8+1 ξεχωριστά ξενοδοχεία και ξενώνες για την 28η Οκτωβρίου

Με τις ζέστες των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου καλά να κρατούν, αναχωρούμε για βουνό…ή θάλασσα. Όπου και να καταλήξουμε, το σίγουρο είναι ότι έχουμε επιλέξει καταλύματα γεμάτα προσωπικότητα για αυτή την σύντομη απόδραση.

28η Οκτωβρίου

Ακόμη και αν το πρώτο τριήμερο της σεζόν, αυτό της 28ης Οκτωβρίου, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο τριήμερο, εμείς μπορούμε να προσθέσουμε μια μέρα άδεια, να το μετατρέψουμε σε εκτεταμένο σαββατοκύριακο! Ανάλογα με τη διάθεση και το budget μας, μπορούμε να επισκεφτούμε μερικές από τις πιο αγαπημένες γωνιές της Ελλάδας, επιλέγοντας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ξενοδοχεία και ξενώνες. Από τα Τζουμέρκα μέχρι την Κρήτη τα παρακάτω ξεχωριστά καταλύματα γίνονται το πιο σίγουρο στοίχημα απόδρασης από την Αθήνα, με φυσιολατρικό υπόβαθρο και εγγυημένη χαλάρωση και ξεγνοιασιά. 

w COSTA

W Costa Navarino στη Μεσσηνία, το good vibes only

Ανάμεσα στα κορυφαία resorts ανά τον κόσμο, το ξενοδοχείο "W Costa Navarino" τελείως ανεπιτήδευτα και με εκλεπτυσμένη αισθητική "φωλιάζει" στη περιοχή του Navarino Waterfront, που απλώνεται σε μια τεράστια έκταση ανάμεσα στη Γιάλοβα και την Πύλο. Το πρώτο brand των W Escape στην Ελλάδα σηματοδοτεί φιλοξενία εμπνευσμένη από τον εκάστοτε προορισμό και εμπλουτισμένη με bespoke design και νεανική ενέργεια, καθώς απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες και εφήβους από 12 ετών. Φέτος κάνει μία χορταστική σεζόν και σνάμεσα στις επιλογές διαμονής με 246 δωμάτια προτείνει βίλες τριών υπνοδωματίων μπροστά στην παραλία ή σουίτες δύο υπνοδωματίων με ιδιωτική πισίνα.

Getaway tip: Ένα πλήθος outdoors δραστηριοτήτων προσφέρονται όπως γκολφ στα περίφημα τέσσερα γήπεδα, τένις στα υπερσύγχρονα γήπεδα Mouratoglou Tennis Center αλλά και οργανωμένες διαδρομές διαβαθμισμένης δυσκολίας για ποδήλατο και πεζοπορία, με ειδικό εξοπλισμό για bike trekking, mountain bike, και πεζοπορία  διαθέσιμο για τους επισκέπτες.
Navarino Waterfront, Μεσσηνία, 27230 98000, costanavarino.com/w-costa-navarino/

ROUISTA

Rouista Tzoumerka Resort στα Τζουμέρκα, το ορεσίβιο

Τα Τζουμέρκα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους με την παλέτα της φύσης να γαληνεύει και την πιο στρεσαρισμένη ψυχή. Μεταξύ ουρανού και ηπειρώτικης γης, σε υψόμετρο 800 μέτρων βρίσκεται μία από τις πιο ποιοτικές επιλογές διαμονής της περιοχής. Ενταγμένο στην μυσταγωγική γοητεία του χωριού Βουργαρέλι, το "Rouista Tzoumerka Resort" εξασφαλίζει άριστη φιλοξενία, σύγχρονες ανέσεις συνδυαστικά με υπαίθριες δραστηριότητες και την τραχιά ομορφιά των Τζουμέρκων. Την απόλυτη φινέτσα με το παραδοσιακό ύφος συνδυάζουν οι διαφορετικοί τύποι δωματίων για κάθε είδος επισκέπτη, είτε είναι ζευγάρι, οικογένεια ή παρέα φίλων.

Getaway tip: Πεντανόστιμα πιάτα-οδηγούς σε μέρη της ορεσίβιας Ελλάδας, "πειραγμένα" όσο χρειάζεται αποκτούν ρουστίκ ούγια και ο διάλογος ανάμεσα σε παραδοσιακή κουζίνα και σύγχρονη γαστρονομία φέρνει στο τραπέζι εξαίσια αποτελέσματα. Ο λόγος φυσικά για το εστιατόριο του ξενοδοχείου, το "Bostani", όπου με farm to table πρακτικές από τους λαχανόκηπους του ξενοδοχείου αρθρώνουν μια πολύ ευρηματική προσέγγιση.
Βουργαρέλι Άρτας, Κεντρικά Τζουμέρκα, 26850 22200, rouista.com

Διαβάστε Επίσης

kyPARISSI

Studios Kyparissi & Spa στην Αρκαδία, το ζεν

Χτισμένο σε μια ήσυχη πλαγιά πάνω από τον Τυρό, στον παραδοσιακό οικισμό των Σαπουνακαίικων στην καρδιά της Αρκαδίας, το "Studios Kyparissi & Spa" όπως λέει και το όνομά του απολαμβάνει την "θαλπωρή" δεκάδων κυπαρισσιών. Σ’ ένα σκηνικό άγριας φυσικής γοητείας το πέτρινο κτίσμα του φρεσκοανακαινισμένου "Studios Kyparissi & Spa" συνδυάζει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία μιας αγροικίας με τις ανέσεις ενός ατμοσφαρικού αρχοντικού. Κομψά διακοσμημένα με ουδέτερα χρώματα, τα πέντε διαμερίσματα του συγκροτήματος με την ανεμπόδιστη θέα δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας, ενώ οι μίνιμαλ εγκαταστάσεις του spa ακριβώς πάνω στο ρέμα, μέσα στη βλάστηση συνηγορούν σε μια αυθεντική "όαση” ευεξίας.

Getaway tip: Όντας χορεύτρια και εκπαιδεύτρια πιλάτες η ίδια η ιδιοκτήτρια, η Αγγελική, οργανώνει βιωματικά εργαστήρια κίνησης, yoga, αυτοσχεδιασμού και χορού στα πλαίσια μιας χαλαρωτικής και ενεργητικής άσκησης σωματικής εξισορρόπησης, που συντονίζεται μοναδικά με την ενέργεια του χώρου.
Άνω Σαπουνακαίικα, Tυρός, Αρκαδία, 27570 41668, 698 8376716, studios-kyparissi.eu

bELLEIKO

Μπελαίικο στη Στεμνίτσα, το οικείο

Η σπιτική θαλπωρή και η αυθεντική φιλοξενία της Νένας Γκριντζιά έχει φτιάξει εδώ και χρόνια το δικό της fan club ανάμεσα στους λάτρεις της ορεινής Αρκαδίας. Όποιος έχει μείνει σε αυτόν τον ξενώνα στο παλιό παραδοσιακό πέτρινο σπίτι του 17ου αιώνα σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Στεμνίτσας δεν ξέρει τι να πρωτομνημονεύσει: το απίθανο πρωινό με σπιτικές λιχουδιές που αλλάζουν καθημερινά και σερβίρονται στον ηλιόλουστο οντά, την υπέροχη θέση που εξασφαλίζει ησυχία και θέα σε όλο το χωριό, τη διακόσμηση των πέντε δωματίων που αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν ή την οικογενειακή ζεστασιά που πηγάζει από την ίδια τη Νένα; Μα όλα τα παραπάνω.

Getaway tip: Όταν βρίσκεσαι στο "Μπελαίικο" και δη στην Στεμνίτσα, αξίζει να συντονιστείς  με το χωριό και να αφεθείς στην χαλαρή του ενέργεια, ξεκινώντας με το να συναναστραφείς τους ντόπιους πίνοντας ένα καφέ στην κεντρική πλατεία.  
Στεμνίτσα, Αρκαδία, 2795081286, 6976607967, mpelleiko.gr

ARISTI

Aristi Mountain Resort & Villas στο Ζαγόρι, το πανοραμίκ

Απλωμένο σε 5 κτίρια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην κορυφή της Αρίστης, που μοιάζουν με φυσική προέκταση του χωριού, το "Aristi Mountain Resort & Villas" είναι προικισμένο με ένα από τα ωραιότερα φυσιολατρικά σκηνικά της Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή οι πολυτελείς νότες σε κατακλύζουν και απολαμβάνεις μια αίσθηση ότι φιλοξενείσαι σε σπίτι φίλων στο βουνό, όπου τα φυσικά υλικών όπως η πέτρα και το ξύλο επικρατούν. Μια ζεστή ευζωική πτυχή στην εμπειρία ρουστίκ πολυτέλειας, χαρίζει το κολύμπι με απεριόριστη θέα στην κλειστή θερμαινόμενη πισίνα του ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με κάποια εξαιρετική περιποίηση στο πλήρως εξοπλισμένο spa. Το εστιατόριο "Salvia" (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2023) αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης.

Getaway tip: Ακριβώς μια εβδομάδα μετά την 28η Οκτωβρίου, στις 4 Νοεμβρίου το "Aristi Mountain Resort & Villas" γιορτάζει τα "Καζανέματα", με αέρα ηπειρώτικης παράδοσης. Όλα τα μυστικά της διαδικασίας δημιουργίας του τοπικού τσίπουρου θα τοποθετηθούν στο επίκεντρο αυτής της γιορτής, ενσωματώνοντας μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία και ζωντανή ηπειρώτικη μουσική.
Αρίστη, Δυτικό Ζαγόρι, 26530 41330, www.aristi.eu

INOTROPES

Οινότροπες Boutique Suites στις Αχαρνές, το adults only

Διατηρώντας ακόμη ατόφια την αγνή του γοητεία, το διεθνώς βραβευμένο χωριό Αρχάνες μόλις 14 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και 5 χλμ. από το Μινωικό ανάκτορο της Κνωσού αποτελεί έναν διαχρονικό προορισμό γαλήνης. Στην καρδιά του διεθνώς βραβευμένου χωριού Αρχάνες, 14 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, αναδύονται οι "Οινότροπες Boutique Suites" ως ένας χώρος διαμονής όπου η παραδοσιακή αρχιτεκτονική 150 χρόνων, ισορροπεί με τη luxury ατμόσφαιρα της σύγχρονης φιλοξενίας. Έξι θεματικές σουίτες με μίνιμαλ αισθητική και κυρίαρχη παρουσία της πέτρας και των φυσικών υλικών στο πνεύμα του αειφόρου τουρισμού, συνδυάζουν την εκλεπτυσμένη κομψότητα με τις ανέμελες διακοπές.

Getaway tip: Στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, εκεί που φαράγγια και βουνά σμίγουν, προσφέρονται διαδρομές που μπορούν να συγκινήσουν κάθε περιπατητή. Ανάμεσα σε πλαγιές ξετυλίγεται ένα ολοένα αναπτυσσόμενο δίκτυο μονοπατιών με προορισμούς το Αγιοφάραγγο, το Σπήλαιο Καμαρών ή τη Μονή Κουδουμά ανάλογα τη διάθεση και την φυσική κατάσταση.
Αντωνίου Πλουμίδου 1, Άνω Αρχάνες, 697 340 0064, inotropes.gr

Μαζαράκη

Ξενώνας Μαζαράκη στο Μυστρά- το θεματικό

Εναρμονισμένες με το λακωνικό τοπίο βρίσκονται οι 11 πέτρινες κατοικίες του Ξενώνα Μαζαράκη που δεν σταματούν να διηγούνται ιστορίες με τα θεματικά τους δωμάτια. Από την ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα του "Αεροπλάνου" με την ανεμπόδιστη θέα ως το country ύφος της "Ελιάς", καθεμιά από τις σουίτες υπηρετεί το concept μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αν σε όλα αυτά προστεθεί η αξεπέραστη θέση στο χωριό Πικουλιάνικα, το καλύτερο μπαλκόνι με θέα στον Ταΰγετο, την κοιλάδα του Ευρώτα κι κυρίως στην ατμοσφαιρική καστροπολιτεία του Μυστρά, τότε καταλαβαίνεις γιατί ο "Ξενώνας Μαζαράκη" παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα check in στη Λακωνία.

Getaway tip: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην κοντινή Σπάρτη με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει παρέλαση, εορταστικά εμβατήρια, κατάθεση στεφάνων και πολλά άλλα.                                  Πικουλιάνικα, Μυστράς, 2731020414, xenonasmazaraki.gr

Isla-Brown-Corinthia-

Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους, το φουτουριστικό

Βγαλμένο από το -ιδανικό- μέλλον, το βραβευμένο για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείο "Isla Brown Corinthia", μόλις πενήντα λεπτά από την πρωτεύουσα, σαγηνεύει με το μυαλό μας. Καταπράσινος κήπος, φουτουριστικές infinity πισίνες, κτίριο με γοητευτικές καμπύλες (από τους Elastic Architects) και ένα ονειρεμένο rooftop όπου μπορείς να περπατήσεις μέσα στο νερό, είναι οι μερικοί μονάχα λόγοι για να θέλεις να βρεθείς στον παράδεισο της Κορινθίας. Εσωτερικά ντυμένα σε τόνους λευκούς με μεταλλικές πινελιές, τα δωμάτια του ξενοδοχείου αντλούν έμπνευση από το σύγχρονο design, ενώ κομψό all-day bar στη μέση του κήπου και το -ειδυλλιακά τοποθετημένο- εξωτερικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, σε προδιαθέτουν για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία.

Getaway tip: Οι τελευταίες βουτιές της χρονιάς δεν μπορεί παρά να πραγματοποιηθούν στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία Πευκάκια μπροστά στο ξενοδοχείο χωρίς να παραλειφθεί μια βόλτα από το θαλάσσιο πάρκο και watersports με την υπογραφή της Blue Stories.
Παλαιά ΕΟ Αθηνών Κορίνθου, Άγιοι Θεόδωροι, 2741 440140, brownhotels.com/corinthia/isla

beon

Be On Holidays στην Κρήτη, το πολυσυλλεκτικό

Όχι σε μία, ούτε σε δύο αλλά σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες της Κρήτης από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο, το δίκτυο πολυτελών καταλυμάτων Be on Holidays αποτελούν το Ιδανικό ορμητήριο για απόδραση στην πολυσχιδή Κρήτη. Σύγχρονο design και comfort φιλοσοφία συνθέτουν το μωσαϊκό της γοητευτικής φιλοξενίας σε όλες τις βίλες του δικτύου Be on Holidays που μπορούν να υποδεχτούν από 4 έως 14 άτομα. Συνδυάζοντας την ιδιωτικότητα με την αίσθηση της διακριτικής πολυτέλειας, μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις βίλες είτε στα καρτποσταλικά Χανιά, ή στα διάσημα για την νυχτερινή ζωή θέρετρα του Πλατανιά και της Αγίας Μαρίνας, ή ακόμη στον ρομαντικό Άγιο Νικόλαο.

Getaway tip: Σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται ένα μικρό γλαρονήσι, η Κολοκύθα προσβάσιμο μέσω μιας λιλιπούτιας γέφυρας. Μια υπέροχη αμμουδερή παραλία βρίσκεται στον προστατευμένος απάνεμο κόλπο και είναι προσβάσιμη μέσα από ένα μονοπάτι 15 λεπτών με τα πόδια που ξεκινάει από το ναό του Αγίου Λουκά.
6972197197, 2821031220, beonholidays.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.