Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Κόκκινο κρασί

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον φιλικό για όλους χώρο, του "Μύλου Ματσόπουλου" στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την "ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11 μ.μ. και την Κυριακή 12-8 μ.μ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους  επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τι είναι πάλι αυτή η 'ταξιδιωτική δυσμορφία';

Μήπως έχεις και εσύ travel dysmorphia και δεν το ξέρεις; Τι ακριβώς παίζει με το νέο δυσάρεστο συναίσθημα που προκύπτει από τα social media έχει όνομα και μάλλον σε αφορά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
17/10/2025

Λάνγκε: Η Βουργουνδία της Ιταλίας που μυρίζει κρασί, τρούφες και σοκολάτα

Στη βορειοδυτική Ιταλία, εκεί που το κρασί κουβαλά ιστορίες αιώνων, απλώνεται η Λάνγκε. H χώρα του Nebbiolo που συμπυκνώνει την Ιταλία όπως την ονειρεύεσαι -αληθινή, γαλήνια, μεθυστική.

Συμπόσιο Aegean Cuisine Cyclades 2025 στην Σύρο: Όλα όσα αξίζει να δεις

Το τελικό πρόγραμμα του διημέρου των εκδηλώσεων για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα, που θα διεξαχθεί στη Σύρο είναι γεμάτο εκπλήξεις.

The World's 50 Best Hotels: Η λίστα 51-100 για τα καλύτερα ξενοδοχεία του 2025

Η λίστα των The World’s 50 Best Hotels μεγαλώνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά την κατάταξη 51–100.

Το ξενοδοχείο-προορισμός στη Τζιά που αποθεώνει το Condé Nast Traveler

Σε ένα από τα πιο αυθεντικά νησιά των Κυκλάδων, εκεί όπου το γαλάζιο συναντά τη διακριτική πολυτέλεια, ένα νέο resort καταφέρνει να βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

Ο Όλυμπος βρήκε το boutique hotel του!

Το τεσσάρων αστέρων "Olympus Mediterranean Boutique Hotel" στο Λιτόχωρο υποδέχεται τα weekends του φθινοπώρου και του χειμώνα στα καλύτερά του.

Η νέα εποχή του Athenaeum Eridanus: Πολυτέλεια, τέχνη και φιλοξενία στην καρδιά της Αθήνας

Με ένα λαμπερό cocktail party και φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, ο Όμιλος Athenaeum Hotels εγκαινίασε το ανανεωμένο 4* plus Athenaeum Eridanus Luxury Hotel.