
Τα έθιμα ανά την Ελλάδα είναι φυσικά πολλά. Όλα όμως έχουν ένα σκοπό: να μας προετοιμάσουν ψυχικά και διατροφικά για το Πάσχα. Η κραιπάλη των Αποκριών ήταν σίγουρα απολαυστική για όλους, μας οδήγησε όμως στην ανάγκη να καθαρίσουμε τον οργανισμό μας από τα ζωικά προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά, το κρέας και το ψάρι. Δε χρειάζεται να πελαγώνουμε για το τι θα μαγειρέψουμε﮲ το κρέας είναι σίγουρα μια εύκολη επιλογή, υπάρχουν όμως αμέτρητες νηστίσιμες συνταγές που είναι εξίσου νόστιμες και σίγουρα θρεπτικές, καθώς ακολουθούν το μοντέλο της μεσογειακής διατροφής. Επιτρέπονται τα οστρακοειδή, θαλασσινά, άφθονα λαχανικά και όσπρια, χορτοφακικές πίτες, ξηροί καρποί και φρούτα.
Από τη νηστεία εξαιρείται το κρασί, που συνεχίζουμε να το καταναλώνουμε με περισσή χαρά, αφού είναι εξαίρετος συνοδός των σαρακοστιανών μεζέδων. Στα οινικά αυτά ταιριάσματα έχουμε σύμμαχο το Κτήμα Χατζημιχάλη, με μια ευρεία συλλογή από κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά για κάθε περίσταση.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr