Ανακαλύψτε την Κύθνο μέσα από ψηφιακά πολιτιστικά παιχνίδια

Οι διαδραστικές διαδρομές με τίτλο "Κύθνος: Παιχνίδι & Ξενάγηση" σχεδιάστηκαν ώστε να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, εμβαθύνοντας στην ιστορία των οικισμών Χώρας, Δρυοπίδας και Λουτρών.

Budget Κύθνος σε δυο ώρες

"Κύθνος: Παιχνίδι & Ξενάγηση" είναι ο τίτλος της νέας δράσης της πρωτοβουλίας kythniale - Γέφυρες Πολιτισμού. Πρόκειται για τη δημιουργία διαδραστικών περιηγήσεων στους οικισμούς της Χώρας, της Δρυοπίδας και των Λουτρών Κύθνου, με τη χρήση της καινοτόμου εφαρμογής Narratologies.

Οι διαδραστικές διαδρομές σχεδιάστηκαν με τη χρήση επαυξημένης και μικτής πραγματικότητας (Augmented Reality), ώστε να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύθνου, εμβαθύνοντας στην ιστορία των οικισμών Χώρας, Δρυοπίδας και Λουτρών. Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι εύκολη, απλώς σκανάροντας το QR Code που θα συναντήσουν οι χρήστες σε διάφορα σημεία και σε τοπικές επιχειρήσεις του νησιού, από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου. 

Ανακαλύψτε την Κύθνο

Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την Κύθνο. Ειδικότερα, πρόκειται να προσελκύσει και να ενεργοποιήσει την τοπική κοινότητα, να παρέχει στους επισκέπτες μια εμβάθυνση στην κουλτούρα του νησιού, να δημιουργήσει ένα ψηφιακό αποθετήριο της πολιτιστικής της κληρονομιάς καθώς και να προσφέρει ευκαιρίες για βιώσιμο τουρισμό, ενισχύοντας παράλληλα τη συνοχή της τοπικής κοινότητας.

Narratologies ΙΚΕ
Η Narratologies ΙΚΕ είναι μια female - led εταιρεία, εξειδικευμένη στη δημιουργία και την προώθηση διαδραστικών πολιτιστικών περιηγήσεων. Χρησιμοποιώντας στοιχεία παιχνιδιού και δημιουργικές τεχνολογίες, παρέχουν μοναδικές εμπειρίες σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη όπως Αθήνα, Κυκλάδες, Βερολίνο, Φλωρεντία και Άμστερνταμ μεταξύ άλλων. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον οργανισμό FOTA, έχουν ψηφιοποιήσει παραδοσιακά επαγγέλματα, ενώ έχουν αποσπάσει διακρίσεις, όπως τα Tourism Awards 2023 και την παρουσία τους στη λίστα Forbes 30Under30 Greece 2021.

kythniale ΑΜΚΕ - Γέφυρες Πολιτισμού
Η kythniale ΑΜΚΕ - Γέφυρες Πολιτισμού, είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το 2021 με διεθνείς συνεργασίες, όπως οι Πρεσβείες της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Ουκρανίας και της Κύπρου στη Αθήνα.  Διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, είναι ανοιχτές στο κοινό και δημιουργούν πολιτιστικές γέφυρες ανάμεσα στην θερμιώτικη κουλτούρα και τις κουλτούρες του κόσμου.

Βρείτε την εφαρμογή εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
12/07/2024

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Όσλο: Δεν το λες και πόλη! Το ευφυές spot του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης δίνει μαθήματα marketing

Με πρωταγωνιστή έναν αγέλαστο, αιώνια ανικανοποίητο millennial, το ευφυέστατο τρειλεράκι του Visit Oslo μεγαλώνει τη λαχτάρα μας να ανακαλύψουμε τη νορβηγική πρωτεύουσα με δυνατές δόσεις στεγνού χιούμορ.

Tα παραδοσιακά πιάτα της Σκιάθου μέσα από τον Παπαδιαμάντη

Ο Γιώργος Πίττας αποκωδικοποίησε την πληθωρική σκιαθίτικη γαστρονομία μέσα από τα παπαδιαμαντικά διηγήματα, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ευτυχήσουμε (χορτασμένοι) στη λιτότητα.