Η SKY express εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις για Αθήνα-Τιφλίδα

Η νέα σύνδεση εκτελείται σε σταθερή βάση τρεις φορές την εβδομάδα.

SKY express Τιφλίδα

Η SKY express, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξής της, εγκαινίασε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου την πρώτη απευθείας πτήση από την Αθήνα προς την Τιφλίδα. Η νέα σύνδεση εκτελείται σε σταθερή βάση τρεις φορές την εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο. Με τα υπερσύγχρονα  αεροσκάφη της  Airbus A320neo & 321neo και μέσο όρο ηλικίας μόλις 3,5 ετών, ο στόλος της SKY express επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για καινοτομία και ποιότητα υπηρεσιών, παραμένοντας ο νεότερος στόλος στην Ελλάδα.

Η προσθήκη της Τιφλίδας στο δίκτυο της SKY express σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην αεροπορική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Γεωργίας, καθώς ενισχύει τη συνδεσιμότητα της χώρας μας με μία από τις πιο αναπτυσσόμενες περιοχές του Καυκάσου, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες. Η έναρξη αυτής της νέας απευθείας σύνδεσης αποτελεί την πρώτη από τις νέες συνδέσεις που σχεδιάζει η εταιρεία στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, στις αρχές του Δεκεμβρίου,  η SKY express ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση των επτά νέων προορισμών (Άμστερνταμ, Βιέννη, Γερεβάν, Κωνσταντινούπολη, Πράγα, Τιφλίδα, Τίρανα) φτάνοντας με απευθείας πτήσεις τους 22 διεθνείς προορισμούς.

Με την ευκαιρία της πρώτης πτήσης ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Chief Commercial Officer της SKY express, δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Διεθνές Αεροδρόμιο Τιφλίδας αποτελεί  σημαντικό ορόσημο για τη στρατηγική μας ανάπτυξη στην περιοχή του Καυκάσου. Η νέα απευθείας πτήση της SKY express ενισχύει την παρουσία μας στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα ανταποκρίνεται στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών. Η μεγάλη κοινότητα Γεωργιανών στην Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα για οικονομικές, ποιοτικές και άνετες ταξιδιωτικές επιλογές, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τις πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών. Ταυτόχρονα,  ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες από την Τιφλίδα στην Αθήνα και, από εκεί, στο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού που εξυπηρετεί η SKY express".

Αντίστοιχα, η Tea Zakaradze, General Manager των Διεθνών Αεροδρομίων Tbilisi και  Batumi δήλωσε: "Η φετινή χρονιά αποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο  για τον αεροπορικό κλάδο  και το Διεθνές Αεροδρόμιο Τιφλίδας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε μια νέα αεροπορική εταιρεία, την ελληνική SKY express, η οποία έχει ξεκινήσει επίσημα τις πτήσεις στο αεροδρόμιό μας. Η SKY express προσφέρει πτήσεις προς την Αθήνα τρεις φορές την εβδομάδα, ενισχύοντας τη σύνδεση μεταξύ Γεωργίας και Ελλάδας – μια διαδρομή μεγάλης σημασίας για εμάς. Επιπλέον, το Διεθνές Αεροδρόμιο Τιφλίδας έχει επιτύχει σημαντική ανάπτυξη φέτος, σημειώνοντας αύξηση 21% στις ευρωπαϊκές διαδρομές και συνολική αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση. Αυτή τη στιγμή, 57 αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το αεροδρόμιό μας, εκ των οποίων 13 προσφέρουν απευθείας πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Αυτά τα επιτεύγματα υπογραμμίζουν τη δέσμευσή μας να επεκτείνουμε τις συνδέσεις και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι το 2025 θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία".

Σχετικά με τη SKY express
Η SKY express, βραβευμένη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με το Innovation Airline Award 2024 από την European Regions Airline Association (ERA), διακρίνεται για την υιοθέτηση  τεχνολογιών αιχμής και τη δέσμευση της στην καινοτομία. Η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο 33 προορισμών στην Ελλάδα, και εξυπηρετεί σταθερά ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο 22 διεθνών προορισμών. Έχει συνάψει σημαντικές συνεργασίες  με κορυφαίους διεθνείς  αερομεταφορείς μεταξύ των οποίων είναι οι: Air France, Airtransat, Air Serbia, American Airlines, British Airways, Condor Airlines, Cyprus Airways, Delta Airlines, ITA Airways, Easyjet, El AL Israel Airlines, Emirates, Etihad, KLM, LOT Polish Airlines,  Middle East Airlines, Qatar Airways, Royal Jordanian, Transavia, Israir και Turkish Airlines, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε επιβάτες από όλο τον κόσμο να ταξιδέψουν στην Αθήνα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε όλους τους προορισμούς εσωτερικού της SKY express. Ο στόλος της, που είναι ο νεότερος στην Ελλάδα, απαριθμεί 27 αεροσκάφη. Η SKY express ταξιδεύει προς ένα βιώσιμο μέλλον μέσω των καλών πρακτικών που εφαρμόζει ανελλιπώς σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Μεσσηνία, μια χουλιγουντιανή σταρ σε 15 στοπ-καρέ

Ευλογημένη από την φύση της και κινηματογραφική, η ανατολική Μεσσηνία σε καλεί από την Κορώνη ως την Κυπαρισσία για διακοπές... ή για το επόμενο φιλμ του Νόλαν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/07/2025

Γιατί το The Old Markets στη Σύμη είναι ένα ξενοδοχείο-προορισμός

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν ξεχωριστό το boutique hotel σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της χώρας.

Τop εμπειρίες στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Ο Αργοσαρωνικός προσφέρει μια πανδαισία καλοκαιρινών στιγμών. Αρκεί να αφεθείτε στην top εμπειρία κάθε νησιού για να τη ζήσετε όπως της αξίζει.

Σε αυτό το ξενοδοχείο της Μήλου ξεχνιόμαστε ευχαρίστως κοιτάζοντας τη γραμμή του ορίζοντα

Ανακαλώντας στιγμιότυπα, ή μάλλον αισθήσεις που βιώσαμε στο ολοκαίνουργο ξενοδοχείο "Golden Milos Beach House by Domotel", στο πρώτο Κυκλαδίτικο weekend του καλοκαιριού.

Στον Κάλαμο και τον Καστό, τα 'μυστικά' του Ιονίου

Στη λιγότερο δημοφιλή μεριά του πελάγους, Κάλαμος και Καστός μοιάζουν να ξεπήδησαν από κάποιο παράλληλο -σίγουρα πιο παρθένο και ανέμελο- σύμπαν του ελληνικού καλοκαιριού. Και αξίζουν της απόλυτης προσοχής σου.

Λούβρο: Απ’ το Βυζάντιο στον Louboutin μέσω μιας μοναδικής έκθεσης

Πλέκοντας περίτεχνα πρωτοπορία και ιστορία, η έκθεση "Louvre Couture: Statement Κομμάτια" στο Παρίσι βάζει στόχο να αποδείξει ότι η σύγχρονη μόδα δεν εξελίσσεται στο κενό.

Στο καταφύγιο του Μονέ: Μια μέρα στο Giverny

Στο Giverny, στο σπίτι του Μονέ και μόλις μια ώρα μακριά από το Παρίσι, δεν κοιτάς απλώς το μαγευτικό κήπο με τα νούφαρα και την ιαπωνική γέφυρα με τις γλυσίνες. Κοιτάς μέσα από τα μάτια του μεγάλου Ιμπρεσιονιστή. Και για μια στιγμή, βλέπεις όπως εκείνος.