Σχέδιο βελτίωσης για τους λιμένες κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Σε σύσκεψη κορυφαίων υπουργών και του ΤΑΙΠΕΔ, συζητήθηκαν βιώσιμες λύσεις και νέες πολιτικές για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των λιμένων κρουαζιέρας.

mAiGreece Όλγα Κεφαλογιάννη
   


Σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη, πραγματοποιήθηκε χθες στην Προεδρία της Κυβέρνησης, με αντικείμενο την αποτελεσματικότερη και πιο ορθολογική διαχείριση των λιμένων κρουαζιέρας της χώρας μας.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η θετική πορεία των τουριστικών ροών κατά τη φετινή σεζόν, όπως και η ανάγκη να αναζητηθούν βιώσιμες λύσεις και απαντήσεις στις πιέσεις που ασκεί η συγκέντρωση τουριστικών ροών σε συγκεκριμένους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών όσο και ευρύτερα του τουριστικού μας προϊόντος.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας που σημειώνει διαρκώς αυξανόμενες τάσεις τα τελευταία χρόνια, είναι απαραίτητο να εξεταστούν οι πολιτικές χρεώσεων στους λιμένες κρουαζιέρας -που σήμερα βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα-, εναλλακτικά μοντέλα διοίκησης των λιμένων, όπως και ψηφιακά εργαλεία διαχείρισης στόλου που θα συμβάλλουν σε μια πιο ορθολογική και αποτελεσματική  διευθέτηση της αυξανόμενης ζήτησης, πάντα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν  συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αυτές είναι οι παραλίες που χαρίζουν καλοκαιρινές βουτιές χωρίς συνωστισμό

Αν αναζητάτε όμορφες παραλίες για τις διακοπές ή μια καλοκαιρινή εξόρμηση, υπάρχουν επιλογές που προσφέρουν χώρο, ηρεμία και χαλάρωση δίπλα στη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/08/2026

Influencer αποκαλύπτει 3 ελληνικά πανηγύρια που πρέπει να ζήσεις τον Δεκαπενταύγουστο

Που χτυπά η καρδιά του ελληνικού πανηγυριού τον Δεκαπενταύγουστο; Μια ελληνίδα influencer ξεχωρίζει τρία νησιά για αυθεντικό γλέντι, χορό και καλοκαιρινή διασκέδαση.

Η Αθήνα είναι μία από τις καλύτερες πόλεις για να ζεις, λέει η Gen Z

Το Time Out ρώτησε χιλιάδες νέους κάτω των 30 ετών ποιες πόλεις του κόσμου κάνουν την καθημερινότητά τους καλύτερη. Από το Τόκιο και το Πόρτο μέχρι την Αθήνα, αυτές είναι οι 20 που ξεχώρισαν.

Διόλου τυχαία, όλοι θέλουν να πάνε σε αυτό το νησί φέτος το καλοκαίρι

Έστω και τώρα, πρέπει να μπει για τα καλά στο ραντάρ των καλοκαιρινών σου διακοπών ή ακόμη και εκείνων του Σεπτεμβρίου.

Lesante Cape: Πέντε δείπνα υψηλής ελληνικής γαστρονομίας στη Ζάκυνθο

Με το νέο Guest Chef Series, αστέρια Michelin, ξεχωριστοί σεφ και το κορυφαίο μπαρ της Ευρώπης συναντιούνται στο Ακρωτήρι από τον Αύγουστο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ιδού οι νέοι κανόνες για τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια κίνηση που υπόσχεται να κάνει τη ζωή των επιβατών πιο εύκολη.

Το καφενείο της Ποταμιάς είναι η δροσερή έκπληξη του καλοκαιριού

Κάντε το εικόνα: ένα καφενείο κάτω απ' τα πεύκα της Πελοποννήσου με ένα μαγειρευτό ημέρας με λαχανικά από το μποστάνι, πατάτες τηγανητές με αβγά και λουκάνικα και παγωμένη τοπική μπίρα.