Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης

Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων σχετικά με τους προορισμούς των διακοπών τους των Σέρβων ταξιδιωτών.

Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης Άποψη του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου

Υψηλή παραμένει η ζήτηση των Σέρβων ταξιδιωτών για την Ελλάδα και το 2024, με τη χώρα μας να βρίσκεται στην κορυφή των αναζητήσεων σχετικά με τους προορισμούς των διακοπών τους. Αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού "International Fair of Tourism" (IFT), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Στη φετινή 45η διοργάνωση της Έκθεσης η Ελλάδα ήταν Χώρα-Εταίρος (Partner Country) και για τον λόγο αυτό τα εγκαίνια πραγματοποίησαν από κοινού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vučić και η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στη στρατηγική της Ελλάδας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Σερβία: Η Ελλάδα στην κορυφή της τουριστικής ζήτησης
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου για την ελληνική συμμετοχή στην 45η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙFT) στο Βελιγράδι. Από τα αριστερά, ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου, Miodrag Popović, η Διευθύντρια του Τουριστικού Οργανισμού Σερβίας, Marija Labović, ο Συντονιστής της 45ης IFT, Dragan Zečević, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Νεολαίας της Δημοκρατίας της Σερβίας, Uroš Kandić, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γ. Κακούτης, και ο μεταφραστής Danilo Miljenovic.

Εξάλλου, τη σημαντική θέση που έχει η σερβική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό επισήμανε και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης προς τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, με την παρουσία στελεχών της σερβικής κυβέρνησης και τουριστικής αγοράς. Ο κος Κακούτης υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της ελληνικής συμμετοχής στην Έκθεση και κάλεσε τους Σέρβους να εξακολουθήσουν να επισκέπτονται τους γνωστούς και τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς της Ελλάδας.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκαν ο κος Vučić και η κα Κεφαλογιάννη, ενώ συνεκθέτες σε αυτό ήταν οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ιονίων Νήσων και Βορείου Αιγαίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής και ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ). Συνολικά, τη φετινή IFT Βελιγραδίου επισκέφθηκαν 42.435 άτομα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.