέσα στο πυκνό ελατόδασος και μόλις 300 μέτρα από το κέντρο της γραφικής Στεμνίτσας, το Μπελλαίικο είναι ένα από τα πιο γοητευτικά δείγματα παραδοσιακής αρκαδικής φιλοξενίας.

Πώς και γιατί το Rosewood Hong Kong αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Εκτός από το καλύτερο μπαρ του πλανήτη, στο Χονγκ Κονγκ έχει έδρα και το κορυφαίο ξενοδοχείο του μάταιου τούτου κόσμου για το 2025. Το Rosewood Hong Kong διαθέτει τον τρόπο του -αλλά και μπόλικους λόγους- να κερδίζει κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Τι αλλάζει προσεχώς στο πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean Airlines

Οι διαφοροποιήσεις για τις βαθμίδες Silver και Gold της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας.

Πώς είναι να δοκιμάζεις ένα κορυφαίο παλαιωμένο τσίπουρο στις παρυφές των Μετεώρων

Με οικοδεσπότη τον Κώστα Τσιλιλή, τον δημιουργό του πρώτου εμφιαλωμένου τσίπουρου στη Θεσσαλία, περάσαμε ένα αξέχαστο διήμερο στον τόπο του, ανακαλύπτοντας την ιστορία, τη γεύση και την ψυχή κάθε γουλιάς του Dark Cave Black.

Εξερευνώντας τα ωραιότερα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας

Η Τοσκάνη και το Μπορντό; Ωραίες, αλλά όχι σαν την Βόρεια Ελλάδα! Μερικά οινοποιεία-κομψοτεχνήματα μας ανοίγουν τις πόρτες τους.