"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

To εστιατόριο- αναφορά της πόληες του Ρεθύμνου συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης.

"Το πηγάδι": Κρητικό τσιμπούσι σε σύγχρονη προσέγγιση

Για τους σταθερούς επισκέπτες του Ρεθύμνου το "Πηγάδι" δεν χρειάζεται συστάσεις. Εξάλλου, το εστιατόριο- αναφορά της πόλης συνεχίζει ακάθεκτο εδώ και είκοσι χρόνια τη διαδρομή του στην δημιουργική πλευρά της κρητικής γεύσης, με μπούσουλα την έμφυτη ευρηματικότητα και βάση στις εκλεκτές πρώτες ύλες.

Εμπνευσμένο από αλλοτινές εποχές του πάει πολύ το σημείο του σ ’ένα όμορφο βενετσιάνικο σοκάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, το οποίο στέγαζε κάποτε έναν στάβλο! Πολλά άλλαξαν από τότε, όχι όμως το επιβλητικό -και ομώνυμο- πηγάδι της εσωτερικής αυλής από την εποχή των Ενετών που υπογραμμίζει την νοσταλγική ατμόσφαιρα. Είτε στα τραπεζάκια της αυλής είτε σε αυτά του λιθόστρωτου στενού, όλη η ομάδα του "Πηγαδιού" φροντίζει να μεταδώσει την τοπική γαστρονομική παράδοση, μέσα από πιάτα με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα, χωρίς να παραβλέπει και ορισμένες πιο σύγχρονες προσεγγίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Τι αλλάζει προσεχώς στο πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean Airlines

Οι διαφοροποιήσεις για τις βαθμίδες Silver και Gold της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/11/2025

Πώς είναι να δοκιμάζεις ένα κορυφαίο παλαιωμένο τσίπουρο στις παρυφές των Μετεώρων

Με οικοδεσπότη τον Κώστα Τσιλιλή, τον δημιουργό του πρώτου εμφιαλωμένου τσίπουρου στη Θεσσαλία, περάσαμε ένα αξέχαστο διήμερο στον τόπο του, ανακαλύπτοντας την ιστορία, τη γεύση και την ψυχή κάθε γουλιάς του Dark Cave Black.

Εξερευνώντας τα ωραιότερα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας

Η Τοσκάνη και το Μπορντό; Ωραίες, αλλά όχι σαν την Βόρεια Ελλάδα! Μερικά οινοποιεία-κομψοτεχνήματα μας ανοίγουν τις πόρτες τους.

Ένα ξενοδοχείο της Αθήνας στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2025

Το Rosewood Hong Kong στην κορυφή του πλανήτη, το αθηναϊκό Four Seasons ξανά στην περίφημη λίστα των The World's 50 Best Hotels.

H νέα τάση στο ταξίδι; Snack Tourism

Ξεχάστε την ήσυχη πολυτέλεια. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Skyscanner, που γιορτάζει τον τουρισμό σνακ με ένα νέο pop-up στο Λονδίνο.

Conrad Corfu: Η Hilton φέρνει λίγη κομψότητα παραπάνω στο Ιόνιο

Η Κέρκυρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί ένα νέο ξενοδοχείο διεθνών προδιαγραφών, με το Conrad Corfu να αναμένεται στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού.