Αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ενέκρινε την ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου αναβάθμισης του Χιονοδρομικού, ένα έργο που στοχεύει στη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση του τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η ενίσχυση για το επενδυτικό σχέδιο αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 9.795.181,50 ευρώ, και περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια εναέριου αναβατήρα
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος mountain coaster
  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέας πίστας χιονοδρομίας τύπου dry slope
  • Προμήθεια δύο νέων χιονοστρωτήρων

Η ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας αποτελεί την 5η στη σειρά αίτηση που εγκρίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων χιονοδρομικών κέντρων σε όλη τη χώρα. Με την απόφαση αυτή, εξαντλείται ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος, σηματοδοτώντας την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός σημαντικού σταδίου για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στη στρατηγική για την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού των Χιονοδρομικών Κέντρων της χώρας, με στόχο την επέκταση της λειτουργίας τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, και την καθιέρωσή τους  ως τουριστικός προορισμός για όλες τις εποχές, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Ο επισκέπτης δεν μένει απλώς κάπου, αλλά ζει, εργάζεται, συναναστρέφεται"- Τα νέα standards της φιλοξενίας

Με αφορμή το Hotel Experience ένα διήμερο exhibition- congress αφιερωμένο στον σχεδιασμό, την κουλτούρα και τη στρατηγική brand στη φιλοξενία, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της Design Ambassador, μας παρουσιάζει το όραμα πίσω από τη διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
09/10/2025

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.

Το Hilton Chania Old Town Resort & SPA ανοίγει τις πόρτες του στην Κρήτη τo 2026

Το νέο ξενοδοχείο θα προσφέρει στους επισκέπτες 85 δωμάτια και σουίτες με θέα στη θάλασσα και ιδιωτικές πισίνες,γαστρονομικές εμπειρίες και σύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία του Λιονέλ Μέσι στη Melia Hotels International

Τι συμβαίνει όταν ο ποδοσφαιρικός θρύλος Λιονέλ Μέσι ενώνει τις δυνάμεις του με έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο;

O Δυτικός Όλυμπος περιμένει τους εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου

Η ομάδα Ορεινού Εναλλακτικού Τουρισμού Ατραπός διοργανώνει πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές με έδρα το κεφαλοχώρι Λιβάδι.

Οι διακοπές εμπειρίας στην Ελλάδα προκαλούν το ενδιαφέρον των Βρετανών

Ο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας παρουσίασε τις απεριόριστες δυνατότητες της Ελλάδας για βιώσιμες και εμπειρικές διακοπές στη φύση, μέσα από στοχευμένες δράσεις στη βρετανική αγορά.

Τριφυλία: Το κρυμμένο διαμάντι που τα έχει όλα- Ακόμη και πύργο του Άιφελ

Ο παραγνωρισμένος δήμος Τριφυλίας δεν έχει παραδοθεί στον τουρισμό, αλλά λειτουργώντας χέρι- χέρι με τον πρωτογενή τομέα, δείχνει να διαθέτει τα πάντα. Ακόμη και πύργο του Άιφελ.