4 αφορμές για βόλτες στη Λέσβο

Πατρίδα του ούζου, του Ελύτη, της Σαπφούς και του Μυριβήλη, η Λέσβος είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις.

Λέσβος

Στο ανατολικό Αιγαίο, σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Τουρκίας, βρίσκεται ένα νησί για όλα τα γούστα. City hotels, ξενοδοχεία διακοπών, ξενώνες μέσα σε ελαιώνες και boutique hotels σε αρχοντικά είναι μόνο μερικές από τις επιλογές διαμονής για όλες τις ανάγκες, ενώ πανέμορφες παραλίες, γραφικά χωριά και μερακλίδικες ταβέρνες καλύπτουν κάθε γούστο. Παρακάτω, όμως, θα βρείτε και μερικές ψαγμένες επιλογές, για να κάνετε την επίσκεψή σας στο νησί του Ελύτη, της Σαπφούς, του ούζου και του Μυριβήλη, ακόμη πιο αξέχαστη.

Το Απολιθωμένο Δάσος

Λέσβος

Αναγνωρισμένη ολόκληρη ως γεωπάρκο της UNESCO, η Λέσβος είναι ένα ζωντανό γεωλογικό μουσείο, με πέντε ηφαίστεια να δεσπόζουν ως χαρακτηριστικές βουνοκορφές της. Διαμάντι στο στέμμα της, το διάσημο Απολιθωμένο Δάσος, δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου στο είδος του, είναι ένα μνημείο μοναδικό, με τους απολιθωμένους κορμούς του να στέκουν σαν αλλόκοσμα γλυπτά.

Διαβάστε Επίσης

Beach Life στην Ερεσσό

Λέσβος Ερεσσός

Περισσότερο γνωστή ως γενέτειρα της Σαπφούς, της ποιήτριας – συμβόλο της γυναικείας ομοφυλοφιλίας, η Ερεσσός φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών κάθε Σεπτέμβριο, είναι όμως στο ραντάρ όλο το καλοκαίρι, χάρη στα τρία χιλιόμετρα αμμουδερής της παραλίας. Μετά τις βουτιές σας, απολαύστε ηλιοβασίλεμα και cocktails στο μποέμικο (και πλήρως ανανεωμένο) "Parasol" (2253052050), ένα από τα πιο fun beach bars του Αιγαίου.

Το Μεγάλο Καφενείο

Λέσβος

Ένα από τα ωραιότερα και ιστορικότερα καφενεία της Ελλάδας βρίσκεται στην καρδιά της μυτιλινιώτικης κουλτούρας, στην προκυμαία του Πλωμαρίου. Πρόκειται για το "Αθανασιάδειον", γνωστό και ως "Μεγάλο Καφενείο", με έτος ανέγερσης το 1902, ιστορία που περιλαμβάνει από λαϊκές συνελεύσεις μέχρι περιοδεύοντες θιάσους, και ατμόσφαιρα που διατηρεί την αυθεντικότητα και τη μεγαλοπρέπειά της.

Διαβάστε Επίσης

Γκιουζλεμέδες στον "Ερμή"

Ερμής Μυτιλήνη Λέσβος

Πάνω από 200 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας μετρά το ιστορικό καφενείο "Ερμής" (2251026232) στην πόλη της Μυτιλήνης, με ντόπιο λαδοτύρι, ζουμερά ντολμαδάκια, σφουγγάτο με αβγά και πεντανόστιμα "λουλούδια" (κολοκυθοκορφάδες γεμισμένες με τυριά και τηγανισμένες σε κουρκούτι) να ξεδιπλώνουν τη γεύση του νησιού στα τραπεζάκια της ειδυλλιακής αυλής.

Περισσότερα για τη Λέσβο και αξιολογημένες προτάσεις φαγητού από τον AlphaGuide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο

Σας προτείνουμε δροσερές ιδέες για road trip σε παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για μικρούς και μεγάλους!

Πρόσκληση σε γάμο στην Ινδία

Η πρόσκληση ήρθε στο viber από δύο αγαπημένα πρόσωπα και όταν μπήκα στο σχετικό website με όλες τις λεπτομέρειες του γάμου, δεν φανταζόμουν ότι ο κωδικός gemista θα ξεκλείδωνε έναν μαγικό κόσμο βγαλμένο από τα πιο Μπόλιγουντ όνειρα.

Διακοπές αλλιώς στα μικρονήσια της Ελλάδας

Ξεχάστε το αυτοκίνητο και απολαύστε φύση και κολύμπι.