Το Ναύπλιο πέρα από τα κλισέ

Διεκδικεί τα σκήπτρα του απόλυτα ρομαντικού προορισμού για σαββατοκύριακο, ίσως της πιο καρτποσταλικής πόλης στην Ελλάδα και πρόκειται ασφαλώς για το μέρος που έχουν επισκεφτεί οι περισσότεροι Έλληνες έστω και μία φορά στη ζωή τους.

Το Ναύπλιο πέρα από τα κλισέ

Ποιος δεν έχει περπατήσει στα κουκλίστικα αρχοντικά και τα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης; Ποιος δεν έχει ανέβει τα 999 σκαλιά του Παλαμηδίου ή έστω είχε τη fitness πρόθεση αλλά τελικά πήρε το αυτοκίνητο; Ποιος δεν έχει ψάξει την ωραιότερη γωνία για να φωτογραφήσει (και να φωτογραφηθεί μπροστά από) το Μπούρτζι; Ποιος δεν έχει κάνει το "γύρο της Αρβανιτιάς" μετανιώνοντας που δεν πήρε μαζί του μαγιό για να ρίξει μια γρήγορη βουτιά στο βράχο κάτω από το "Ξενία"; Ήρθε η στιγμή να δείτε το Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή με μια πιο εναλλακτική ματιά. Εσείς θα πάτε πάλι στο Παλαμήδι;

Μυστήρια και φαντάσματα στην παλιά πόλη

Το Ναύπλιο πέρα από τα κλισέ - εικόνα 1
Το ανατρεπτικό κυνήγι θησαυρού Nafplio Mystery Hunt είναι αφορμή για μια διαφορετική βόλτα. © Λένα Γκόβαρη

Τα πράγματα είναι κρίσιμα! Ένα φάντασμα στοιχειώνει την πόλη και μια ομάδα δαιμόνιων ντετέκτιβ προσπαθεί να λύσει τους γρίφους και να σώσει τους Ναυπλιώτες από αυτή την απειλή. Όλα είναι δυνατό να συμβούν τις δύο ώρες που εξελίσσεται το Nafplio Mystery Hunt στην καρδιά της παλιάς πόλης, αφού οι συμμετέχοντες καλούνται να επιλύσουν τα παζλ το ένα μετά το άλλο μέχρι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο.

Όπως εξηγεί η ομάδα του Discover Nafplio, που βρίσκεται πίσω από αυτό το ανατρεπτικό κυνήγι θησαυρού με ναυπλιώτικο αέρα, δεν είναι απαραίτητες οι ιστορικές γνώσεις για να συμμετάσχει κάποιος, αφού οι γρίφοι αναφέρονται σε γεγονότα και πρόσωπα που είναι ευρέως γνωστά. Φυσικά, οι επίδοξοι ντετέκτιβ μπορούν να αναζητήσουν τις απαντήσεις είτε με πιο old-school τρόπους, ρωτώντας τους περαστικούς είτε μέσω διαδικτύου. Οι μικρότεροι το διασκεδάζουν γιατί έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στα σοκάκια, ενώ οι μεγαλύτεροι θα ξεσκονίσουν τις γνώσεις τους και θα απολαύσουν μια διαφορετική βόλτα στην ιστορία και στα γραφικά δρομάκια του Ναυπλίου. Αν στο τέλος σώσουν και τους κατοίκους από την καταστροφή, δεν είναι άσχημα! Να σημειωθεί πως η ομάδα του Discover Nafplio προτείνει μια σειρά από εναλλακτικές δραστηριότητες για κάθε γούστο που αφορούν το Ναύπλιο, τις οποίες αξίζει να τσεκάρετε (2752022100).

Κάτι "καίει" στο Φουγάρο

Το Ναύπλιο πέρα από τα κλισέ - εικόνα 2
Ακόμη κι αν η σύγχρονη τέχνη δεν περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντά σας, το Fougaro Artcenter προσφέρεται για τσιμπολόγημα με ατμόσφαιρα

Τίποτε δεν έμεινε ίδιο όταν ένα εργοστάσιο κονσερβοποιίας υπέστη ριζική ανάπλαση για να γεννηθεί ένας βιομηχανικής αισθητικής πολυχώρος πολιτισμού και ψυχαγωγίας – εκτός ίσως από του φουγάρο που παραμένει κανονικά στη θέση του. Το Fougaro Artcenter, το όραμα της Φλωρίκας Κυριακοπούλου, δεν είναι βέβαια νέο, ωριμάζοντας όμως έχει εξελιχθεί σε στολίδι του Ναυπλίου, απαραίτητη στάση για τους επισκέπτες και σημείο συνάντησης των ανήσυχων ντόπιων. Ένας χώρος τέχνης και ζωής, όπως τον αποκαλεί η εμπνεύστριά του, που φιλοξενεί μια μεγάλη ιδιωτική συλλογή, δύο βιβλιοθήκες και τέσσερα εργαστήρια, ένα εξαιρετικό café με vintage έπιπλα, καθώς και εκθέσεις τέχνης και δημιουργικές δράσεις όλο τον χρόνο

Ακόμα κι αν η σύγχρονη τέχνη δεν περιλαμβάνεται στα ενδιαφέροντά σας, το Fougaro Artcenter παραμένει ένα φιλόξενο περιβάλλον όπου στο αίθριο ανάμεσα σε πλατάνια μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, σνακ, αλλά και πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας όσο οι μπόμπιρες παίζουν ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά. Το Ναύπλιο ζωντανεύει συνεχώς χάρη στο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει από DJ sets και φεστιβάλ μουσικής (όπως αυτό της τζαζ) μέχρι έκθεση ανάδειξης αργολικών προϊόντων. (Ασκληπιού 98, 2752047300)

Εξερευνώντας τη Βυθισμένη Πολιτεία

Το Ναύπλιο πέρα από τα κλισέ - εικόνα 3
Το καγιάκ στη Βυθισμένη Πολιτεία κοντά στην Επίδαυρο είναι εμπειρία. © Λένα Γκόβαρη

Λίγο έξω από το Ναύπλιο και λίγο περισσότερες από τέσσερις ώρες που συνδυάζουν καγιάκ, εξερεύνηση του βυθού, επίσκεψη ιστορικών μνημείων και τη θεραπευτική ενέργεια της Επιδαύρου. Η Xtreme Greece και ο εκπαιδευτής καγιάκ Γιώργος Παυλόπουλος από τη Seakayak Argolida έχουν ετοιμάσει μια μοναδική εμπειρία στην όχι και τόσο γνωστή Βυθισμένη Πολιτεία κοντά στην Επίδαυρο.

Με ορμητήριο την παραλία Γιαλάσι, η εκδρομή με τα καγιάκ έχει ως προορισμό την υποβρύχια πόλη που χτίστηκε το 1200 π.Χ. και βρίσκεται σε βάθος μόλις δύο μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό σημαίνει ότι με τις μάσκες και τους αναπνευστήρες που παρέχονται, οι συμμετέχοντες μπορούν να χαζέψουν τους τοίχους και τα θεμέλια κτιρίων, πλακόστρωτα τμήματα, αλλά ακόμη και αμφορείς τεράστιων διαστάσεων. Επόμενη στάση είναι το μικρό θέατρο της Επιδαύρου για μια περιήγηση σε αυτόν τον εμβληματικό πολιτιστικό χώρο, προτού πάλι ανεβείτε στο καγιάκ με κατεύθυνση μια πανέμορφη πριβέ παραλία για να κλείσει η μέρα με τοπικές λιχουδιές και ιστορίες της περιοχής από τον γνώστη και οδηγό της εκδρομής, τον Γιώργο (6936917200).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.