Η ΕΤΑΔ προχωρά στην αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας

Πριν λίγες μέρες η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε την υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του σημαντικού αυτού ακινήτου της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αξιοποίηση του μέσω της πλήρους ανακαίνισης του κτηρίου, έτσι ώστε να παρέχει στο εγγύς μέλλον υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων.

Τουριστικό Περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προχωρά στην αξιοποίηση του Τουριστικού Περιπτέρου Ξενία Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, ενός ακόμη εμβληματικού ακινήτου του χαρτοφυλακίου της σε μία από τις ομολογουμένως ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας.

Πριν λίγες μέρες η ΕΤΑΔ ολοκλήρωσε την υπογραφή σύμβασης εκμίσθωσης του σημαντικού αυτού ακινήτου της, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αξιοποίηση του μέσω της πλήρους ανακαίνισης του κτηρίου, έτσι ώστε να παρέχει στο εγγύς μέλλον υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού των Φαιάκων.

Το Τουριστικό Περίπτερο Παλαιοκαστρίτσας (Εστιατόριο-Αναψυκτήριο) βρίσκεται στη θέση Κογκού, στην παραλία Παλαιοκαστρίτσα του κόλπου Αγίου Σπυρίδωνα, νότια του Βυζαντινού κάστρου του Αγγελόκαστρου. Το ακίνητο αρχικά κατασκευάστηκε το 1932, ενώ μετασκευάστηκε σε τουριστικό περίπτερο "ΞΕΝΙΑ" στις αρχές του 1950 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το ακίνητο απέχει 25χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, 27χλμ από τον διεθνή αερολιμένα και 20χλμ. από τη Μαρίνα σκαφών αναψυχής του νησιού στην περιοχή Γουβιά και μέσω της αξιοποίησης του αναμένεται να δημιουργηθεί μία νέα υποδομή υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.