"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

pigadi

Για τους σταθερούς επισκέπτες του Ρεθύμνου το "Πηγάδι" δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξάλλου, το εστιατόριο- αναφορά της πόλης συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης, με μπούσουλα την έμφυτη ευρηματικότητα και βάση στις εκλεκτές πρώτες ύλες. 

pigadi

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές του πάει πολύ το σημείο του σ ’ένα όμορφο βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο στέγαζε κάποτε έναν στάβλο! Πολλά άλλαξαν από τότε, όχι όμως το επιβλητικό -και ομώνυμο- πηγάδι της εσωτερικής αυλής από την εποχή των Ενετών που υπογραμμίζει την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Είτε στα τραπεζάκια της αυλής είτε σε αυτά του λιθόστρωτου στενού, όλη η ομάδα του "Πηγαδιού" φροντίζει να μεταδώσει την τοπική γαστρονομική παράδοση, μέσα από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, χωρίς να παραβλέπει και ορισμένες πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

pigadi

Με εξαιρετική πρώτη ύλη από τη γενναιόδωρη γη της Κρήτης, η κλασική μορφή της τοπικής παράδοσης ανασκευάζεται τόσο- όσο, που μεταφράζεται σε ενδιαφέρουσες αλλά εμποτισμένες με οικειότητα γεύσεις. Μελετημένη comfort ένταση θα συναντήσετε στον  κρητικό κόκορα μαγειρεμένο σε λιάτικο κρασί και φρέσκια τομάτα, συνοδεία παραδοσιακού ξινόχοντρου.

pigadi

Οι γευστικές εκπλήξεις άλλοτε ξυπνούν μνήμες –όπως το αρνί στο πήλινο με γραβιέρα, φέτα και φρέσκια τομάτα – κι άλλοτε είναι πρωτόγνωρες – όπως τα αρνίσια παϊδάκια σχάρας με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι, ενώ πολύ καλή δουλειά γίνεται και στο καπνιστήριο τους και απόδειξη είναι η ζουμερή χοιρινή καπνιστή μπριζόλα με σάλτσα κάπαρης.

Φυσικά, η πολύ προσεγμένη κάβα με ετικέτες κυρίως από τον κρητικό αμπελώνα και με έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες κάθε περιοχής, συμπληρώνουν την καλοφαγική εμπειρία, ενώ από τη λίστα των επιδορπίων δεν λείπει η φημισμένη του σφακιανή πίτα αλλά και το αναπάντεχο σουφλέ σοκολάτας με χειροποίητο παγωτό δυόσμου. 

Ξανθουδίδου 31, Ρέθυμνο, 2831 027522, pigadi-crete.com,
Instagram: topigadi, Facebook:To Pigadi

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Four hands βραδιά υψηλής γαστρονομικής φινέτσας στο "MFlavours"

Ο Executive Chef του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery Collection", Δημήτρης Μπούτσαλης, υποδέχθηκε τον μισελενάτο σεφ Clément Convard στη λαμπερή σάλα του "MFlavours", για ένα γαστρονομικό ντουέτο που εντυπωσίασε με την ελληνογαλλική του γευστική συγχορδία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
24/03/2023

Δοκιμάσαμε τις νέες "Loco" γεύσεις

Ανανεωμένη βρήκαμε την μεξικάνικη γιορτή που σερβίρει το δημοφιλές στέκι της οδού Καλαμιώτου υπό την επιμέλεια του βραβευμένου Αθηναγόρα Κωστάκου.

Ανανεώνουμε τη ζωή στο γραφείο με τη βοήθεια της Nespresso Professional

Μια ποιοτική κούπα καφέ μπορεί να κάνει θαύματα στην καθημερινότητά μας, και οι επαγγελματικές κάψουλες της Nespresso Professional είναι εδώ για να προσφέρουν ακριβώς αυτό.

Μία νέα γαστρονομική εμπειρία από το "Soil" στο Αλεποχώρι

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο και ο Τάσος Μαντής ανοίγουν τον κήπο τους στο κοινό.

Η σεφ Ελένη Σαράντη είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό που φαίνεται

Επικεφαλής της all-female κουζίνας του "Lost Athens", αλλά και υπεύθυνη όλων των γεύσεων των ξενοδοχείων "Selina" στην Ελλάδα, η Ελένη Σαράντη ξεκίνησε από το fine dining για να μεσουρανήσει στο fine comfort, αποδεικνύοντας ότι και στον κόσμο των κουζινών, δεν είναι όλα όπως φαίνονται.

Πού θα φας τον μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μπακαλιάροι για κάθε γούστο, για να τιμήσεις το επίσημο πιάτο της εθνικής γιορτής.

Food & wine pairing με νεοκοσμίτικα κρασιά στο "Classico bistro"

Μια βραδιά όπου κρασιά από την Νότιο Αφρική, την Καλιφόρνια και τη Χιλή θα συνδυαστούν με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα ενός μενού γευσιγνωσίας 5 σταδίων.