"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

pigadi

Για τους σταθερούς επισκέπτες του Ρεθύμνου το "Πηγάδι" δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξάλλου, το εστιατόριο- αναφορά της πόλης συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης, με μπούσουλα την έμφυτη ευρηματικότητα και βάση στις εκλεκτές πρώτες ύλες. 

pigadi

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές του πάει πολύ το σημείο του σ ’ένα όμορφο βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο στέγαζε κάποτε έναν στάβλο! Πολλά άλλαξαν από τότε, όχι όμως το επιβλητικό -και ομώνυμο- πηγάδι της εσωτερικής αυλής από την εποχή των Ενετών που υπογραμμίζει την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Είτε στα τραπεζάκια της αυλής είτε σε αυτά του λιθόστρωτου στενού, όλη η ομάδα του "Πηγαδιού" φροντίζει να μεταδώσει την τοπική γαστρονομική παράδοση, μέσα από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, χωρίς να παραβλέπει και ορισμένες πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

pigadi

Με εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γενναιόδωρη γη της Κρήτης, η κλασική μορφή της τοπικής παράδοσης ανασκευάζεται τόσο- όσο, που μεταφράζεται σε ενδιαφέρουσες αλλά εμποτισμένες με οικειότητα γεύσεις. Μελετημένη comfort ένταση θα συναντήσετε στον  κρητικό κόκορα μαγειρεμένο σε λιάτικο κρασί και φρέσκια τομάτα, συνοδεία παραδοσιακού ξινόχοντρου.

pigadi

Οι γευστικές εκπλήξεις άλλοτε ξυπνούν μνήμες –όπως το αρνί στο πήλινο με γραβιέρα, φέτα και φρέσκια τομάτα – κι άλλοτε είναι πρωτόγνωρες – όπως τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, ενώ πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο καπνιστήριο τους και απόδειξη είναι η ζουμερή χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με σάλτσα κάπαρης.

Φυσικά, η πολύ προσεγμένη κάβα με ετικέτες κυρίως από τον κρητικό αμπελώνα και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες κάθε περιοχής, συμπληρώνουν την καλοφαγική εμπειρία, ενώ από τη λίστα των επιδορπίων δεν λείπει η φημισμένη του σφακιανή πίτα αλλά και το αναπάντεχο σουφλέ σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό δυόσμου. 

Ξανθουδίδου 31, Ρέθυμνο, 2831 027522, pigadi-crete.com,
Instagram: topigadi, Facebook:To Pigadi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".