Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων

Οι ψηφιακοί νομάδες ψηφίζουν σταθερά Λισαβόνα, με τις παραγωγικές ημέρες στα φιλικά συνεργατικά καφέ της πόλης να πλαισιώνονται από παγκόσμιας κλάσης πολιτιστικές εμπειρίες και επικό nightlife.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων

Από τη Δανάη Μολόχα

Γρήγορο ίντερνετ, χαλαροί ρυθμοί! Οι ψηφιακοί νομάδες ψηφίζουν σταθερά Λισαβόνα, με τις παραγωγικές ημέρες στα φιλικά συνεργατικά καφέ της πόλης να πλαισιώνονται από παγκόσμιας κλάσης πολιτιστικές εμπειρίες και επικό nightlife. Αποτέλεσμα; Μια πολυπολιτισμική κοινότητα που εργάζεται και, κυρίως, παίζει παρέα.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 1
Η παράδοση φλερτάρει με το hi-tech στη Λισαβόνα. © Shutterstock.com

Ονειρεύεσαι να πληκτρολογείς πυρετωδώς σ’ ένα hot desk με θέα τον Tάγο; Ή να κάνεις τηλεδιασκέψεις σε μια γραφική γωνιά της ιστορικής Αlfama; Τα καθηλωτικά τοπία που απλώνονται στη σκιά των πολυάριθμων miradouros, οι γραφικές διαδρομές με το ιστορικό τραμ 28 και τα ατμοσφαιρικά καφέ για ν’ ακουμπήσεις το λάπτοπ σου καθιστούν την κοσμοπολίτικη Λισαβόνα μια πόλη που φιγουράρει σταθερά στις πρώτες θέσεις του Νοmad List – ενός ιντερνετικού βαρόμετρου για ψηφιακούς νομάδες, με χιλιάδες μέλη που δουλεύουν ταξιδεύοντας.

Tο «Web Summit», ένα παγκόσμιο συνέδριο που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας πληροφορικής και τεχνολογίας, μετακόμισε εδώ το 2016, φέρνοντας την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας στο επίκεντρο. Μόνο το 2022, το sold-out συνέδριο υποδέχτηκε στην πόλη πάνω από 70 χιλιάδες επισκέπτες από 160 χώρες, ωστόσο ντόπιες startups και πρωτοπόροι ψηφιακοί νομάδες είχαν ήδη δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανάδειξη της Λισαβόνας σε «Silicon Valley της Ευρώπης».

Μπείτε στο νομαδικό κλίμα

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 2
Εco-friendly τηλεργασία στο «Second Home».

Προτού ακόμα προσγειωθείτε στη Λισαβόνα, μια παρέα με πάνω από 40 χιλιάδες μέλη σάς περιμένει στο Facebook για να συνεργαστείτε, να επισκεφτείτε νέες γειτονιές και να αποδράσετε στις γειτονικές παραλίες, αλλά και να ξεκινήσετε συζητήσεις για hot topics, όπως το κόστος ζωής και τα ενοίκια. Το FB Group του Lisbon Digital Nomads & Expats είναι το πρώτο σημείο επαφής με την ντόπια κοινότητα ψηφιακών νομάδων και ιδανική προθέρμανση μέχρι να ανακαλύψετε από πρώτο χέρι τους χώρους που φέρνουν κοντά την παγκόσμια οικογένεια της τηλεργασίας.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 3
Το νεο-γοτθικό «Elevador de Santa Justa» θα σε περάσει με στιλ απ’ την Baixa στο Chiado. © Shutterstock.com

Το κέντρο της πόλης διαθέτει πρώτης τάξεως συνεργατικούς χώρους: την πράσινη ζούγκλα του βιώσιμου «Second Home», ακριβώς πάνω απ’ την αγορά του 19ου αιώνα Mercado da Ribeira (Time Out Market)· το «Avila Coworking Space», που παρέχει κοινόχρηστη κουζίνα, αλλά και προσφορές στο γειτονικό γυμναστήριο. Ενίοτε είναι αρκετά ακριβοί και τα hot desks τους «πιασμένα», οι εναλλακτικές όμως είναι εξίσου δελεαστικές, είτε αναζητάτε απόλυτη ησυχία και πριβέ δωμάτια για απανωτά μίτινγκ είτε χαλαρά διαλείμματα για να συνδεθείτε με την κοινότητα.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 4
Τα τραμ δίνουν νοσταλγικό χρώμα στις φιδωτές διαδρομές της Alfama. © Shutterstock.com

Λίγο πιο έξω, πάνω στον Τάγο και στη «σκιά» της Γέφυρας της 25ης Απριλίου, το «Scape» εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αβανταδόρικη θέση του στην προκυμαία της Alcântara με έναν σύγχρονο και φωτεινό συνεργατικό χώρο που αφήνει το βλέμμα να περιπλανηθεί στο ποτάμι. Στην ίδια πολυπολιτισμική γειτονιά εκτός κέντρου βρίσκεται και το «Village Underground Lisboa», ένα δημιουργικό «χωριό» από εμπορευματοκιβώτια μεταμορφωμένα σε συνεργατικούς χώρους, εργαστήρια και μαγαζιά. Ένα εστιατόριο σε ανακατασκευασμένο δίπατο λεωφορείο με θέα στη γέφυρα, ζωντανή μουσική, clubbing και street art φέρνει κοντά την πολυσυλλεκτική παρέα που εργάζεται και διασκεδάζει εδώ. Το ατμοσφαιρικό –και οικονομικό– «NOW_Beato» (No Office Work) στο Beato, την ανερχόμενη βιομηχανική γειτονιά στα ανατολικά της πόλης, φιλοξενεί freelancers, start-ups αλλά και μικρά, φιλικά events σε μια τριώροφη πρώην αποθήκη του 1904.

Στα περισσότερα γειτονικά καφέ, τα λάπτοπ είναι έτσι κι αλλιώς ευπρόσδεκτα, καλώντας σας να παρακάμψετε τους καθαυτό συνεργατικούς χώρους μ’ ένα εκτενές μενού από οργανικούς καφέδες και ευφάνταστα brunch. Αγαπημένο μας είναι το ευρύχωρο θολωτό υπόγειο και ο «μυστικός» πίσω κήπος του «Copenhagen Coffee Lab» της Alfama, που σερβίρει πρώτης ποιότητας καφέ και πρωινό (αν και με ελαφρώς ασταθές wifi). Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πιο διάσημη μπαρόπιατσα της Λισαβόνας, η Pink Street (επισήμως Rua Nova do Carvalho), κρύβει ήσυχες, ποιητικές γωνιές για διάβασμα και δουλειά, σαν αυτές στα ενδότερα του καφέ-βιβλιοπωλείου «Menina e Moça». Με αέρα τροπικού μπιστρό, δημιουργικά πιάτα και τραπεζάκια έξω, τέλος, τo «Café Janis» στο Cais do Sodré προσφέρεται για μικρές αποδράσεις όταν οι μοναχικές ώρες πάνω απ’ τo λάπτοπ στο σπίτι αρχίζουν να σας βαραίνουν – σερβίρει και κοκτέιλ μέχρι αργά, για να συνεχίσετε δυνατά μετά τη δουλειά.

Αυθεντικές εμπειρίες και αργό ταξίδι

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 5
Το «Miradouro da Graça» σερβίρει τη Λισαβόνα στο πιάτο. © Shutterstock.com

Alfama, Bairro Alto, Baixa, Chiado, Bica: ακόμα και οι τουριστικές, χαρακτηριστικά πολυσύχναστες περιοχές της πόλης παίρνουν άλλο χρώμα όταν έχεις την άνεση να τις ανακαλύψεις στον σωστό χρόνο: τις καθημερινές και εκτός σεζόν. Να ανεβείς με το νεο-γοτθικό ασανσέρ Santa Justa από την Baixa στο Bairro Alto, όπου σε περιμένουν τα απόκοσμα εκκλησιαστικά ερείπια του Convento do Carmo, χωρίς τις ουρές. Να θαυμάσεις τα πολυφωτογραφημένα πανοράματα της πόλης απ’ τις ωραιότερες «βεράντες» της, τα διάσημα miradouros, χωρίς μια θάλασσα από κινητά. Ξεχωρίζουν το Miradouro das Portas do Sol και το Miradouro de Santa Luzia στην Alfama ή, ακόμα πιο πάνω, το Miradouro da Senhora do Monte και το Miradouro da Graça, στην ομώνυμη ιστορική γειτονιά που απλώνεται στον ψηλότερο λόφο της Λισαβόνας. Απ’ το θεαματικό Κάστρο του Αγίου Γεωργίου μέχρι τον Τάγο, όλη η πόλη βρίσκεται στα πόδια σου.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 6
Κυματιστή είναι και η κεντρική πλατεία Rossio, επισήμως Praça Dom Pedro IV. © Shutterstock.com

Ως ψηφιακός νομάς, βλέπεις τη Λισαβόνα με άλλο μάτι. Το LX Factory, ένας εντυπωσιακός βιομηχανικός χώρος του 1846 στην Alcântara, που πλέον περιλαμβάνει πάνω από 50 μπαρ, εστιατόρια και μαγαζιά, αλλά και μια υπαίθρια αγορά για shopping τις Κυριακές, έχει γίνει για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής περιήγησης. Εδώ αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω στο υπερμέγεθες «Ler Devagar» (σημαίνει διαβάζετε αργά), που συνδυάζει καφέ, εικαστικές εκθέσεις, events κι ένα δισκοπωλείο με σπάνιες κυκλοφορίες, το «Jazz Messengers», στον πρώτο όροφο.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 7
«ΜΑΑΤ»: μια ωδή στο μινιμαλισμό πάνω στον Τάγο. © Shutterstock.com

Λίγο πιο δυτικά, στη διαδρομή προς Belém, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας - MAAT ξεπροβάλλει σαν μινιμαλιστική πλώρη πλοίου στις όχθες του Τάγου. Παράλληλα με τις εκθέσεις του, φιλοξενεί ένα ψαγμένο πρόγραμμα από masterclasses, προβολές και περφόρμανς. To μoυσείο Calouste Gulbenkian συγκεντρώνει στη συλλογή του πάνω από έξι χιλιάδες έργα τέχνης, απ’ την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ύ αιώνα, ενώ οι γαλήνιοι κήποι με τις λίμνες που το περιτριγυρίζουν προσφέρουν ευπρόσδεκτο καταφύγιο απ’ το χάος της πρωτεύουσας. Πίσω στο κέντρο και το Bairro Alto, το μη κερδοσκοπικό κέντρο τέχνης Galeria Zé dos Bois φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, διαλέξεις και συναυλίες πειραματικής μουσικής κάτω από τη στέγη ενός πρώην παλατιού του 18ου αιώνα.

Οι περιπλανώμενοι σινεφίλ της Λισαβόνας Black Cat Cinema εκμεταλλεύονται στο έπακρο το ήπιο κλίμα της πόλης, με υπαίθριες προβολές απ’ τον παγκόσμιο κινηματογράφο στο κεντρικό Santos, αλλά και στο βιομηχανικό Beato – και εκτός θερινής σεζόν. Υπάρχει καλύτερο σημείο για να δεις το βραβευμένο με Όσκαρ αναρριχητικό ντοκιμαντέρ «Free Solo» από μια γιγάντια οθόνη με φόντο τον εντυπωσιακό τοίχο αναρρίχησης Escala 25, κάτω από τη γέφυρα της 25ης Απριλίου;

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 8
Η σύγχρονη δημιουργία και διασκέδαση δίνουν ραντεβού στο βιομηχανικό «LX Factory». © Shutterstock.com

Μη μείνετε, όμως, μόνο στη βόρεια πλευρά του ποταμού. Μια βόλτα περίπου 20 λεπτών με το πλοίο θα σας περάσει στην απέναντι Almada και στη γειτονιά Cacilhas. Εδώ, εστιατόρια όπως το «Atira te ao Rio» σερβίρουν πορτογαλικές σπεσιαλιτέ πάνω στο νερό με φόντο μαγευτικά ηλιοβασιλέματα. Ακόμα πιο καθηλωτικό είναι το πανόραμα που σας περιμένει μια οικονομική βόλτα με το ταξί μακριά: εμπνευσμένο απ’ το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Cristo Rei πάνω στο λόφο ρίχνει το άγρυπνο βλέμμα του στη Λισαβόνα από ύψος 110 μέτρων.

Μια γνήσια γεύση από Λισαβόνα

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 9
Το ντόπιο street food απογειώνεται στην αγορά «Time Out». © Shutterstock.com

Δεν είναι μόνο οι αυθεντικές σπιτικές συνταγές που μας γοητεύουν στα παραδοσιακά πορτογαλικά φαγάδικα, τα λεγόμενα «tascas», αλλά και το value for money, καθώς όσο γενναιόδωρα είναι τα «pratos do dia» (πιάτα ημέρας), με πρωταγωνιστές το ψάρι, το ρύζι και τα όσπρια, τόσο οικονομικές είναι οι τιμές. Το ντεκόρ στην κεντρική self-service «Cantina das Freiras» δεν λέει πολλά. Το φαγητό «της μαμάς», όμως, και η θέα απ’ το ταρατσάκι, αν πάτε αρκετά νωρίς, είναι όλα τα λεφτά (Tv. Ferragial 1, ανοιχτή μόνο Δευτ.-Παρ. 12-3 μ.μ.). Στο ιστορικό «A Primavera do Jerónimo» (Tv. da Espera 34) σπεσιαλιτέ είναι ο μπακαλιάρος, ενώ στο μικροσκοπικό «Uma» (R. dos Sapateiros, δυο βήματα απ’ το ασανσέρ Santa Justa) θα πάτε αποκλειστικά για ρύζι με θαλασσινά βουτηγμένα σε πλούσια κόκκινη σάλτσα.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 10
Pink Street: Η καρδιά του nightlife στη Λισαβόνα είναι ροζ. © Shutterstock.com

Οι χορτοφάγοι θα τα βρουν λίγο σκούρα στα tascas, αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η Λισαβόνα υστερεί σε δημιουργικές γευστικές επιλογές. Η γκουρμέ Time Out Market στο Cais do Sodré είναι ένα πρωτότυπο κόνσεπτ με την υπογραφή των δημοσιογράφων του «Time Out Lisboa», οι οποίοι συγκεντρώνουν στην ιστορική Mercado da Ribeira (δίπλα από την αίθουσα με τους πάγκους των παραγωγών φρούτων και λαχανικών) την αφρόκρεμα των ανεξάρτητων σεφ της πόλης. Πάνω από 40 προτάσεις –εστιατόρια, μπαρ και μαγαζιά– και στη μέση σειρές από κοινόχρηστα τραπέζια, που γεμίζουν ασφυκτικά από πεινασμένους foodies (οι ουρές είναι αναπόφευκτες εδώ). Στο χώρο διοργανώνονται επίσης μαθήματα μαγειρικής απ’ την Time Out Academy, αλλά και live συναυλίες στον πρώτο όροφο. Παραδοσιακά πιάτα της περιοχής του Alentejo, πορτογαλικές σούπες, πίτσα, σούσι, αλλά και το καλύτερο prego της πόλης, το εθνικό σάντουιτς της Πορτογαλίας με μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο ή ψάρι από τους μάστορες του «Prego da Peixaria» – εδώ θα βρείτε τα πάντα.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 11
Pastéis de nata: ντόπια κουζίνα όλο γλύκα. © Shutterstock.com

Ο εναλλακτικός πολυχώρος «Damas» στην Graça προτείνει πορτογαλική fusion κουζίνα (και) σε χορτοφαγικές και vegan εκδοχές, συνοδεία ενός δυνατού προγράμματος από ζωντανές μουσικές και club nights. «Drink. Dine. Dance» είναι το μότο και του νεοαφιχθέντος «Τricky’s» στο Cais do Sodré, με έμφαση στις εποχικές γεύσεις από μικρούς παραγωγούς και στα φυσικά κρασιά.

Το κλασικό ποτό της πόλης είναι το γλυκό λικέρ ginginha (βύσσινα ζυμωμένα σε μπράντι aguardente με ζάχαρη και κανέλα). Για να πάρετε μια γνήσια γεύση του, δοκιμάστε το στο όρθιο στο λιλιπούτειο και οικογενειακό «A Ginjinha Espinheira» στο Largo de Sao Domingos, που το έκανε τάση για πρώτη φορά το 1840.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 12
Πιάσε τραπεζάκι δίπλα στον Φερνάντο Πεσόα στο «A Brasileira». © Shutterstock.com

Όσο για τα διάσημα pastéis de nata (τα κλασικά πορτογαλικά ταρτάκια με κρέμα), μπορείτε να μπείτε στην ουρά για να τα δοκιμάσετε στο «Pastéis de Belém», που ακολουθεί την κρυφή συνταγή των μοναχών απ’ το διπλανό Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών, οι οποίοι τα δημιούργησαν το 1837. Εναλλακτικά, παραγγείλτε ένα απ’ το πολυτελές «A Brasileira do Chiado», που άνοιξε το 1905 στο Chiado κι έγινε γνωστό ως το αγαπημένο στέκι του σπουδαίου Πορτογάλου ποιητή Φερνάντο Πεσόα. Το μπρούτζινο άγαλμά του, με την υπογραφή του Λαγκόα Ενρίκε, κάθεται ακόμα εκεί δίπλα στα έξω τραπεζάκια.

Πού να μείνετε, και πότε

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 13
Διαμονή ειδικά σχεδιασμένη για ψηφιακούς νομάδες στο «Secret Garden Lisbon».

Ένα χρόνιο ψεγάδι στο σχεδόν ατσαλάκωτο προφίλ της Λισαβόνας ως τοπ προορισμού της Ευρώπης για ψηφιακούς νομάδες αποτελούν τα ενοίκια – ειδικά σε δημοφιλείς περιοχές του κέντρου που δέχονται αλλεπάλληλες πιέσεις απ’ τον υπερτουρισμό.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 14
«Μνημείο των Ανακαλύψεων»: ένας φόρος τιμής 56 μέτρων στους Πορτογάλους θαλασσοπόρους. © Shutterstock.com

Αν έχει πάρει κάτι τ’ αυτί σας για την αστρονομική αύξηση των τιμών στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο μετά την ανάδυση της Silicon Valley, τότε δεν θα σας εκπλήξει το φαινόμενο που εξελίσσεται σε μια πόλη με ανάλογη ψηφιακή ανάπτυξη –και μια εξίσου πολυφωτογραφημένη κόκκινη γέφυρα– και ενώ ο βασικός μισθός παραμένει σε παρόμοια με την Ελλάδα επίπεδα. Επιπλέον, ένας δυσανάλογος αριθμός δωματίων και διαμερισμάτων στις πιο δημοφιλείς περιοχές της πόλης –Alfama, Bairro Alto, Chiado, Arroios κ.ά.– δεσμεύεται κατά την υψηλή σεζόν στο Airbnb.

Με μικρότερα πλήθη, χαμηλότερες τιμές και ήπιο χειμώνα, η Λισαβόνα καλεί τους φαν της τηλεργασίας να την ανακαλύψουν εκτός σεζόν. Οι βροχές, που πληθαίνουν αυτή την εποχή, δημιουργούν ιδανική ατμόσφαιρα για να αναζητήσετε καταφύγιο με το λάπτοπ σας σε άνετους συνεργατικούς χώρους και φιλικά καφέ. Τοπ αξιοθέατα όπως ο Πύργος της Μπελέμ και η Μονή των Ιερωνυμιτών πρωταγωνιστούν σ’ έναν μοναδικό, ομιχλώδη καμβά, που θα δώσει ονειρική διάσταση στις βόλτες σας στον Τάγο απ’ το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη. Λιλιπούτεια μουσικά στέκια-εστιατόρια, όπως το «A Baiuca», αντηχούν με μελαγχολικά, μοιρολατρικά fados, ένα είδος που εκφράζει μοναδικά το αίσθημα της λαχτάρας (saudade) από μια ζωή στη θάλασσα, την απώλεια και παραίτηση που συνέπεσαν με την άνοδο του είδους κατά τον 19ο αιώνα στην εργατογειτονιά της Αlfama.

Λισαβόνα: Η Μέκκα των ψηφιακών νομάδων - εικόνα 15
Το miradouro της Santa Luzia, δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία, είναι απ’ τα πιο ρομαντικά της πόλης. © Shutterstock.com

Με αφετηρία το Lisbon Digital Nomads, μια σειρά από ψηφιακές κοινότητες και ιστότοποι θα σας βοηθήσουν να ξετρυπώσετε ενοικιαζόμενα δωμάτια πιο κοντά στην πορτογαλική (και ελληνική) πραγματικότητα, ν’ αποφύγετε τις απάτες (δεν είναι καθόλου σπάνιες), αλλά και να συνδεθείτε με την ντόπια κοινότητα –και παράλληλα να μάθετε πορτογαλικά– μέσα από διάφορες μορφές εθελοντισμού.

Αν και οι τιμές είναι αναμενόμενα πιο τσιμπημένες, διαμερίσματα ειδικά σχεδιασμένα για νομάδες –με γρήγορο ίντερνετ και συγκατοίκους μαθημένους σε ανάλογο τρόπο ζωής και δουλειάς– αλλά και δωμάτια που επιμισθώνονται από κατοίκους και άλλους τηλεργαζόμενους στην ειδική κατηγορία sublets του Airbnb, αποτελούν θελκτικές εναλλακτικές.

Τips για καλύτερη διαμονή

• Το Idealista είναι ίσως ο πιο δημοφιλής ιστότοπος για ευκαιρίες σε δωμάτια και σπίτια στα αγγλικά.
• Ακόμα κι αν τα πορτογαλικά σας δεν πάνε πέρα από ένα «muito obrigado» και «ginjinha», αξίζει να τσεκάρετε τo Casa Sapo για διαμονή πιο προσιτή στα ελληνικά επίπεδα.
• Συγκρίνετε τις γειτονιές που σας πάνε περισσότερο, τα μέσα μεταφοράς ή την ισορροπία ψηφιακών νομάδων/ντόπιων κ.ά. στο Ηoodpicker. Εδώ θα μάθετε αν πραγματικά χρειάζεται να εκδώσετε ΝΙF (αριθμό φορολογικού μητρώου) και θα πάρετε ιδέες για το πού να κάνετε μαθήματα πορτογαλικών ή εθελοντισμό για να χτίσετε πιο ουσιαστικές σχέσεις με την κοινότητα.
• Μέρος του παγκοσμίου δικτύου Selina CoLive, που σας δίνει την ευκαιρία να μείνετε σε διαφορετική πόλη κάθε μήνα, το «Secret Garden Lisbon» προσφέρει ντιζαϊνάτα δωμάτια και κοιτώνες με το δικό σας hot desk στον συνεργατικό του χώρο, μαθήματα διαλογισμού και γιόγκα και προσφορές σε εστιατόρια, ξεναγήσεις κ.ά.
• Το Outsite νοικιάζει μοντέρνα διαμερίσματα και χώρους συγκατοίκησης ειδικά σχεδιασμένα για οπαδούς του slow travel, με δοκιμασμένο wifi και προμήθειες γραφείου. Στο ανοιχτό συνεργατικό καφέ στο ισόγειο του τετραώροφου κτιρίου, στο Cais do Sodré, θα δικτυωθείτε με άλλους φαν της τηλεργασίας, θ’ ακούσετε live μουσικές και θα παρακολουθήσετε συζητήσεις με θέματα όπως η οικολογική μόδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.