Φεστιβάλ Πηνειού

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καταφθάνει και δεν έχετε ακόμα αποφασίσει αν θα τραβήξετε για βουνό, ποτάμι ή θάλασσα; Μην το παίξετε κορόνα-γράμματα. Το φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα, από τις 11 έως τις 17/6, είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε και τα τρία σε μια εκδρομή, από τις όχθες του Πηνειού ως τις πλαγιές του Κίσαβου και τις παραλίες του Αγιόκαμπου!

Φεστιβάλ Πηνειού

Στης Λαρίσης το ποτάμι...

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος καταφθάνει και δεν έχετε ακόμα αποφασίσει αν θα τραβήξετε για βουνό, ποτάμι ή θάλασσα; Μην το παίξετε κορόνα-γράμματα. Το φεστιβάλ Πηνειού στη Λάρισα, από τις 11 έως τις 17/6, είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσετε και τα τρία σε μια εκδρομή, από τις όχθες του Πηνειού ως τις πλαγιές του Κίσαβου και τις παραλίες του Αγιόκαμπου!

Φεστιβάλ Πηνειού - εικόνα 1

Καταμεσής του Ιούνη, με τις Κυκλάδες στα καλύτερά τους, κι εσύ μαρκάρεις στο χάρτη το θεσσαλικό κάμπο; Ναι, κι έχω καλή δικαιολογία: το Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με 55 φορείς, στο καταπράσινο πάρκο της πόλης, στις όχθες του Πηνειού. Ο χώρος είναι σούπερ χαλαρωτικός και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει κάτι για όλους: συναυλίες με τους Locomondo και την Αναστασία Μουτσάτσου, θεατρικές παραστάσεις από την Κάρμεν Ρουγγέρη και την ομάδα Πλεύσις, αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, ποδήλατο βουνού, αναρρίχηση, κωπηλασία κ.ά.), περίπτερα από τους φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση, φαγητό και τσίπουρο.

Το φεστιβάλ βέβαια είναι μόνο η αφορμή για ν' ανεβείτε μέχρις εδώ. Τα καλύτερα όμως, ένας αχτύπητος συνδυασμός βουνού-θάλασσας, βρίσκονται στα πέριξ. Να δώσουμε ιδέες για διαδρομές;

Φεστιβάλ Πηνειού - εικόνα 2

Με μαγιό Από το ύψος του Αγιόκαμπου ως το Λιτόχωρο, όλες οι δεξιές έξοδοι της εθνικής οδού υπόσχονται θαλασσινή δροσιά σε αιγαιοπελαγίτικα νερά. Οι αποστάσεις είναι μικρές, κι έτσι τη μια μέρα μπορεί να λιάζεσαι στις αμμουδιές του Αγιόκαμπου ή να κάνεις sea kayak στη Βελίκα και την άλλη να χαλαρώνεις στα beach bars των Νέων Πόρων και στα μπλε νερά του Πλαταμώνα. Καλού κακού, έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο, γιατί τα μποτιλιαρίσματα είναι σταθερή αξία τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού στα στενά των Τεμπών.

Ψήνεστε για touring; Η Αγιά δεν έχει μόνο μήλα! Στην παλιά γειτονιά της σώζονται υπέροχα νεοκλασικά, ενώ ένα πέρασμα από το εργαστήριο «Γιαμ» της Αύρας Πανουσοπούλου είναι must, αν αγαπάτε τις ντελί λιχουδιές. Από εδώ σε χρόνο dt σάς περιμένει το κουκλίστικο Μεταξοχώρι, γεμάτο λουλούδια, όμορφα αρχοντικά και μια μικρή πλατεία με πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Αν... σας παρέσυρε η εθνική οδός προς τα Τέμπη, κάντε μια παράκαμψη για τα αρχοντικά Αμπελάκια ή αναζητήστε, μετά τα «στενά», τον Παλαιό Παντελεήμονα. Σκαρφαλωμένος σε μια προνομιούχα πλαγιά, που αγναντεύει τα παράλια του Πλαταμώνα, είναι από τους πιο όμορφους -και τουριστικούς- παραδοσιακούς οικισμούς και ένα σίγουρο «χαρτί» για όσους αναζητούν μια δροσερή πλατεία με πανύψηλα πλατάνια για να ξαποστάσουν.

Φεστιβάλ Πηνειού - εικόνα 3

Θέλω δάσος Στον καταπράσινο Κίσαβο, τα σκιερά μονοπάτια κάτω από τις καστανιές και τις οξιές, από την Καρίτσα ως τη Σπηλιά, θα βάλουν σε mood πεζοπορίας ή έστω jeeping ακόμα και τους πιο τεμπέληδες. Εξίσου γοητευτικό είναι και το Πολυδέντρι στο αντικρινό Μαυροβούνι. Για δραστήρια «παιδιά» Η εταιρεία εναλλακτικών δραστηριοτήτων Mammal, με βάσεις στη Βελίκα και τη Λάρισα, μπορεί να σας οργανώσει: πεζοπορίες, ράφτινγκ και κανόε-καγιάκ στον Πηνειό, canyoning για δυνατές συγκινήσεις στους οκτώ καταρράκτες της Καλυψούς ή στο πιο εύκολο φαράγγι της Κακόσκαλας, τζιπ σαφάρι, αλλά και θαλασσινές εξορμήσεις με κανό, ποδήλατο, καταμαράν και φουσκωτά. Πληροφορίες 2410/285554, 24940/51809, 6932292086, www.mammal.gr. Η περιοχή όμως έχει αρκετά σηματοδοτημένα μονοπάτια που μπορείτε εύκολα να περπατήσετε χωρίς συνοδό, όπως αυτό που ξεκινά από τη Μελιβοία και σε 3 περίπου ώρες καταλήγει μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στη θάλασσα, κοντά στην Κάτω Σωτηρίτσα. Για να μείνετε Στη Λάρισα το Larissa Imperial προσφέρει πεντάστερη πολυτέλεια, με ατμόσφαιρα και spa (210/7280350). Καλή επιλογή και το ανακαινισμένο Divani Palace Larissa (2410/250251). Στην Καρίτσα του Κίσαβου με ασύγκριτη θέα στο Αιγαίο, στο Δοχό (24950/92001). Στο Μεταξοχώρι στο διώροφο ανακαινισμένο «Αρχοντικό Σουλιώτη» (24940/22040). Στην Άνω Σωτηρίτσα στα στούντιο «Αγνάντι» (24940/31015). Ιωάννα Γκομούζα
jgomouza@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.