Επιστροφή στο Πήλιο

Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα χώματα μαζεύτηκαν, τα τραπεζάκια ξαναβγήκαν στις πετρόστρωτες πλατείες και τα πυκνά φυλλώματα απ’ τις καστανιές και τα πλατάνια απλώνουν το αφράτο πέπλο τους πάνω απ’ την πληγωμένη γη που μας έχει φέτος περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Πήλιο πλατεία

Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα χώματα μαζεύτηκαν, τα τραπεζάκια ξαναβγήκαν στις πετρόστρωτες πλατείες και τα πυκνά φυλλώματα απ’ τις καστανιές και τα πλατάνια απλώνουν το αφράτο πέπλο τους πάνω απ’ την πληγωμένη γη του Πηλίου. Κι αν οι ρίζες τους φαίνονται ανάστατες και πεινασμένες για το χώμα που μέχρι πρότινος τις αγκάλιαζε, μην αγριεύεστε: στην αντάρα τους κρύβεται το ρίγος απ’ τη λαχτάρα τους να μας ξαναϋποδεχτούν. Απ’ τη λαχτάρα που έχουν τα χωριά κι οι άνθρωποί τους, οι επαγγελματίες των προορισμών που έχουν φιλοξενήσει μερικές απ’ τις ομορφότερες χειμωνιάτικες αναμνήσεις μας, να καδράρουν και τις φετινές: φέτος, που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης

Φέτος που, περισσότερο από ποτέ, η αγάπη μας είναι απαραίτητη για την επούλωση των πληγών που άνοιξαν στην περιοχή οι ακραίες καιρικές συνθήκες – και οι ακραίες θεσμικές ανεπάρκειες. Φέτος, το μπαλκόνι της Μακρινίτσας, η αρχοντική Πορταριά, τα Χάνια, η Ζαγορά, οι Μηλιές και η Βυζίτσα, το μωσαϊκό που συνθέτει τις αγαπημένες μας χειμωνιάτικες αναμνήσεις,  στο μεγαλύτερο κομμάτι του ανοίγει ξανά τα πορτόνια του και ανάβει πάλι τα τζάκια. Οι ξενώνες του έχουν στρώσει τα κρεβάτια τους κι οι ταβέρνες φουντώνουν τις θράκες. Οι φιλόξενοι επαγγελματίες της περιοχής είναι έτοιμοι να μας συμβουλέψουν για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις διαδρομές μας, ξέρουν τα μονοπάτια που παραμένουν επισκέψιμα, αλλά και τις νέες διαδρομές που έχει χαράξει το βουνό. Και για να φτάσουμε ως εκεί, το οδικό του δίκτυο είναι –στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του– πλήρως λειτουργικό, με κάποια κομμάτια όπου γίνονται παράλληλες εργασίες να μας καλούν απλώς να απολαύσουμε τη χάρη του slow travel σε ένα από τα ομορφότερα τοπία της Ελλάδας.

Ας το αγκαλιάσουμε και πάλι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η νέα influencer ταξιδιών της Γερμανίας είναι ένα AI Chatbot: Οι αντιδράσεις του κοινού

Το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού εγκαινιάζει ένα καινοτόμο έργο AI, παρουσιάζοντας την Emma, την πρώτη AI ταξιδιωτική influencer που μιλά 20 γλώσσες, με στόχο την προώθηση της Γερμανίας ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2024

9 τοποθεσίες γυρισμάτων ταινιών τρόμου για αυθεντική Halloween εμπειρία

Από το Βερμόντ έως την Ιαπωνία, αυτές οι τοποθεσίες προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις του είδους.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Από τους Ιωαννίτες στους Ιππότες της Μάλτας" στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο

Το αφιέρωμα παρουσιάζεται με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε αιώνων της ιστορίας των Ιπποτών στο νησί.

Το φεστιβάλ των φώτων "Diwali" γίνεται νέο αγοραστικό trend στις ΗΠΑ

Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων υιοθετούν τη γιορτινή ατμόσφαιρα του φεστιβάλ, αξιοποιώντας το εμπορικό δυναμικό της γιορτής, ενώ, φέτος, η σύμπτωση του "Diwali" με το Halloween δημιουργεί νέες ευκαιρίες για εμπορική δραστηριότητα και εορταστικές προωθητικές ενέργειες.

"Σουβάλες" στην Ίο: Αναβίωση παραδοσιακών πρακτικών διαχείρισης νερού

Η Ίος ξανασυνδέεται με την παράδοσή της και προωθεί βιώσιμες λύσεις διαχείρισης του νερού, προσφέροντας ταυτόχρονα μια μαθησιακή εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ελλάδας: Μέτσοβο

Ο οδηγός μας περιλαμβάνει επιλογές για πολλούς χειμερινούς προορισμούς, με το Μέτσοβο να ξεχωρίζει ως ένας γραφικός ορεινός οικισμός στην καρδιά της Πίνδου, που συνδυάζει την αυθεντική παραδοσιακή ατμόσφαιρα με πληθώρα δραστηριοτήτων για τους επισκέπτες.

Λίμνη Τσιβλού: Μονήμερη εκδρομή με κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αθήνα

Γνωστή για τα κρυστάλλινα νερά της και το γραφικό περιβάλλον που την περιβάλλει, η λίμνη προσφέρει μια απαλή ηρεμία και ποικιλία δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν κάθε φυσιολάτρη.