Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας στα Τρίκαλα

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Κόκκινο κρασί

Το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας, θα γίνει φέτος στον φιλικό για όλους χώρο, του "Μύλου Ματσόπουλου" στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου. Το φεστιβάλ, διοργανώνεται από τους ίδιους τους παραγωγούς και το συλλογικό τους φορέα, την "ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ" σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το Σάββατο 5-11 μ.μ. και την Κυριακή 12-8 μ.μ., η αυλή του Μύλου θα μεταμορφωθεί σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα θα παρουσιάσουν κρασιά και αποστάγματα από όλο το θεσσαλικό αμπελώνα.

Παράλληλα, εκτός της έκθεσης που θα συνοδεύεται από γευσιγνωσίες κρασιών και αποσταγμάτων, θα γίνονται γευστικές δοκιμές παραδοσιακών τοπικών τροφίμων, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, ενώ σε κεντρική σκηνή, θα διεξαχθούν μουσικές συναυλίες

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. σε αίθουσα του Μύλου, θα διεξαχθούν επιστημονικές ομιλίες αναφορικά με το θεσσαλικό αμπελώνα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, τις περιοχές, τις ποικιλίες και τα προϊόντα του, τη διατροφική τους αξία, τη δυνατότητα ανάπτυξης του Οινοτουρισμού σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα ειδικά για τους καταναλωτές.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα τα κρασιά και τα αποστάγματα του ιστορικού θεσσαλικού αμπελώνα, μέσα από τα πολλά μικρά και μεγάλα σύγχρονα οινοποιεία και αποσταγματοποιία.

Η συνάντηση αυτή των θεσσαλικών οινοποιείων με το κοινό της Θεσσαλίας, αλλά και τους  επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στοχεύει ώστε το συγκεκριμένο φεστιβάλ, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο, σε διαφορετική πόλη της Θεσσαλίας, να αποτελέσει θεσμό αλλά και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη του κρασιού και του τσίπουρου ως κύρια χαρακτηριστικά της ιστορίας, του πολιτισμού, του τουρισμού και της ανάπτυξης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!

Tα πιο όμορφα (και διάσημα) Christmas markets της Ευρώπης

Ταξίδεψε έστω εικονικά σε μέρη που μυρίζουν γλυκό κρασί και φρεσκοψημένο μπισκότο.

One&Only Aesthesis: Χριστουγεννιάτικη μαγεία στη Ριβιέρα

Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το One&Only Aesthesis υποδέχεται τη φετινή εορταστική περίοδο με λάμψη, φινέτσα και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια.

"Corinthian Village": Στιγμές χαλάρωσης σε ένα παραμυθένιο "χωριό" μια ανάσα από την Αθήνα

Ένα από τα ομορφότερα παραλιακά χωριά της περιοχής, είναι προορισμός των κοντινών μας χειμωνιάτικων εξορμήσεων, με ορμητήριο ένα υπέροχο "χωριό" που προσφέρει ξεχωριστή φιλοξενία.