Επιστροφή στο Πήλιο

Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα χώματα μαζεύτηκαν, τα τραπεζάκια ξαναβγήκαν στις πετρόστρωτες πλατείες και τα πυκνά φυλλώματα απ’ τις καστανιές και τα πλατάνια απλώνουν το αφράτο πέπλο τους πάνω απ’ την πληγωμένη γη που μας έχει φέτος περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Πήλιο πλατεία

Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα χώματα μαζεύτηκαν, τα τραπεζάκια ξαναβγήκαν στις πετρόστρωτες πλατείες και τα πυκνά φυλλώματα απ’ τις καστανιές και τα πλατάνια απλώνουν το αφράτο πέπλο τους πάνω απ’ την πληγωμένη γη του Πηλίου. Κι αν οι ρίζες τους φαίνονται ανάστατες και πεινασμένες για το χώμα που μέχρι πρότινος τις αγκάλιαζε, μην αγριεύεστε: στην αντάρα τους κρύβεται το ρίγος απ’ τη λαχτάρα τους να μας ξαναϋποδεχτούν. Απ’ τη λαχτάρα που έχουν τα χωριά κι οι άνθρωποί τους, οι επαγγελματίες των προορισμών που έχουν φιλοξενήσει μερικές απ’ τις ομορφότερες χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας, να καδράρουν και τις φετινές: φέτος, που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης

Φέτος που, περισσότερο από ποτέ, η αγάπη μας είναι απαραίτητη για την επούλωση των πληγών που άνοιξαν στην περιοχή οι ακραίες καιρικές συνθήκες – και οι ακραίες θεσμικές ανεπάρκειες. Φέτος, το μπαλκόνι της Μακρινίτσας, η αρχοντική Πορταριά, τα Χάνια, η Ζαγορά, οι Μηλιές και η Βυζίτσα, το μωσαϊκό που συνθέτει τις αγαπημένες μας χειμωνιάτικες αναμνήσεις,  στο μεγαλύτερο κομμάτι του ανοίγει ξανά τα πορτόνια του και ανάβει πάλι τα τζάκια. Οι ξενώνες του έχουν στρώσει τα κρεβάτια τους κι οι ταβέρνες φουντώνουν τις θράκες. Οι φιλόξενοι επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμοι να μας συμβουλέψουν για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις διαδρομές μας, ξέρουν τα μονοπάτια που παραμένουν επισκέψιμα, αλλά και τις νέες διαδρομές που έχει χαράξει το βουνό. Και για να φτάσουμε ως εκεί, το οδικό του δίκτυο είναι –στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του– πλήρως λειτουργικό, με κάποια κομμάτια όπου γίνονται παράλληλες εργασίες να μας καλούν απλώς να απολαύσουμε τη χάρη του slow travel σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας.

Ας το αγκαλιάσουμε και πάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Δίπλα στον Αρχαιολογικό Χώρο οι "Θησαυροί Κορινθιακής Γης" φέρνουν και φέτος τα τοπικά προιόντα ανάμεσα μας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 20:00 μ.μ. με την έναρξη να πραγματοποιείται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
12/07/2024

Σκιάθος: Παπαδιαμαντική αλλά και κοσμοπολίτισσα

Το νησί με την οργιώδη βλάστηση και τα "ρόδινα ακρογιάλια" μας ξανασυστήνεται.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα άνοιξε στο "One&Only Aesthesis"

Το Guerlain Spa στο "One&Only Aesthesis" δεν αποτελεί εξαίρεση και παρέχει αποκλειστικά σχεδιασμένες εξατομικευμένες εμπειρίες, σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Όσλο: Δεν το λες και πόλη! Το ευφυές spot του Οργανισμού Τουρισμού της πόλης δίνει μαθήματα marketing

Με πρωταγωνιστή έναν αγέλαστο, αιώνια ανικανοποίητο millennial, το ευφυέστατο τρειλεράκι του Visit Oslo μεγαλώνει τη λαχτάρα μας να ανακαλύψουμε τη νορβηγική πρωτεύουσα με δυνατές δόσεις στεγνού χιούμορ.

Tα παραδοσιακά πιάτα της Σκιάθου μέσα από τον Παπαδιαμάντη

Ο Γιώργος Πίττας αποκωδικοποίησε την πληθωρική σκιαθίτικη γαστρονομία μέσα από τα παπαδιαμαντικά διηγήματα, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ευτυχήσουμε (χορτασμένοι) στη λιτότητα.