Μια (αξέχαστη) μέρα στο "Grecotel Cape Sounio"

Επισκεφτήκαμε τα ανακαινισμένα δωμάτια του ξεχωριστού πολυτελούς resort στο Σούνιο και επιβεβαιώνουμε ότι το βρήκαμε στα καλύτερά του.

Grecotel Cape Sounio

Είναι προνόμιο να επισκέπτεσαι το Grecotel Cape Sounio και το συνειδητοποιώ ξανά κάθε φορά που βρίσκομαι σε αυτό το εμβληματικό resort βουτώντας στην παραλία του (προσωπική προτίμηση η πιο άγρια πίσω πλευρά της) ή χαζεύοντας τον ναό του Ποσειδώνα και τη γαλήνια Μεσογειακή φύση από οποιοδήποτε σημείο του. Αυτή τη φορά όμως με περίμενε μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη καθώς ήδη από το σαλόνι της υποδοχής (όπου όλη η διαδικασία του check in γίνεται ψηφιακά από τον καναπέ και οι επικοινωνίες κατά τη διαμονή σου μπορούν να γίνονται μέσω what’s up από οποιοδήποτε σημείο) αντιλαμβάνεσαι ότι νέος φρέσκος αέρας φυσάει στο ξενοδοχείο.

Grecotel Cape Sounio

Όπως μας επιβεβαιώνει ο διευθυντής Δημήτρης Περράκης έχουν ήδη κάποιες αλλαγές στα μάρμαρα και τα χρώματα αντικαθιστώντας τους πιο μπαρόκ παλαιότερους τόνους με πολύ πιο ταιριαστούς λευκούς και στα χρώματα της άμμου και της γης φέρνοντας, έτσι ακόμη, πιο έντονα το φυσικό κάδρο εντός του ξενοδοχείου από τις μεγάλες τζαμαρίες και αφήνοντας το μάτι να χαλαρώσει και να ταξιδέψει. Σε αυτό συμβάλλει το άψογο προσωπικό, με την ωραία αμφίεση στα μαύρα, που όπως συμβαίνει συνήθως στα ξενοδοχεία του ομίλου ξέρει καλά τη δουλειά του. 

Grecotel Cape Sounio

Η αίσθηση της ανανέωσης μας συντροφεύει και στο δωμάτιό μας, ένα από τα ανακαινισμένα του resort και πιλότος ενός φρεσκαρίσματος που συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί του χρόνου. Σε πιο μίνιμαλ και πάντα φιλικό στιλ, ανοιχτόχρωμο και ανοιχτόκαρδο, με ωραίες design λεπτομέρειες - από τα φωτιστικά ράβδους ως τη γεωμετρική σκάλα της πισίνας, μια γωνιά χαλάρωσης με μαξιλάρια που αγναντεύει τη θέα και εξαιρετικό μπάνιο σε διάλογο με τη φύση, τα ανακαινισμένα δωμάτια, πάντα σε μπάνγκαλοου όπως και όλα του resort μαζί με τις βίλες, είναι ακόμη πιο ευχάριστα και υπαινικτικά πολυτελή όπως ταιριάζει στην τοποθεσία και την εποχή.   
Οι εξωτερικοί χώροι χαλάρωσής τους συνδυάζουν ιδιωτικότητα και θέα όπως λίγα resorts στην Αττική. 

Grecotel Cape Sounio

Αν τα καταφέρεις να αφήσεις το δωμάτιό σου στη διάρκεια της μέρας, τα νερά της παραλίας σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μια ώρα και κάτι με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, το ίδιο και το μεσημεριανό στο "Yali", που βγάζει τραπέζια σε ένα υπέροχο ντεκ με θέα στο Αιγαίο και τον ναό του Ποσειδώνα. Το επισκεφτήκαμε αργά το μεσημέρι και, αν και επιλογές περιλαμβάνουν και δημοφιλή ωμά, όπως το λαβράκι carpaccio με αβοκάντο, κινηθήκαμε σε πιο ελληνικές επιλογές και δεν το μετανιώσαμε. Η κουζίνα, πάντα με την επίβλεψη του executive chef Σάκη Τζανέτου, είναι σε πολύ καλό επίπεδο με σαλάτες όπως αυτή με τα ντοματίνια, την καπαρη και το κατσικίσιο τυρί, ψαράκια όπως οι σαρδέλες πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και comfort πιάτα όπως το φουλ στο umami κριθαρότο γαρίδας με λάιμ και βασιλικό αλλά και οι σωστότατες τηγανητές πατάτες να σου θυμίζουν ότι η έμφαση στα υλικά μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε μεγάλες μονάδες. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της φάρμας Agreco με την τριμμένη ντομάτα στο καλωσόρισμα το επιβεβαιώνει.

Yali. Grecotel Cape Sounio

Το βράδυ το σκηνικό γίνεται πιο σοφιστικέ και ρομαντικό, όπως και οι γευστικές επιλογές με προσθήκη πιάτων όπως το χειροποίητο ραβιόλι με αστακό και γαρίδα σε φοντί ντομάτας με βασιλικό και τοπιναμπούρ, χωρίς να λείπει το ψάρι ημέρας αλλά και το rib eye. Αντίστοιχα, στα πέντε εστιατόρια του resort, από την πανοραμική βεράντα ως τη σκιερή πέργκολα δίπλα στην πισίνα, οι επιλογές καλύπτουν διαφορετικά γούστα - από σούσι μέχρι grill και ελληνικές προτάσεις, κλασικές και πιο μοντέρνες. 

Last but not least, το πρωινό όπου για άλλη μια φορά γίνεται αντιληπτή η δουλειά που έχει γίνει στο κομμάτι της πρώτης ύλης και της γαστρονομίας κρατώντας ψηλά τα στάνταρ για το είδος του resort. Προσωπικά, πέρα από τις ομελέτες με ασπράδια, τα λυχναράκια ή την πολύ πετυχημένη τυρόπιτα που δοκίμασα, στη Grecotel χαίρομαι να τρώω ντακάκια και ελιές για πρωινό, και γενικά με κάθε ευκαιρία, και το θεωρώ σπάνιο για μεγάλη μονάδα να μπορεί να σου θυμίζει τη νοστιμιά των βασικών, ειδικά σε μια εποχή που δυσκολευόμαστε να φάμε μια ντομάτα της προκοπής. 

Grecotel Cape Sounio


Στα συν το ότι, παρότι το ξενοδοχείο είχε πληρότητα η παρουσία του κόσμου στους κοινόχρηστους χώρους δεν ήταν αισθητή πέραν του επιθυμητού εξασφαλίζοντας την αίσθηση χαλάρωσης που περιμένεις σε ένα πολυτελές resort αυτής της φήμης και τιμής. 
Επιστρέφοντας στον Αθηναϊκό καύσωνα, έχουμε φτιάξει ήδη αναμνήσεις διακοπών για φέτος και όσοι μπορούν να προσφέρουν μια γεύση αντίστοιχης πολυτέλειας στον εαυτό τους αξίζει, ακόμη και αντί ταξιδιού. 

https://www.capesounio.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.