"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

To εστιατόριο- αναφορά της πόληες του Ρεθύμνου συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης.

"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

Για τους σταθερούς επισκέπτες του Ρεθύμνου το "Πηγάδι" δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξάλλου, το εστιατόριο- αναφορά της πόλης συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης, με μπούσουλα την έμφυτη ευρηματικότητα και βάση στις εκλεκτές πρώτες ύλες.

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές του πάει πολύ το σημείο του σ ’ένα όμορφο βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο στέγαζε κάποτε έναν στάβλο! Πολλά άλλαξαν από τότε, όχι όμως το επιβλητικό -και ομώνυμο- πηγάδι της εσωτερικής αυλής από την εποχή των Ενετών που υπογραμμίζει την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Είτε στα τραπεζάκια της αυλής είτε σε αυτά του λιθόστρωτου στενού, όλη η ομάδα του "Πηγαδιού" φροντίζει να μεταδώσει την τοπική γαστρονομική παράδοση, μέσα από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, χωρίς να παραβλέπει και ορισμένες πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Με ποιο αφήγημα και με ποιες υποδομές ετοιμαζόμαστε για την τουριστική άνοιξη;

Είναι επείγον να βρεθεί τόσο ο στόχος όσο και οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα της τουριστικής υποδομής σε αρμονία με το περιβάλλον.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια στους πιο αγαπημένους πασχαλινούς προορισμούς

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κάθε budget και στυλ ταξιδιώτη σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άνοιξη στα κάστρα της Πελοποννήσου

Τώρα που τα κάστρα της γεμίζουν αγριολούλουδα είναι πανέμορφα για βόλτες. Με τους αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς, οι τυχεροί που τα έχουν κοντά τους είναι ευκαιρία να τα τιμήσουν, οι υπόλοιποι τα σημειώνουμε για απόδραση με την πρώτη ευκαιρία!

Ο Δήμαρχος Χανίων για πώς το φεστιβάλ "Ανοιχτά Πανιά" λειτουργεί ως αντίβαρο στη βίαιη τουριστική ανάπτυξη των Χανίων

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης μάς μιλά για το πώς ο πολιτισμός κινητοποιεί την τοπική κοινωνία.

Νέα εποχή για τη Μονεμβασιά

Έργα ανάδειξης και προσβασιμότητας συνολικού προϋπολογισμού € 8.000.000 από το Υπουργείο Πολιτισμού.