4+1 ιδιαίτερες εμπειρίες Κυκλάδων

Απολαύστε ένα spa με φυσικό άργιλο στην Πάρο, φαγητό που έχει ψηθεί μέσα στην άμμο στη Μήλο, επισκεφτείτε ένα κατάλυμα χωρίς ρεύμα στη Φολέγανδρο, γνωρίστε τη γλυπτική στη Νάξο και φτιάξτε το δικό σας τυρί στη Σίφνο.

Φολέγανδρος

Απολαύστε ένα spa με φυσικό άργιλο στην Πάρο

Σ’ έναν παριανό κόλπο με κρυστάλλινα νερά που περιβάλλεται από ψηλούς βράχους, ο φυσικός άργιλος σχηματίζει λοφάκια στο ιδιαίτερο χρώμα της άμμου και η φύση επενεργεί εξαγνιστικά για το σώμα και την ψυχή. Στην παραλία Καλόγερος, που σύμφωνα με το θρύλο πήρε το όνομά της από έναν καλόγερο, που αυτοκτόνησε πέφτοντας στη θάλασσα, σας οδηγεί ένας κατηφορικός χωματόδρομος. Βρείτε μια γούβα στους βράχους, προσθέστε νερό και σπάστε τις πέτρες αργίλου μέχρι να γίνουν σαν λάσπη. Απλώστε το στο πρόσωπο και το σώμα σας για λίγη ώρα και νιώστε τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητές του. Στη συνέχεια βυθιστείτε στη θάλασσα για ναξεπλύνετε τον άργιλο που συμπαρασύρει μαζί του  κάθε αρνητική ενέργεια και χαρίζει μια μοναδικά αναζωογονητική αίσθηση καθαριότητας. Προσοχή, ωστόσο, στο σημείο όπου θα αφήσετε τα πράγματά σας, γιατί η θάλασσα απροειδοποίητα κάνει μεγαλύτερη έξοδο και από της Ρίτα Χέιγουορθ και παίρνει μαζί της ό,τι βρει.

Δοκιμάστε φαγητό που έχει ψηθεί μέσα στην άμμο στη Μήλο

ΜΗΛΟΣ

Ο Στέφανος Τσερώνης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας "Sirocco", περπατώντας μια μέρα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στην αμμουδιά της παραλίας του Παλαιοχωρίου, ανακάλυψε ότι σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο υπέδαφος. Από τότε τυλίγει φρέσκα ψάρια ή κρέατα, τα θάβει κάτω από την άμμο και τα αφήνει να αργοψηθούν, από τη φυσική θερμότητα. Το αποτέλεσμα; Γαστριμαργικά "καυτό".
Παλαιοχώρι, 2287031201, www.siroccomilos.gr

Αποσυνδεθείτε σ’ ένα κατάλυμα χωρίς ρεύμα στη Φολέγανδρο

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Λίγα βήματα από τον λιλιπούτειο οικισμό Αγκάλη, περπατώντας το χωμάτινο μονοπάτι με την ειδυλλιακή θέα, θα συναντήσετε την "πριβέ" παραλία Γαλύφος και το "Galifos Eco Houses", έξι ενοικιαζόμενα δωμάτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Χαρίστε στον εαυτό σας μια άνευ προηγουμένου αποτοξίνωση, με καθηλωτική θέα στη θαλάσσια απεραντοσύνη και το ηλιοβασίλεμα και ρομαντική ατμόσφαιρα υπό το φως των κεριών.
Γαλύφος, 6976131295 , www.galifos-folegandros.gr

Νιώστε σαν αρχαίος Έλληνας γλύπτης στη Νάξο

ΝΑΞΟΣ

Μέσα σε μια κινηματογραφικά ατμοσφαιρική τοποθεσία, ανάμεσα σε ελαιώνες και πορτοκαλιές, θα καθίσετε στους πάγκους εργασίας για να ξεδιπλωθεί μπροστά σας η ιστορία της γλυπτικής, οι ιδιότητες του μαρμάρου και να εξοικειωθείτε με τα ειδικά εργαλεία. Όταν νιώσετε κομματάκι… Φειδίας, με τη βοήθεια της γλύπτριας Maggie Ross, θα δημιουργήσετε ένα γλυπτό το οποίο μπορείτε να πάρετε μαζί σας. Και –ποιος ξέρει;– ίσως να αποτελέσει το επόμενο θαύμα της γλυπτικής!
Mythic Diastasi Studio, 6947658462, www.mythicdiastasi.com

Φτιάξτε το δικό σας τυρί στη Σίφνο

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΦΝΟΣ

Μια "οργουελιανή" κοινωνία ζει και βασιλεύει σ’ ένα αγρόκτημα της Σίφνου, με κατσίκες, χήνες, κουνέλια, άλογα και πάπιες. Επισκεφτείτε αυτήν τη φάρμα των ζώων για να μάθετε τα πάντα γύρω από τη φροντίδα των ζώων, να αρμέξετε τις κατσικούλες και στη συνέχεια να φτιάξετε μόνοι σας τοπικό τυρί από το φρέσκο γάλα που μαζέψατε. Η βουκολική εμπειρία ολοκληρώνεται με τοπικές λιχουδιές συνοδεία κρασιού στη βεράντα της οικοδέσποινας Ανθής.
Η φάρμα της Ανθής, Άνω Πετάλι, 6972252995, www.anthisifnos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.