Ο 2ος κύκλος εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου ολοκληρώνεται στη Βυτίνα

Η Βυτίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και επιλογή εξόρμησης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα.

Βυτίνα

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας και το επιμελητήριο Αρκαδίας, θα ολοκληρώσει, για το έτος 2023, τον 2ο κύκλο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου - Peloponnese Food Stories - Ιστορίες Γεύσεων Ανθρώπων και Πολιτισμών. Η τελευταία εκδήλωση για τo έτος 2023, προτάθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Γορτυνίας και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, να λάβει χώρα στη Βυτίνα, στην κεντρική πλατεία, στις 10 Δεκεμβρίου, 12 μ.μ..

Τα φεστιβάλ γαστρονομίας έχουν ως στόχο να συνδέσουν τον πρωτογενή τομέα με τη γαστρονομία και την τουριστική εμπειρία, προβάλλοντας την μοναδική γαστρονομική ταυτότητα και προϊόντα των τόπων μας. 

Μέχρι τώρα έχουν υλοποιηθεί στους εξής τουριστικούς προορισμούς: 

  • Αρεόπολη Λακωνίας
  • Κορώνη Μεσσηνίας
  • Παράλιο Άστρος Αρκαδίας
  • Τολό Αργολίδας
  • Τρίκαλα Κορινθίας
  • Κρανίδι Αργολίδας
  • Λεωνίδιο Λακωνίας
  • Άνω πόλη Κυπαρισσίας, Μεσσηνία.  

Η Βυτίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου και επιλογή εξόρμησης πολλών επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, προσφέροντας στους επισκέπτες πλούσιες εμπειρίες γαστρονομίας, πολιτισμού και επαφής με την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης και του όρους Μαινάλου.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ο Όλυμπος βρήκε το boutique hotel του!

Το τεσσάρων αστέρων "Olympus Mediterranean Boutique Hotel" στο Λιτόχωρο υποδέχεται τα weekends του φθινοπώρου και του χειμώνα στα καλύτερά του.

14/10/2025

Η νέα εποχή του Athenaeum Eridanus: Πολυτέλεια, τέχνη και φιλοξενία στην καρδιά της Αθήνας

Με ένα λαμπερό cocktail party και φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, ο Όμιλος Athenaeum Hotels εγκαινίασε το ανανεωμένο 4* plus Athenaeum Eridanus Luxury Hotel.

Για τον Μιχάλη Κούλογλου, η Σαντορίνη δεν είναι "ευκαιρία" αλλά τόπος ζωής

Συναντήσαμε τον οινοποιό της Kyanos Wines στη Vedema 2025 και μιλήσαμε για τη διεθνή επιτυχία του Orycton και το μέλλον της μικροοινοποίησης.

Αυτό το ανερχόμενο boutique οινοποιείο βρίσκεται σε ένα νησί που μάλλον δεν έχεις πάει

Η Ιωάννα Βαμβακούρη μας ξεναγεί στο πρώτο οινοποιείο στη Θηρασιά που άνοιξε μαζί με τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή και μοιράζεται μαζί μας ένα διαφορετικό οινικό όνειρο.

10 πόλεις του κόσμου που κάθε γνήσιος λάτρης της πίτσας οφείλει να επισκεφτεί

Λατρεύεις την πίτσα; Πρέπει να ταξιδέψεις σε αυτά τα μέρη (και όχι, δεν είναι όλα στην Ιταλία)

"Ο επισκέπτης δεν μένει απλώς κάπου, αλλά ζει, εργάζεται, συναναστρέφεται"- Τα νέα standards της φιλοξενίας

Με αφορμή το Hotel Experience ένα διήμερο exhibition- congress αφιερωμένο στον σχεδιασμό, την κουλτούρα και τη στρατηγική brand στη φιλοξενία, ο Βασίλης Μπαρτζώκας, ιδρυτής της Design Ambassador, μας παρουσιάζει το όραμα πίσω από τη διοργάνωση.

Αποστολή Σαντορίνη: Ο φετινός τρύγος μέσα από τα πρόσωπα, οι προκλήσεις μίας ιδιαίτερης χρονιάς και η επόμενη μέρα

Ταξιδέψαμε στη Σαντορίνη, βιώσαμε από κοντά την εμπειρία του φετινού τρύγου και συνομιλήσαμε με τα πρόσωπα των οινοποιείων τα οποία μεταφέρουν το αφήγημα από όλες τις πτυχές.