Πεζοπορική εξόρμηση στο ιστορικό Όρος Καλλίδρομο

Η "Ατραπός" μάς καλεί να ζήσουμε μια πεζοπορική εμπειρία, ακολουθώντας την ιστορική Ανοπαία Ατραπό από την Ανάβρα ως τις Θερμοπύλες.

πεζοπορία ©Nick Karanikolas

Η "Ατραπός" μάς προσκαλεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου να ανακαλύψουμε το Όρος Καλλίδρομο, μέσα από μια πεζοπορική εμπειρία που ακολουθεί τα ιστορικά βήματα της διαδρομής του Εφιάλτη. Μια διαδρομή γεμάτη φύση, ιστορία και θέα, ιδανική για όσους αγαπούν την πεζοπορία και τη σύνδεση με το παρελθόν. 

Η εξόρμηση ξεκινά από το χωριό Ανάβρα, σε υψόμετρο 400 μ. Ανεβαίνουμε μέχρι τα 700 μ., όπου ενώνουμε τα βήματά μας με την ιστορική Ανοπαία Ατραπό. Από εκεί, κατηφορίζουμε μέχρι τις Θερμοπύλες, καταλήγοντας σε υψόμετρο 50 μ. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα φυσικά τοπία και να νιώσουν την ατμόσφαιρα μιας από τις σημαντικότερες ιστορικές περιοχές της Ελλάδας. Η εξόρμηση περιλαμβάνει επίσκεψη στις θερμές πηγές των Θερμοπυλών και περιήγηση στο Μουσείο των Θερμοπυλών.

Το αρχικό πρόγραμμα, που περιελάμβανε το Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών, άλλαξε λόγω δυσκολιών και επικίνδυνων περασμάτων αυτή την εποχή του χρόνου. Οι πεζοπορίες είναι προαιρετικές και μπορούν να σχεδιαστούν μικρότερες διαδρομές για όσους το επιθυμούν. Το πρόγραμμα ενδέχεται να προσαρμοστεί βάσει των καιρικών συνθηκών, της δυναμικής της ομάδας και των ωραρίων λειτουργίας στα σημεία επίσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σε ρουχισμό και υπόδηση και ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για τις ανάγκες της πεζοπορίας.

Κόστος συμμετοχής: 25€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή ηλεκτρονικού υλικού με πληροφορίες για την περιοχή της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 - Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670 και στα e-mail: atrapos@atrapos.com & atrapos96@gmail.com τις ώρες 6-10 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τι ξέρουμε για το Μπουργκάς, την πόλη που θα φιλοξενήσει την Eurovision στη Βουλγαρία

Το Μπουργκάς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη Eurovision 2027 και συστήνεται ξανά στην Ευρώπη: μια παραθαλάσσια πόλη με πάρκα, ιστορία, παραλίες και αξιοθέατα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
13/08/2026

5 πανηγύρια της Ελλάδας που αξίζει να ζήσεις έστω και μια φορά

Από την Ικαρία μέχρι την Κάρπαθο και από την Αμοργό μέχρι την Κάσο, αυτά είναι τα πανηγύρια που κρατούν ζωντανή την ελληνική παράδοση και μετατρέπουν μια καλοκαιρινή βραδιά σε αξέχαστη εμπειρία.

Αυτές είναι οι παραλίες που χαρίζουν καλοκαιρινές βουτιές χωρίς συνωστισμό

Αν αναζητάτε όμορφες παραλίες για τις διακοπές ή μια καλοκαιρινή εξόρμηση, υπάρχουν επιλογές που προσφέρουν χώρο, ηρεμία και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.

Influencer αποκαλύπτει 3 ελληνικά πανηγύρια που πρέπει να ζήσεις τον Δεκαπενταύγουστο

Που χτυπά η καρδιά του ελληνικού πανηγυριού τον Δεκαπενταύγουστο; Μια ελληνίδα influencer ξεχωρίζει τρία νησιά για αυθεντικό γλέντι, χορό και καλοκαιρινή διασκέδαση.

Η Αθήνα είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για να ζεις, λέει η Gen Z

Το Time Out ρώτησε χιλιάδες νέους κάτω των 30 ετών ποιες πόλεις του κόσμου κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη. Από το Τόκιο και το Πόρτο μέχρι την Αθήνα, αυτές είναι οι 20 που ξεχώρισαν.

Διόλου τυχαία, όλοι θέλουν να πάνε σε αυτό το νησί φέτος το καλοκαίρι

Έστω και τώρα, πρέπει να μπει για τα καλά στο ραντάρ των καλοκαιρινών σου διακοπών ή ακόμη και εκείνων του Σεπτεμβρίου.

Lesante Cape: Πέντε δείπνα υψηλής ελληνικής γαστρονομίας στη Ζάκυνθο

Με το νέο Guest Chef Series, αστέρια Michelin, ξεχωριστοί σεφ και το κορυφαίο μπαρ της Ευρώπης συναντιούνται στο Ακρωτήρι από τον Αύγουστο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.