Φινλανδικό Ταξιδιωτικό Γκαλά: Η Ελλάδα Διεθνής Ταξιδιωτικός προορισμός της χρονιάς για το 2023

Η χώρα μας κατέκτησε για πρώτη φορά το Βραβείο του Διεθνούς Ταξιδιωτικού Προορισμού (International Travel Destination of the Year 2023), στο Finnish travel Gala 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εκδηλώσεων "Koskenranta Event Center" του Ελσίνκι.

Φινλανδικό Ταξιδιωτικό Γκαλά Ανακοίνωση από τους διοργανωτές της βράβευσης της Ελλάδας

Ταξιδιωτικός προορισμός της χρονιάς παγκοσμίως, αναδείχθηκε η Ελλάδα στην Φιλανδία για το 2023. Η χώρα μας κατέκτησε για πρώτη φορά το Βραβείο του Διεθνούς Ταξιδιωτικού Προορισμού (International Travel Destination of the Year 2023), στο Finnish travel Gala 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε (3/11/23) στο κέντρο εκδηλώσεων "Koskenranta Event Center" του Ελσίνκι. Στην τελική πεντάδα που προκρίθηκε κατόπιν ψηφοφορίας για την διεκδίκηση του εν λόγω βραβείου, συμμετείχαν επίσης- εκτός από την Ελλάδα- οι χώρες: Ισλανδία, Νορβηγία, Ιταλία και Νέα Ζηλανδία.

Το Φινλανδικό Ταξιδιωτικό Γκαλά (Finnish Travel Gala) είναι μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Φινλανδική Ένωση Τουρισμού (SMAL) για 5η χρονιά. Στο SMAL (Association of Travel Industry) συμμετέχουν περίπου 180 ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικοί πράκτορες, που αντιπροσωπεύουν το 95% του συνόλου των πωλήσεων ταξιδιωτικών υπηρεσιών στη Φινλανδία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 400 επαγγελματίες του τουρισμού μαζί με τους καλεσμένους τους για να επιβραβεύσουν τα τουριστικά επιτεύγματα της χρονιάς. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την βράβευση αρκετών φορέων, ιδεών και καινοτομιών στον τουριστικό κλάδο.

Φινλανδικό Ταξιδιωτικό Γκαλά
Οι κύριοι Παύλος Μούρμας Προϊστάμενος ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Δημήτρης Καρακωνσταντής Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας παραλαμβάνουν το Βραβείο για την Ελλάδα

Η ψηφοφορία διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο-Αύγουστο με την συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού και κοινού, στην οποία ψήφισαν συνολικά 17.000 άτομα. Το βραβείο για την Ελλάδα παρέλαβαν ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας και ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Φινλανδία κ. Δημήτριος Καρακωνσταντής (ΣΠΑ΄), ο οποίος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές της εκδήλωσης και σε όλους όσοι ψήφισαν υπέρ της χώρας μας.

Ο κ. Καρακωσταντής αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό Φινλανδών πολιτών που διαχρονικά επισκέπτονται την Ελλάδα και υπογράμμισε την ποιότητα και την ποικιλία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που την καθιστούν ελκυστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Φινλανδικό Ταξιδιωτικό Γκαλά
Το βραβείο και η σφραγίδα του νικητή

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας κ. Παύλος Μούρμας ευχαρίστησε εκ μέρους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη τους διοργανωτές και τους επαγγελματίες, που ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας, καθώς και όλους τους Tour Operators οι οποίοι εντάσσουν τη χώρα μας στα τουριστικά τους προγράμματα. Παράλληλα, κάλεσε σε συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους για την προβολή της Ελλάδας, ως ιδανικού προορισμού διακοπών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ αναφέρθηκε στη μοναδική Ελληνική φιλοξενία αλλά και την συμβολή του τουρισμού στη διατήρηση της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Low budget διακοπές στα ελληνικά νησιά

Πέντε εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί που, μακριά από τα πολύβουα, δημοφιλή ελληνικά νησιά, προσφέρουν πανέμορφες τοποθεσίες για εξερεύνηση, καλό φαγητό, κρυστάλλινα νερά και χρυσαφένιες αμμουδιές, προκειμένου να κρατήσουμε χαμηλά το προφίλ, αλλά και το budget.

Όλα τα φώτα στο Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων: Τα προάστια και οι κρυμμένες γωνιές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα παρουσιάζουμε τον δικό μας, insider οδηγό για το Παρίσι των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ανακαλύψτε την Κύθνο μέσα από ψηφιακά πολιτιστικά παιχνίδια

Οι διαδραστικές διαδρομές με τίτλο "Κύθνος: Παιχνίδι & Ξενάγηση" σχεδιάστηκαν ώστε να αναδείξουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, εμβαθύνοντας στην ιστορία των οικισμών Χώρας, Δρυοπίδας και Λουτρών.

Στο Amaronda Resort & Spa η νησιώτικη διαφυγή συναντά την αξέχαστη γαστρονομία

Επισκεφτήκαμε το πλήρως ανανεωμένο θέρετρο της Ερέτριας που προσφέρει εγγυημένη χαλάρωση μόλις μία ώρα και κάτι μακριά από την Αθήνα.