To ανανεωμένο "Nema Design Hotel & Spa" στη Χερσόνηση της Κρήτης

Το 5άστερο ξενοδοχείο ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, για την διακόσμησή του και την υψηλή γεύση της κρητικής φιλοξενίας.

Nema © Christos Drazos

Ο αρχαίος μύθος θέλει την Κρητική πριγκίπισσα Αριάδνη, κόρη της Πασιφάης και του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα, να χρησιμοποεί μια αστραφτερή κλωστή για να καθοδηγήσει τον Αθηναίο ήρωα Θησέα να δραπετεύσει από τον Λαβύρινθο, μετά τη νίκη του επί του μυθικού Μινωταύρου. Και κάπως έτσι το νήμα γίνεται σύμβολο. Με αυτό το σύμβολο στο όνομά του, το 5άστερο "Nema Design Hotel & Spa", στη Χερσόνησο της Κρήτης, γίνεται η αόρατη κλωστή που ακολουθεί ο σύγχρονος επισκέπτης για να περιηγηθείστις ρίζες της κρητικής φιλοξενίας.

Nema
© Christos Drazos

Όπως ακριβώς οι δύο άκρες του νήματος είναι προορισμένες να παραμένουν αιώνια συνδεδεμένες μεταξύ τους σε μια αδιάκοπη αλληλεπίδραση, έτσι ακριβώς το adults only "Nema Design Hotel & Spa" ήρθε για να συνδέσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον ενός τόπου που έχει στο DNA του τη γνώση ότι το ένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το άλλο. 

Nema
© Christos Drazos

Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει στον παραλιακό δρόμο της Ανάληψης, στην περιοχή της Χερσονήσου της Κρήτης, περίπου 25 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου, γνωστή όχι μόνο για τις αμμώδεις παραλίες της αλλά και για τους διάσημους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Μινωικής Πόλης της Κνωσού και της Αρχαίας Πόλης των Μαλίων. Οι εξωτερικοί χώροι του "Nema" - τόσο οι κοινόχρηστοι όσο και οι ιδιωτικοί - αφιερωμένοι στο νερό και τη γη, μοιάζουν ως φυσική προέκταση της δροσερής αύρας του Αιγαίου, αλλά και των καταπράσινων τοπίων της Κρήτης, καθιστώντας το ένα μέρος ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές.

Η εσωτερική διακόσμηση

Nema
© Christos Drazos

Με μια συλλογή από 83 δωμάτια και σουίτες - όλες με ιδιωτικές πισίνες - επιμελώς ατημέλητα βαλμένες σε ένα κατάφυτο περιβάλλον γεμάτο κυπαρίσσια και ελιές, με ένα ιδιωτικό κομμάτι παραλίας, αλλά και με tailormade nature-style εμπειρίες περιποίησης στο υποβλητικό του spa, το "Nema" είναι μια σύγχρονη Εδέμ. Τα φυσικά ακατέργαστα υλικά, το ξύλο και το μέταλλο στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, τα σχοινιά, τα βαμβακερά και λινά υφάσματα και οι γήινες αποχρώσεις υφαίνουν ένα αριστουργηματικό σκηνικό ηρεμίας, υψηλής αισθητικής και άνεσης 5 αστέρων.

Η υψηλή γεύση της κρητικής φιλοξενίας

Nema
©Christos Drazos

Ακριβώς πριν την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και λίγα μόλις βήματα μακριά από το μαγευτικό γαλάζιο του Αιγαίου, το "Bliss à la carte & bar restaurant", σαν πρόλογος αλλά και σύνοψη ταυτόχρονα για όλα αυτά που έχει να σου διηγηθεί το Nema, αποτελεί ένα mashup όλων όσων μας προσφέρει απλόχερα η κρητική γη και θάλασσα. Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα, σούσι ή ποτό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία το βράδυ, οργανώνει συχνά θεματικές βραδιές γεμάτες εκπλήξεις.

Nema
©Christos Drazos

Το μενού που υπογράφει ο executive chef Μάνος Κοκολάκης, αποτελεί ένα γαστρονομικό ταξίδι στις ποικίλες γεύσεις και τα φρέσκες και εποχιακές πρώτες ύλες της Κρήτης και της Μεσογείου. "Το μενού μας αντλεί έμπνευση από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κρήτης και της Ελλάδας, υμνώντας τις ζωντανές γεύσεις της θάλασσας, του ήλιου και της γης. Με επίκεντρο την καινοτομία και τη δημιουργικότητα, έχουμε δημιουργήσει ένα μενού που γιορτάζει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, ενώ παράλληλα ξεπερνά τα όρια της παραδοσιακής κουζίνας" αναφέρει σχετικά ο Μ. Κοκολάκης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.