Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου μαθαίνουμε για το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο

Γευσιγνωστικές δοκιμές, περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες, και Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, ανάμεσα στις εμπειρίες του Φεστιβάλ.

Κυπαρισσία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το Φεστιβάλ Γαστρονομίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας με βάση το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο.

Οι chefs που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα μεταφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί - τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η "γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου" θα προσφέρει μία περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη. Το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά. Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes.

Η βραδιά θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
25/09/2023

Πολιτισμός και Τουρισμός: Συγκλίνουσες ή Αντίρροπες Δυνάμεις;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Marketing Greece αναφορικά με την διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.

"Messinia Terroirs Wine Festival": Αναβιώνοντας τα θρυλικά αμπελοτόπια της Μεσσηνίας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φεστιβάλ για τους φίλους του κρασιού, που εστιάζει στην αναγέννηση του μεσσηνιακού αμπελώνα, πραγματοποιείται στη Navarino Agora, δίνοντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

The World’s 50 Best Hotels: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023

Το αθηναϊκό "Four Seasons" ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη. Στο νο.1 το ιταλικό "Passalacqua".

Ύδρα για 72 ώρες. Maurizio Cattelan και παλαμίδα με περγαμόντο

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας που με τα χρόνια έγινε αγάπη, ποτέ όμως συνήθεια. Κάθε φορά που βρισκόμαστε με το νησί μου there are fireworks in the night sky.