Πάνος Παλαιολόγος, HotelBrain: "Είμαστε ο μεγαλύτερος ξενοδόχος στη χώρα"

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της HotelBrain παρουσίασε τα στοιχεία της αναπτυσσόμενης εταιρείας και έκανε προβλέψεις για τη νέα σεζόν.

Πάνος Παλαιολόγος, HotelBrain: «Είμαστε ο μεγαλύτερος ξενοδόχος στη χώρα»

Πέντε χρόνια αφότου υιοθέτησαν ένα νέο μοντέλο δραστηριοποίησης που βασίζεται στη σύναψη μακροπρόθεσμων μισθώσεων ξενοδοχείων (+10 έτη) σε ανεπτυγμένες τουριστικές περιοχές, και με την οικονομική κρίση και την πανδημία να πλήττουν τον τουριστικό κλάδο, η HotelBrain μπορεί να περηφανεύεται ότι αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Ελλάδα σε αριθμό ξενοδοχείων, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κλάδο και μια από τις μεγαλύτερες ως προς τον κύκλο εργασιών, τον αριθμό δωματίων και το προσωπικό.

Έχοντας συνειδητοποιήσει έγκαιρα ότι το μοντέλο του ξενοδόχου ιδιοκτήτη και συχνά και διευθυντή που ευδοκιμούσε σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα δεν μπορούσε να λειτουργήσει με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, η HotelBrain, όπως επεσήμανε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος Πάνος Παλαιολόγος σε παρουσίαση στους δημοσιογράφους την Τρίτη 9/11 πήρε ένα ρίσκο και πρόσφερε εγγυήσεις στους ξενοδόχους υιοθετώντας ένα μοντέλο που μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί πετυχημένο.

Πάνος Παλαιολόγος, HotelBrain: "Είμαστε ο μεγαλύτερος ξενοδόχος στη χώρα" - εικόνα 1

Μέσα σε μόλις 5 έτη, έχει προβεί στη μίσθωση συνολικά 73 ξενοδοχείων, 4.115 δωματίων, όλων των τύπων και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Ως ξενοδόχος, η HotelBrain αντικατοπτρίζει και είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του συνολικού ξενοδοχειακού προϊόντος της Ελλάδας προσφέροντας στους προμηθευτές (tour operators) μια μεγάλη βεντάλια επιλογών, από rooms to let μέχρι πολυτελή resorts και all inclusive.

"Η σκληρή δουλειά των εργαζομένων και των στελεχών μας, η άμεση και ουσιαστική βοήθεια που λάβαμε από τα προγράμματα στήριξης και η κεφαλαιακή ενίσχυση από τους μετόχους μας, επέτρεψαν να διατηρήσουμε αναλλοίωτο τον ρυθμό ανάπτυξης μας κατά την περίοδο 2020-2021 και να βλέπουμε το μέλλον με μεγάλη αισιοδοξία. Η HotelBrain έχει αναπτύξει με επιτυχία ένα μοναδικό στην Ελλάδα -και από τα λίγα στο εξωτερικό- μοντέλο λειτουργίας, το οποίο θα της επιτρέψει να αποκτήσει με λελογισμένο κίνδυνο και σε γρήγορο χρόνο, στρατηγικό μέγεθος στον Ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα, το μοντέλο λειτουργίας της HotelBrain, βοηθά τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών υποδομών να έχουν ένα σταθερό και εγγυημένο εισόδημα ή και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη διαχείριση των δανειακών τους υποχρεώσεων. Τέλος, η HotelBrain αποτελεί μια αξιόπιστη λύση και για επενδυτές σε ξενοδοχειακές υποδομές, οι οποίοι επιζητούν είτε μια απόδοση, είτε κεφαλαιουχικές υπεραξίες, είτε συνδυασμό αυτών" είπε χαρακτηριστικά ο Παλαιολόγος.

Πάνος Παλαιολόγος, HotelBrain: "Είμαστε ο μεγαλύτερος ξενοδόχος στη χώρα" - εικόνα 2

Μέσω της διοικητικής και διαχειριστικής ομάδας (90 άτομα) επιτυγχάνεται η κεντρική υποστήριξη των ξενοδοχείων (πωλήσεις, προμήθειες, ΙΤ, τεχνική υποστήριξη, HR, λογιστήρια κτλ.), ενώ η ξενοδοχειακή λειτουργία γίνεται αποκεντρωμένα στο κάθε ξενοδοχείο ξεχωριστά, προσαρμοσμένα στο κάθε concept και τον χαρακτήρα που έχει επιλεχθεί.

Κατά την περίοδο 2020-2021, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούσαν στο κλάδο λόγω του Covid-19, η HotelBrain κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξενοδοχειακών μισθώσεων με 26 νέα ξενοδοχεία και 1.841 νέα δωμάτια.

Με ισχυρή ταμειακή ρευστότητα, η HotelBrain υλοποιεί σήμερα ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει ότι κατά τη σαιζόν 2023 θα διαθέτει ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο 6.500 δωματίων με κύκλο εργασιών άνω των € 100 εκ.

Αν στην αρχή η διαχείριση ενός ξενοδοχείου π.χ. στην Άνδρο ήταν μια πρόκληση, πλέον η έμπειρη και δεμένη κεντρική διαχειριστική ομάδα και η ύπαρξη υφιστάμενης ξενοδοχειακής παρουσίας σε κάθε τουριστικό προορισμό, καθιστά βατή και αποτελεσματική τη γρήγορη επέκταση της δραστηριότητας.

Ως προς την ερχόμενη σεζόν ο Παλαιολόγος επεσήμανε ότι όλα τα δείγματα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια καταπληκτική χρονιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν προσεκτικά και όχι απαραίτητα με την ορμή του 2019. Ως προς τους προορισμούς στα μελλοντικά σχέδια είναι η αναζήτηση ξενοδοχείων για μισθώσεις στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.

Εκτός της ίδιας ξενοδοχειακής δραστηριότητας, o Όμιλος HotelBrain αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία και στην "παραδοσιακή" δραστηριότητα τoυ Total Hotel Management & Hotel Advisory, διαθέτοντας χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 80 συνεργαζόμενα ξενοδοχεία τρίτων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.