Travel gear μηδενικού αποτυπώματος

Δύο ξεχωριστές προτάσεις για βιώσιμα ταξιδιωτικά προϊόντα που φροντίζουν το περιβάλλον.

Travel gear μηδενικού αποτυπώματος

«Πράσινη» βαλίτσα

Η πρώτη 100% βιώσιμη εταιρεία ταξιδιωτικών προϊόντων στον κόσμο φιλοδοξεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2021 η Paravel, με ναυαρχίδα της την Aviator: μια κλασική σκληρή βαλίτσα με ροδάκια, που κατασκευάζεται αποκλειστικά από ανακυκλωμένα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά, ενώ στην τιμή της (από € 243) περιλαμβάνεται το κόστος μηδενισμού του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της προμήθειας υλικών, κατασκευής και παράδοσης, ενώ η εταιρεία αναλαμβάνει να «σβήσει» και τον αντίκτυπο ενός μέσης απόστασης αεροπορικού ταξιδιού για κάθε πελάτη της.

Βιώσιμος ήχος

Travel gear μηδενικού αποτυπώματος - εικόνα 1

Παράλληλα, η Gomi Design είναι μια βρετανική startup που σκοπό της έχει να μετατρέψει τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά μας σε μουσική για τα αυτιά μας, μεταμορφώνοντας χρησιμοποιημένες πλαστικές σακούλες, μεμβράνες συσκευασίας και bubble wrap από τοπικές βιομηχανίες, σε ηχεία Bluetooth. Κάθε ηχείο της αντιστοιχεί σε περίπου 100 πλαστικές σακούλες, ενώ ενέργεια στον ήχο τους δίνουν αναδιαμορφωμένες μπαταρίες από ηλεκτρικά πατίνια. Διαθέσιμα για προπαραγγελίες με πρώτη παράδοση τον Μάρτιο του ’22, τα ηχεία της ξεκινούν από € 200, κι έρχονται με διά βίου εγγύηση αντικατάστασης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

10 υπέροχες παραλίες προσβάσιμες με αυτοκίνητο

Σας προτείνουμε δροσερές ιδέες για road trip σε παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/06/2023

6 νησιά που συνδυάζουν διακοπές και sightseeing

Αν αγαπάτε τις αρχαιολογικές περιηγήσεις, τις συχνές εναλλαγές και τα χιλιόμετρα, πρέπει να μπουν στην bucket list σας.

6 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για μικρούς και μεγάλους!

European Sleeper: Bρυξέλλες-Βερολίνο σε μια νύχτα

Μια νέα start-up ποντάρει σε γοητευτικά ολονύχτια ταξίδια στις ράγες μεταξύ κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών. Τσεκάρουμε τη νέα τάση και ζητάμε απ’ του συν-ιδρυτές της European Sleeper Κρις Ένγκελσμαν και Έλμερ βαν Μπιούρεν tips από πρώτο χέρι για πράσινες αποδράσεις - με γερές δόσεις ρομαντισμού και νοσταλγίας.

"Botrini's Mykonos": Ο Έκτορας Μποτρίνι επανακαθορίζει την έννοια του fine dining στο νησί των Ανέμων

Εμβληματικά πιάτα του με νέες δημιουργίες, σε μια σειρά από menu dégustation με premium χαρακτήρα, κορυφαία τεχνική και βαθιά νοστιμιά ως βασικά συστατικά.

"GenussBunker": "Οχυρό" εκλεκτών τυριών

Ο Hubert Stockner, αξιοποιεί την τυροκομική εμπειρία 20 ετών μετατρέποντας ένα υπόγειο δαιδαλώδες οχυρό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην αλπική καρδιά του Νότιου Τιρόλου, σε σημείο ωρίμανσης εκλεκτών τυριών που παράγονται με σημαία την αειφορία.

5 low budget νησιά εκτός ραντάρ

Value for money προορισμοί που συνδυάζουν γραφικότητα, καλό φαγητό, υπέροχες παραλίες και την πολυπόθητη - ειδικά για φέτος - ησυχία!