
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε το Ντίσελντορφ της Γερμανίας για την Διεθνή Έκθεση Boot Düsseldorf 2025, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως για το yachting και τα θαλάσσια σπορ. Στην έκθεση, που προσελκύει συμμετοχές από όλο τον κόσμο, ο κ. Χαρδαλιάς είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το ελληνικό περίπτερο, το οποίο οργανώθηκε με την υποστήριξη της Enterprise Greece, και να συνομιλήσει με εκπροσώπους των 28 μεγάλων ελληνικών εταιριών που συμμετέχουν.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης επικεντρώθηκε στον ρόλο της Αττικής στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού, με στόχο να αναδείξει το brand name της περιοχής ως έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό, διαθέσιμο για επισκέψεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στρατηγικός στόχος μας είναι να αναδείξουμε το brand name της Μητροπολιτικής Αττικής σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως και τους δώδεκα μήνες τον χρόνο, απαντώντας στις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις."

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία κινήτρων που θα ενισχύσουν την υγιή επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της νησιωτικότητας, τονίζοντας τη σημασία της ολοκλήρωσης μεγάλων έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Αναφέρθηκε επίσης στην αυξανόμενη διεθνή ζήτηση για την Αθηναϊκή Ριβιέρα και τα κοντινά κοσμοπολίτικα νησιά, ενώ υπογράμμισε τα σημαντικά έργα υποδομής, όπως η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Βασίλη Κοϊνη, και την ελληνικής καταγωγής Αντιδήμαρχο του Ζόλινγκεν, Ιωάννα Ζαχαράκη. Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε τη σημασία της συνεισφοράς των Ελλήνων αυτοδιοικητικών και βουλευτών στο εξωτερικό στην προώθηση της εικόνας της Ελλάδας και στην ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται. Ειδική αναφορά έγινε στην έντονη παρουσία και δράση των ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά στην καλλιέργεια των πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η Διεθνής Έκθεση Boot Düsseldorf είναι μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στον τομέα της θαλάσσιας αναψυχής, με συμμετοχή από περίπου 1500 εκθέτες και την αναμενόμενη προσέλευση πάνω από 240.000 επισκεπτών. Σκοπός της ελληνικής συμμετοχής είναι η ενίσχυση των εξαγωγών και η ανάδειξη των ελληνικών ναυπηγείων στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Χαρδαλιάς ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με την υπόσχεση ότι η Αττική θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά, ανοίγοντας νέους δρόμους στην τουριστική ανάπτυξη και την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα της περιοχής.