Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών

Έξι αγαπημένοι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν τους αγαπημένους τους καλοκαιρινούς προορισμούς και μοιράζονται μαζί μας τα πιάτα που απολαμβάνουν εκεί.

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών

Έξι αγαπημένοι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν τους αγαπημένους τους καλοκαιρινούς προορισμούς και μοιράζονται μαζί μας τα πιάτα που απολαμβάνουν εκεί.

Monsieur Minimal, Συνθέτης

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών - εικόνα 1
O Monsieur Minimal έχει δύο αγαπημένους προορισμούς: Κύθηρα και Καλαμάτα.

Τα Κύθηρα αποτελούν αγαπημένο μου νησί για διακοπές τα τελευταία 8 χρόνια. Πέρα από τον ξεχωριστό και ιδιαίτερα χαλαρό χαρακτήρα του νησιού, την απόλυτη παραλία Καψάλι bay και το bar «Fox Anglais», ένας επιπλέον λόγος που επισκέπτομαι το νησί είναι και οι φημισμένοι κολοκυθανθοί στην ταβέρνα της «Φιλιώς». Ειδικά αν έχεις βαρεθεί ή αν δεν θέλεις να φας κρέας, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο, πάντα σε συνδυασμό με το χειροποίητο τζατζίκι και τις τηγανητές πατάτες. Αγαπημένο προορισμό του καλοκαιριού, ωστόσο, αποτελεί εδώ και χρόνια και η πόλη της Καλαμάτας. Πέρα από τους συναισθηματικούς δεσμούς και την ομορφιά της, εκεί βρίσκεται κι ένας από τους αγαπημένους μου γαστρονομικούς προορισμούς. Το ταβερνάκι του «Θιάσου» (Υπαπαντής 3, 2721088407) στο ιστορικό κέντρο της πόλης, κάτω από έναν πελώριο πλάτανο. Σπεσιαλιτέ του καταστήματος η τραγανή γουρουνόπουλα, ενώ ό,τι κι αν πάρεις από τα υπόλοιπα θα το απολαύσεις εξίσου
*Ο Monsieur Minimal, έχοντας στις αποσκευές του το νέο και έκτο προσωπικό του άλμπουμ με τον τίτλο Easteria, ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Πέννυ Μπαλτατζή, Τραγουδίστρια

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών - εικόνα 2
Πέννυ Μπαλτατζή + Σέριφος = love.

Σέριφος! Εκτός από το ένα τρίτο της καταγωγής μου, είναι και το μέρος όπου έδωσα τους όρκους αγάπης και παντρεύτηκα τον Χρήστο μου. Χωρίς να έχω επισκεφθεί το νησί μέχρι το 2014, πάντα το είχα στο μυαλό σαν κάτι αγαπημένο. Ερωτεύτηκα λοιπόν τη Σέριφο Ιούλιο του ’14 –μάλιστα είπα από μέσα μου ότι, αν ποτέ παντρευόμουν, θα ήταν εδώ– και μετά από λίγους μήνες ερωτεύτηκα τον άντρα μου, που μου έκανε πρόταση να παντρευτούμε στον Άγιο Σώστη στη Σέριφο, έτσι γιατί του ήρθε! Η μαγεία συνεχίζεται στις υπέροχες παραλίες της Σερίφου: Καλό Αμπέλι για βουτιές, Βαγιά για SUP, Άγιο Σώστη για τα τιρκουάζ νερά του, Λια για την ηρεμία της, Γάνεμα για τη μεγάλη παραλία και Μαλλιάδικο για ελεύθερο κάμπινγκ (σσσςς!). Φαγητό στον αγαπημένο μας Χρήστο με το «Μπακακάκι» (2281051010): οι μπριζόλες πιάνουν όλο το τραπέζι! Α, ναι, και για πρωινό «Στου Στράτου» στη Χώρα – ένα πρωινό το οποίο σερβίρεται μέχρι το απόγευμα!
*Η Πέννυ Μπαλτατζή επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, 19 Ιουλίου, για μια μοναδική βραδιά (9.00 μ.μ.).

Βασίλης Μπισμπίκης, Ηθοποιός

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών - εικόνα 3
Κρήτη δαγκωτό για τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Αγάπησα την Κρήτη και τους ανθρώπους της πριν από 6 χρόνια όταν έκανα γυρίσματα για τη σειρά «Η λέξη που δε λες», και ιδιαίτερα την περιοχή των Χανίων. Είναι ένας τόπος που με γειώνει. Τα καλοκαίρια, λοιπόν, θα με βρείτε στον Αποκόρωνα και στα Μεγάλα Χωράφια, μια παραλιακή τοποθεσία πολύ κοντά στα Χανιά, αλλά μπορεί και να ανέβω και στα 1.000 μ. υψόμετρο για να κάνω παρέα με τους βοσκούς και να γευτώ μαζί τους ένα «αντικριστό». Γενικά στην Κρήτη αγαπώ το αρνί με όλους τους τρόπους, βραστό, τσιγαριστό, κοκκινιστό, στο τσουκάλι, συνοδεία από πατάτες. Όταν πάμε στη θάλασσα, οι γεύσεις αλλάζουν. Πάμε για μπάνιο στα Σεϊτάν Λιμάνια στην περιοχή του Ακρωτηρίου, στην παραλία Καλύβες όπου θα φάμε τα πιο φρέσκα ψαρικά στην ταβέρνα «Αιγιαλός», ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, και στην παραλία Σταυρός στον «Βασιλαντωνάκη» με όλα τα κρητικά καλούδια του.
*Ο Βασίλης Μπισμπίκης θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά φαντασίας του Mega «Κομάντα και Δράκοι» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, που γυρίζεται στην Κρήτη.

Ντορέτα Παπαδημητρίου, Ηθοποιός/Παρουσιάστρια

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών - εικόνα 4
Η Ντορέτα Παπαδημητρίου αγαπά τα Κουφονήσια για τη θάλασσά τους.

Όποιος δεν έχει πάει στα Κουφονήσια, πρέπει να πάει. Πρόκειται για τον μικρό παράδεισο των Κυκλάδων, έναν ονειρεμένο προορισμό που θα σας ανταμείψει. Εγώ τα ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Το πιο δυνατό σημείο στα Κουφονήσια είναι οι μαγικές θάλασσες που θυμίζουν «Γαλάζια λίμνη»: η παραλία Πορί, η Ιταλίδα, το Γάλα –όχι τόσο κοσμική– όπου η θάλασσα εισχωρεί κάτω από έναν εντυπωσιακό βράχο και αφρίζοντας βγαίνει από την άλλη μεριά, δημιουργώντας μια μικρή φυσική «πισίνα» με λευκό βότσαλο. Οι άνθρωποι στα Κουφονήσια είναι εξαιρετικά ευγενικοί και φιλόξενοι και το φαγητό που έφαγα εγώ στην ταβέρνα «Καπετάν Νικόλας» (2285071690) πεντανόστιμο. Εκτός από ολόφρεσκο ψάρι, ξεχώρισα τα γαριδοπιτάκια και έναν απίστευτο custom made τεράστιο ντάκο με αλμύρες και χταπόδι.

Άρης Σερβετάλης, Ηθοποιός

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών - εικόνα 5
Τουρίστας στην πόλη ο Άρης Σερβετάλης.

Eίμαι από εκείνους που αγαπούν την Αθήνα το καλοκαίρι. Είναι η εποχή που νιώθω λίγο περισσότερο τουρίστας και λίγο πιο ελεύθερος να την εξερευνήσω. Αλλά ακόμα και έτσι, δεν μ’ αρέσει να πηγαίνω σαν κλασικός τουρίστας στα μέρη που δεδομένα θα πάει ένας ξένος. Αγαπώ την κουλτούρα της συνοικίας, του παλιού άστεως. Στο Παγκράτι, για παράδειγμα, υπάρχει ακόμα έντονη η αίσθηση της γειτονιάς. Περπατάς και λες ακόμα «καλημέρα» στο μανάβη, το φαρμακοποιό. Αυτό βρίσκω και στην πολυπολιτισμική περιοχή της Κυψέλης, όπου τα νεοκλασικά μπερδεύονται γλυκά με τα κτίρια Bauhaus και η παλιά αθηναϊκή γειτονιά με τους νέους της κατοίκους. Στη Φωκίωνος Νέγρη, στη Μηθύμνης, στη Δροσοπούλου, στην Ύδρας κάνω τις βόλτες μου και σταματάω για φαγητό απαραίτητα στην Αγίας Ζώνης, στο «Bateau Ivre» (2108663976) για τη μοναδική μελιτζανοσαλάτα του. Οι βόλτες στις γειτονιές περνάνε και από τα Πετράλωνα, μια περιοχή κέντρο - απόκεντρο. Εκεί θα σταματήσω στο «Park Bench» (2121065303), στην Πραμάντων, για το αγαπημένο μου πιάτο: καρπάτσιο λαβράκι με αλμύρα και ντρέσινγκ σόγιας με εσπεριδοειδή.
*Ο Άρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στον «Ορέστη» του Ευριπίδη στις 16, 17, 18/7 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Νίκος Κουρής, Ηθοποιός

Τα καλοκαίρια των καλλιτεχνών - εικόνα 6
Ο Νίκος Κουρής ψηφίζει Ιόνιο. © Ιωάννα Τζετζούμη

Αγαπημένος μου καλοκαιρινός προορισμός είναι οι Παξοί και οι Αντίπαξοι. Υπάρχει ομορφιά παντού, όπου και να κοιτάξεις: Στον Γάιο όπου μ’ αρέσει να κάνω βόλτα στο λιμάνι αλλά και στον γραφικό Λογγό με το μικρό λιμανάκι, τις ψαρόβαρκες και τα πολύχρωμα κτίρια, «αγκαλιασμένο» από πεύκα και ελιές. Για μπάνιο πηγαίνω στο Μογγονήσι, το Χαράμι και το Κανόνι και στους Αντίπαξους στο Βουτούμι. Για φαγητό πηγαίνω στον «Βασίλη» (2662031587) στον Λογγό για ωραία μεσογειακά μεζεδάκια που θα συνοδέψουν το κρασί μου. Καλό είναι και το κρασί που εμφιαλώνουν οι ίδιοι για το εστιατόριο από αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας. Επίσης, μετά την απογευματινή βόλτα στον Γάιο, αν επιθυμήσω ιταλικό, θα πάω στο «Κουζινί» (26620323222) όπου μια Ιταλίδα μαγείρισσα από το Μπάρι φτιάχνει τις πιο ξεχωριστές μακαρονάδες με χειροποίητα ζυμαρικά και συνταγές πολύ ιδιαίτερες. Εμένα η αγαπημένη μου είναι η μακαρονάδα με αβγοτάραχο.
*Ο Νίκος Κουρής θα πρωταγωνιστήσει από τον Οκτώβριο στο έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» στο Θέατρο Αθηνών.

Επιμέλεια: Μικαέλα Θεοφίλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.