"Aristide Hotel & Restaurant": Ένα εστιατόριο ωδή στην κυκλαδίτικη γαστρονομία στη Σύρο

Οι αδερφές Aristide δημιούργησαν το "Aristide Hotel", μέσα στο οποίο κρύβεται ένα εστιατόριο με όραμα και αποστολή να κάνει την κυκλαδίτικη γαστρονομία γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Aristide Hotel & Restaurant

Σε μια γωνιά της Ερμούπολης στη Σύρο, δυο αδερφές η Oana και η Jasmine Aristide αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ξενοδοχείο που μεταφράστηκε σε business case study και σε απόδειξη της δύναμης της θέλησης. Η ιστορία των δύο "κατά τύχη ξενοδόχων" έχει ειπωθεί πολλές φορές. Οι αδερφές Aristide ερωτεύτηκαν το νησί αλλά και το επιβλητικό, νεοκλασικό αρχοντικό που έμελλε να στεγάσει το δημιούργημά τους, το "Aristide Hotel". Μπορεί να μην είχαν παρελθόν στο χώρο της φιλοξενίας, αλλά αυτό δεν τις σταμάτησε από το να φτιάξουν ένα ξενοδοχείο που ο οδηγός Michelin αποκαλεί "ένα μικρό κομμάτι από τον παράδεισο".

Aristide Hotel & Restaurant

Στο εσωτερικό, μόλις περάσει κανείς τις ξύλινες πόρτες, θα αντικρίσει την πανταχού παρούσα τέχνη, ενώ μέσα στο ξενοδοχείο, κρύβεται ένα εστιατόριο με όραμα και αποστολή να κάνει την κυκλαδίτικη γαστρονομία γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το "Aristide Restaurant" έχει βρει τη θέση του ανάμεσα στα Best Hotel Restaurants της Ευρώπης του περιοδικού Forbes από το 2022, την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Στα ηνία του, θα βρει κανείς τον σεφ και WSPC Hestia sommelier Πέτρο Μπραϊκίδη που έχει συνθέσει ένα μενού βασισμένο σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα καθώς και μια εκτενή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα. Η τοπική πρώτη ύλη έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην γευστική εμπειρία του "Aristide Restaurant", προερχόμενη τόσο από την Σύρο και τα νησιά των Κυκλάδων όσο και από την δική τους μικροκαλλιέργεια βιολογικών λαχανικών.

Aristide Hotel & Restaurant

Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει 60 ετικέτες κυκλαδίτικων αλλά και άλλων κρασιών πάντα με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες. O mixologist του Aristide restaurant, δημιουργεί cocktails και cocktail pairings πάντα με κυκλαδίτικες νότες όπως η κάπαρη και το θυμάρι. Το μενού αλλάζει τρεις φορές το χρόνο ακολουθώντας τους κανόνες της εποχικότητας ενώ υπάρχουν και πιάτα εκτός μενού, ανάλογα με την ψαριά της ημέρας.

Aristide Hotel & Restaurant

Το πρωινό και το brunch σερβίρονται στον τροπικό κήπο, και ακολουθούν το ίδιο μοτίβο της τοπικής πρώτης ύλης με επιλογές όπως αυγά σαγανάκι με γροθοτυράκι Σύρου, πλατώ κυκλαδίτικων τυριών με μαρμελάδα, κάπαρη και αυγά ποσέ με φρέσκια παλαμίδα και καπαρόφυλλα.

Aristide Hotel & Restaurant

Farm-to-table picnics

Η farm-to-table προσέγγιση και αξία που χαρακτηρίζει το εστιατόριο, γέννησε την ιδέα των εβδομαδιαίων picnics στον οπωρώνα μιας φάρμας στο χωριό Χρούσσα. Ανάμεσα σε αρωματικές λεμονιές και πορτοκαλιές, ο σεφ ως οικοδεσπότης αυτού του ανεπίσημου al fresco δείπνου, προσφέρει στους συμμετέχοντες μια σειρά πιάτων από βιολογικό χοιρινό, μοσχαρίσιο barbecue ή θαλασσινά ενώ εκείνοι ανακαλύπτουν τόσο τη φάρμα και τις βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας όσο και τα τοπικά προϊόντα όπως τα τυριά, τις αγκινάρες και τα κυκλαδίτικα λουκάνικα. Η ομάδα του "Aristide Restaurant" διοργανώνει και βραδιές οινογνωσίας πότε Ελληνικών και πότε Κυκλαδίτικων κρασιών με εκλεκτές ετικέτες και ελληνικούς μεζέδες.

Aristide Hotel & Restaurant

Aristide Hotel & Restaurant
Μπαμπαγιώτου 27,Ερμούπολη 841 00
hotelaristide.com
Instagram | Facebook

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Πώς και γιατί το Rosewood Hong Kong αναδείχθηκε καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου

Εκτός από το καλύτερο μπαρ του πλανήτη, στο Χονγκ Κονγκ έχει έδρα και το κορυφαίο ξενοδοχείο του μάταιου τούτου κόσμου για το 2025. Το Rosewood Hong Kong διαθέτει τον τρόπο του -αλλά και μπόλικους λόγους- να κερδίζει κάθε τύπο ταξιδιώτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Τι αλλάζει προσεχώς στο πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean Airlines

Οι διαφοροποιήσεις για τις βαθμίδες Silver και Gold της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας.

Πώς είναι να δοκιμάζεις ένα κορυφαίο παλαιωμένο τσίπουρο στις παρυφές των Μετεώρων

Με οικοδεσπότη τον Κώστα Τσιλιλή, τον δημιουργό του πρώτου εμφιαλωμένου τσίπουρου στη Θεσσαλία, περάσαμε ένα αξέχαστο διήμερο στον τόπο του, ανακαλύπτοντας την ιστορία, τη γεύση και την ψυχή κάθε γουλιάς του Dark Cave Black.

Εξερευνώντας τα ωραιότερα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας

Η Τοσκάνη και το Μπορντό; Ωραίες, αλλά όχι σαν την Βόρεια Ελλάδα! Μερικά οινοποιεία-κομψοτεχνήματα μας ανοίγουν τις πόρτες τους.

Ένα ξενοδοχείο της Αθήνας στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2025

Το Rosewood Hong Kong στην κορυφή του πλανήτη, το αθηναϊκό Four Seasons ξανά στην περίφημη λίστα των The World's 50 Best Hotels.

H νέα τάση στο ταξίδι; Snack Tourism

Ξεχάστε την ήσυχη πολυτέλεια. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Skyscanner, που γιορτάζει τον τουρισμό σνακ με ένα νέο pop-up στο Λονδίνο.