
Σε μια γωνιά της Ερμούπολης στη Σύρο, δυο αδερφές η Oana και η Jasmine Aristide αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ξενοδοχείο που μεταφράστηκε σε business case study και σε απόδειξη της δύναμης της θέλησης. Η ιστορία των δύο "κατά τύχη ξενοδόχων" έχει ειπωθεί πολλές φορές. Οι αδερφές Aristide ερωτεύτηκαν το νησί αλλά και το επιβλητικό, νεοκλασικό αρχοντικό που έμελλε να στεγάσει το δημιούργημά τους, το "Aristide Hotel". Μπορεί να μην είχαν παρελθόν στο χώρο της φιλοξενίας, αλλά αυτό δεν τις σταμάτησε από το να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο που ο οδηγός Michelin αποκαλεί "ένα μικρό κομμάτι από τον παράδεισο".

Στο εσωτερικό, μόλις περάσει κανείς τις ξύλινες πόρτες, θα αντικρίσει την πανταχού παρούσα τέχνη, ενώ μέσα στο ξενοδοχείο, κρύβεται ένα εστιατόριο με όραμα και αποστολή να κάνει την κυκλαδίτικη γαστρονομία γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το "Aristide Restaurant" έχει βρει τη θέση του ανάμεσα στα Best Hotel Restaurants της Ευρώπης του περιοδικού Forbes από το 2022, την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Στα ηνία του, θα βρει κανείς τον σεφ και WSPC Hestia sommelier Πέτρο Μπραϊκίδη που έχει συνθέσει ένα μενού βασισμένο σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα καθώς και μια εκτενή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα. Η τοπική πρώτη ύλη έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην γευστική εμπειρία του "Aristide Restaurant", προερχόμενη τόσο από την Σύρο και τα νησιά των Κυκλάδων όσο και από την δική τους μικροκαλλιέργεια βιολογικών λαχανικών.

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει 60 ετικέτες κυκλαδίτικων αλλά και άλλων κρασιών πάντα με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες. O mixologist του Aristide restaurant, δημιουργεί cocktails και cocktail pairings πάντα με κυκλαδίτικες νότες όπως η κάπαρη και το θυμάρι. Το μενού αλλάζει τρεις φορές το χρόνο ακολουθώντας τους κανόνες της εποχικότητας ενώ υπάρχουν και πιάτα εκτός μενού, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας.

Το πρωινό και το brunch σερβίρονται στον τροπικό κήπο, και ακολουθούν το ίδιο μοτίβο της τοπικής πρώτης ύλης με επιλογές όπως αυγά σαγανάκι με γροθοτυράκι Σύρου, πλατώ κυκλαδίτικων τυριών με μαρμελάδα, κάπαρη και αυγά ποσέ με φρέσκια παλαμίδα και καπαρόφυλλα.

Farm-to-table picnics
Η farm-to-table προσέγγιση και αξία που χαρακτηρίζει το εστιατόριο, γέννησε την ιδέα των εβδομαδιαίων picnics στον οπωρώνα μιας φάρμας στο χωριό Χρούσσα. Ανάμεσα σε αρωματικές λεμονιές και πορτοκαλιές, ο σεφ ως οικοδεσπότης αυτού του ανεπίσημου al fresco δείπνου, προσφέρει στους συμμετέχοντες μια σειρά πιάτων από βιολογικό χοιρινό, μοσχαρίσιο barbecue ή θαλασσινά ενώ εκείνοι ανακαλύπτουν τόσο τη φάρμα και τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας όσο και τα τοπικά προϊόντα όπως τα τυριά, τις αγκινάρες και τα κυκλαδίτικα λουκάνικα. Η ομάδα του "Aristide Restaurant" διοργανώνει και βραδιές οινογνωσίας πότε Ελληνικών και πότε Κυκλαδίτικων κρασιών με εκλεκτές ετικέτες και ελληνικούς μεζέδες.

Aristide Hotel & Restaurant
Μπαμπαγιώτου 27,Ερμούπολη 841 00
hotelaristide.com
Instagram | Facebook