Η Ίος... ενηλικιώνεται!

Παρότι η μέση ηλικία των επισκεπτών της Ίου παραμένει 18 με 22, στην τελευταία μας επίσκεψη παρατηρήσαμε ότι αποδίδουν και πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες των σχετικά μετρημένων αλλά αξιόλογων επιχειρήσεων που προσφέρουν ένα τουριστικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Σας συστήνουμε τις καλύτερες νέες διευθύνσεις (με την υπενθύμιση των παλιών και κλασικών) για ένα υπέροχο φθινόπωρο.

Η Ίος... ενηλικιώνεται!

Παρότι η μέση ηλικία των επισκεπτών της Ίου παραμένει 18 με 22, στην τελευταία μας επίσκεψη παρατηρήσαμε ότι αποδίδουν και πολλαπλασιάζονται οι προσπάθειες των σχετικά μετρημένων αλλά αξιόλογων επιχειρήσεων που προσφέρουν ένα τουριστικό προϊόν υψηλής ποιότητας. Σας συστήνουμε τις καλύτερες νέες διευθύνσεις (με την υπενθύμιση των παλιών και κλασικών) για ένα υπέροχο φθινόπωρο.

Η Ίος... ενηλικιώνεται! - εικόνα 1

Ολοκαίνουργια άφιξη το ξενοδοχείο «Levantes», σε καταπληκτική θέση πάνω από την παραλία του Μυλοπότα, με στούντιο και σουίτες διαφορετικού τύπου και διακοσμητικού στυλ (22860/92588). Ανανεωμένο βρήκαμε και το «Far Out» (22860/91446), επίσης στον Μυλοπότα, το οποίο απέκτησε κι ένα μικρό spa. Μια αξιοπρεπής λύση για όσους θέλουν να βρίσκονται κοντά στη Χώρα είναι το «Avanti» (22860/91165, www.avanti-hotelios.com), με την πρωτεύουσα στο... πιάτο. Για όσους ιεραρχούν ψηλά την αυτονομία τους το «Petra Holiday Villas» (22860/91409, www.iospetra.gr) στο δρόμο για την Κουμπάρα προσφέρει παραδοσιακά στούντιο που χωρούν μέχρι έξι άτομα.

Στο φαγητό τώρα! Στη Χώρα ανακαλύψαμε το «Πιθάρι» (22860/92440), ένα ιστορικό ταβερνάκι που πέρασε στα χέρια της νέας γενιάς, με πειραγμένη παραδοσιακή κουζίνα και πολύ ευχάριστο σέρβις. Σερβίρει και έξω κάτω από τις μπουκαμβίλιες, όπου ευχαριστηθήκαμε επιτέλους μουσική σε σωστή ένταση και με άποψη. Αν θέλετε μεζεδάκια, πηγαίνετε στο «Κατώι» (22860/91179), ένα νεανικό μεζεδοπωλείο επίσης στη Χώρα. Στη Χώρα σημειώστε επίσης το «La Bucca», για πολλές επιλογές σε ζυμαρικά, και το πάντα καλό και άκρως ατμοσφαιρικό εστιατόριο «Λόρδος Βύρων» (22860/92125) που μετακόμισε σε μεγαλύτερο χώρο και σερβίρει έξω σε βεραντούλα. Από τις νέες γευστικές αφίξεις εκτός Χώρας, στα οπωσδήποτε η ταβέρνα «Βιλαέτι» (22860/92072) στον Επάνω Κάμπο με προσεγμένη ελληνική κουζίνα και νιώτικα πιάτα, όπως το κελαϊδί (μοσχαράκι σε γαστράκι με τυρί, ντομάτα και πιπεριά). Τέλος, στο καινούργιο beach-restaurant «Koumbara Beach» (6947034725) στην ομώνυμη παραλία με μεγάλη αυλή πάνω από την αμμουδιά θα απολαύσετε καφέ, αλλά και μπρουσκέτα με τόνο.

Παραμένουν αξιόλογα το ξενοδοχείο «Ios Palace» (22860/92000) στο Μυλοπότα, και το «Liostasi» (22860/92140) 200 μ. από τη Χώρα. Στα της γεύσης σταθερή αξία και η ψαροταβέρνα «Δράκος» στο Μυλοπότα (22860/91281), όπου εκτός από τα άψογα ψημένα ψάρια εκτιμήσαμε τους κολοκυθανθούς και την ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά.

Θάνος Λαμπρόπουλος
tlambropoulos@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η νέα έκθεση Βαν Γκογκ είναι ένας ακόμη λόγος να πάμε Ιαπωνία

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ δανείζει εμβληματικά έργα σε ιαπωνικά μουσεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/11/2024

Ελλάδα - ΕΟΤ: "Χρυσοί" νικητές στα αμερικανικά τουριστικά βραβεία Travvy Awards 2024

Κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε η Ελλάδα και ο ΕΟΤ στη διάρκεια της 10ης διοργάνωσης των ετήσιων αμερικανικών τουριστικών βραβείων Travvy Awards 2024.

Οι 20 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι. Αν και το τελευταίο δεν μπορούμε να σας το υποσχεθούμε.

Παρουσιάστηκε η ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου "Μεγάλη Βρεταννία: Ένα ξενοδοχείο σύμβολο"

Στον χώρο του εμβληματικού ξενοδοχείου έγινε η παρουσίαση του εμπλουτισμένου πονήματος του Δρα Άγγελου Φ. Βλάχου.

Peckham: η ανερχόμενη γειτονιά του Λονδίνου όπου πολυπολιτισμικότητα και πρωτοπορία πάνε χέρι χέρι

Πώς μια άλλοτε αφιλόξενη περιοχή του νοτιοανατολικού Λονδίνου αφηγείται αυθεντικές ιστορίες της βρετανικής πρωτεύουσας στα χαρακώματα του gentrification.

Ένα ελληνικό χειροποίητο επιτραπέζιο γίνεται το Νο1 τουριστικό προϊόν της Μάλτας

Η Κατερίνα Κυριακούδη και ο Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης δημιούργησαν έναν κύλινδρο γνώσης που έχει προταθεί να αποτελέσει το βασικό εργαλείο προώθησης της χώρας.

Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού: 19 οινοποιεία, 19 ιδέες για εκδρομή

Κάθε οινική εκδρομή την Κυριακή 10 Νοεμβρίου επιβάλλεται με το παραπάνω, για να γιορτάσεις πληθωρικά την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού.