Για να δοκιμάσεις το "Urbana Gastroteka" αξίζει να πας μέχρι τη Μεγαλόπολη

Urbana gastroteka

Για πόσα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να βγεις εκτός τουριστικού χάρτη; Το out of the box εστιατόριο του Γιώργου Κούτσουρα και του Γιάννη Αριδά μάς έχει πείσει να λοξοδρομούμε σε κάθε μας ταξίδι στην Πελοπόννησο προς το βιομηχανικό τοπίο της Μεγαλόπολης.

Urbana gastroteka

Αν για τα τριήμερα του Μαρτίου σχεδιάζετε εκδρομή στην Πελοπόννησο αλλά ακόμη κι αν ξεμείνετε στην Αθήνα και θέλετε να κάνετε μια διαφορετική ημερήσια εξόρμηση, το "Urbana Gastroteka" στη Μεγαλόπολη είναι η πλέον πρωτότυπη πρόταση που δεν θα μετανιώσετε. Καταρχήν είναι ο ίδιος ο χώρος, ένα παλιό σινεμά που με σύγχρονες mix n’ match πινελιές αναδείχθηκε υπέροχα σε ένα ζωντανό και ατμοσφαιρικό all day bar και ρεστοράν με γλυκιά αύρα πατίνας, άφθονο πράσινο, έντονη παρουσία του ξύλου που προσδίδει ζεστασιά και μια "κρυμμένη" αυλή - έκπληξη. 

Urbana gastroteka

Στην ανοιχτή κουζίνα ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κουρκούτας, ο οποίος έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη πορεία σε σημαντικές κουζίνες, προτείνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα μπιστρονομίας, τοπικές πινελιές και κοσμοπολίτικη διάθεση που ξαφνιάζει ευχάριστα. Χωρίς να λείπουν οι comfort επιλογές και οι ιδέες για brunch, αξίζει να πειραματιστείτε με τα πιο δημιουργικά πιάτα όπως η τεμπούρα κουνουπιδιού, το ταρτάρ μουσακά, το ραγού με χειροποίητο λαζάνι με μοσχαρίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε λαχανικά, το στιφάδο με ελιά μόσχου, κοκκάρια και χυλοπίτα ή το φρυγαδέλι από μοσχαρίσιο συκώτι σε μπόλια με κρέμα γιαουρτιού labneh και ζελέ λεμονιού.

Urbana gastroteka

Από τη φοκάτσια του καλοσωρίσματος ως το γαλακτομπούρεκο -έκπληξη του φινάλε, κάθε στάδιο του γεύματος έχει τη δική του γοητεία. Ο τοπικός αμπελώνας, με έμφαση στη Μαντίνεια, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τα πιάτα δίνοντας ιδέες για εξαιρετικά pairinings. Μην αμελήσετε όμως να δοκιμάσετε κάποιο από τα κοκτέιλ της μπάρας, που επιμελείται ο Γιάννης Αριδάς, και αποτελούν έναν ακόμη σοβαρό λόγο να τιμήσετε το "Urbana Gastroteka". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Viridian με τσίπουρο, rye ουίσκι, όξινη καραμέλα βουτύρου και ξύδι μελιού, που συνοψίζει υπέροχα τη φιλοσοφία του μαγαζιού για μια μοντέρνα ματιά στην τοπική παράδοση.  

Urbana gastroteka

Ορεινή Αρκαδία, Μαίναλο, Επικούριος Απόλλωνας, Καλαμάτα και Μάνη, Πάρνωνας, Αρχαία Ολυμπία, όπου κι αν ετοιμάζεστε να εκδράμετε για Καθαρά Δευτέρα ή 25η Μαρτίου σκεφτείτε σοβαρά μια γευστική παράκαμψη ή δώστε στην εκδρομή σας το ιδανικό γευστικό φινάλε επιστρέφοντας προς Αθήνα! 

Urbana gastroteka

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284, Facebook: Urbana gastroteka Instagram: urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.