Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου μαθαίνουμε για το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο

Γευσιγνωστικές δοκιμές, περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες, και Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, ανάμεσα στις εμπειρίες του Φεστιβάλ.

Kyparissia

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας το Φεστιβάλ Γαστρονομίας το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας με βάση το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο.

Οι chefs που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα μεταφέρουν μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί - τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η "γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου" θα προσφέρει μία περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη. Το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα παιδιά. Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes.

Η βραδιά θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

Eliamos Villas Hotel & Spa: Το boutique καταφύγιο στην Κεφαλονιά με θέα που κόβει την ανάσα

Ένα wellness retreat όπου η πολυτέλεια συναντά τη φύση και την αυθεντικότητα του Ιονίου.

Amirandes: Η ψυχή της Κρήτης γίνεται εμπειρία όπως μόνο η Grecotel ξέρει

Όσοι έχουν έρθει στo "Amirandes" το γνωρίζουν. Δεν είναι απλώς ένα από τα κορυφαία resorts στην Ελλάδα, αλλά η επιτομή του πώς η Grecotel ξέρει να κάνει την ψυχή ενός τόπου αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Αυτόν το χειμώνα ζούμε την Κρήτη αλλιώς.

Η Αθηναϊκή φινέτσα του "The Dolli"

Στο σημείο όπου η ελληνική πρωτεύουσα ενώνει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της, ο επισκέπτης συναντά τον αληθινό εαυτό της, μέσα από μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας, ανόθευτης κομψότητας και ταξιδιωτικής έμπνευσης.

Το χειμερινό περιοδικό "Taste & Travel" κυκλοφορεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου μαζί με το "αθηνόραμα"

Πλούσιο και χορταστικό, σας στρώνει το χάρτη για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα!