Travel gear μηδενικού αποτυπώματος

Δύο ξεχωριστές προτάσεις για βιώσιμα ταξιδιωτικά προϊόντα που φροντίζουν το περιβάλλον.

Travel gear μηδενικού αποτυπώματος

«Πράσινη» βαλίτσα

Η πρώτη 100% βιώσιμη εταιρεία ταξιδιωτικών προϊόντων στον κόσμο φιλοδοξεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2021 η Paravel, με ναυαρχίδα της την Aviator: μια κλασική σκληρή βαλίτσα με ροδάκια, που κατασκευάζεται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά, ενώ στην τιμή της (από € 243) περιλαμβάνεται το κόστος μηδενισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της προμήθειας υλικών, κατασκευής και παράδοσης, ενώ η εταιρεία αναλαμβάνει να «σβήσει» και τον αντίκτυπο ενός μέσης απόστασης αεροπορικού ταξιδιού για κάθε πελάτη της.

Βιώσιμος ήχος

Travel gear μηδενικού αποτυπώματος - εικόνα 1

Παράλληλα, η Gomi Design είναι μια βρετανική startup που σκοπό της έχει να μετατρέψει τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά μας σε μουσική για τα αυτιά μας, μεταμορφώνοντας χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες, μεμβράνες συσκευασίας και bubble wrap από τοπικές βιομηχανίες, σε ηχεία Bluetooth. Κάθε ηχείο της αντιστοιχεί σε περίπου 100 πλαστικές σακούλες, ενώ ενέργεια στον ήχο τους δίνουν αναδιαμορφωμένες μπαταρίες από ηλεκτρικά πατίνια. Διαθέσιμα για προπαραγγελίες με πρώτη παράδοση τον Μάρτιο του ’22, τα ηχεία της ξεκινούν από € 200, κι έρχονται με διά βίου εγγύηση αντικατάστασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.