Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός;

Από τη σαιξπηρική Βερόνα μέχρι το νεο-γοτθικό Ανόβερο ή πιο κοντά μας, στην όμορφη Μυτιλήνη, τρεις κοσμοπολίτες της τέχνης και της διασκέδασης επιλέγουν τους αγαπημένους τους προορισμούς για ρομαντικές αποδράσεις.

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός;

Από τη σαιξπηρική Βερόνα μέχρι το νεο-γοτθικό Ανόβερο ή πιο κοντά μας, στην όμορφη Μυτιλήνη, τρεις κοσμοπολίτες της τέχνης και της διασκέδασης επιλέγουν τους αγαπημένους τους προορισμούς για ρομαντικές αποδράσεις και μας ταξιδεύουν στις αναμνήσεις και στα στέκια τους.

Γιάννης Νιάρρος: Μυτιλήνη, διότι ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός; - εικόνα 1

Το ιδανικό μέρος για ερωτευμένους; Τα πιτσουνάκια πρέπει να πάνε κάπου ζεστά και με θέα: στη Μυτιλήνη. Μέσα σε τρεις ημέρες μπορείς να δεις θάλασσα, βουνό και άπειρες ομορφιές. Στο ατελείωτο ταξίδι με το πλοίο η σχέση, αν δεν είναι αληθινά βαλεντινένια, θα αρχίσει να κλονίζεται, οπότε αυτό από μόνο του είναι ένα τεστ. Θα μείνετε αγκαλιά να λέτε βλακείες όλο το βράδυ ή θα αρχίσει ο ένας να γκρινιάζει και ο άλλος να τσακώνεται, οπότε κάπως έτσι θα πεθάνει ο Βαλεντίνος; Αν φτάσετε ακόμη ερωτευμένοι, πάντως, πολλές ομορφιές σάς περιμένουν, στα όμορφα ταβερνάκια, στο ούζο και στα τοπία. Μόλις φύγετε από το λιμάνι, υπάρχουν τα Θέρμα, ιαματικά λουτρά όπου αξίζει να σταματήσετε για χαμάμ, μασάζ, καφέ και αγνάντεμα. Βρίσκονται σε μοναδική τοποθεσία, με θέα στον κόλπο της Γέρας. Οι άνθρωποι είναι ζεστοί σε όλα τα χωριά, τα οποία αξίζουν σίγουρα από μία στάση.

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός; - εικόνα 2

Στον Μόλυβο, αφού ερωτοτροπήσετε αρκετά πάνω στο κάστρο, κινηθείτε μέχρι το γραφικό λιμανάκι με τις ταβέρνες με τα φρέσκα ψάρια και τους ωραίους ανθρώπους. Στο Ταβάρι βρίσκεται η ταβέρνα του «Παλούκου» (2253096229) και άλλο ένα υπέροχο τοπίο για να χαρείτε τον έρωτά σας. Στο Σίγρι μπορείτε να περπατήσετε στο Απολιθωμένο Δάσος αλά μπρατσέτα και να καταλήξετε στο εστιατόριο θαλασσινών «Cavo Doro» (2253054221), για να χαζέψετε τα κύματα να σκάνε στο λιμάνι. Όταν φτάσετε στην Ερεσό, υπάρχουν ατελείωτοι περίπατοι και θέα, αλλά η ταβέρνα είναι μία και τη λένε «Αιγαίο»· τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για τα μαγειρευτά και την ατμόσφαιρά της. Γιατί τόση ταβέρνα θα μου πείτε: μα γιατί με τον έρωτα ένα ζεστό κρεβάτι και ζεστό φαΐ θέλεις μονάχα, όλα τα υπόλοιπα ας είναι όπως είναι...

* Ο Γιάννης Νιάρρος είναι ηθοποιός. Παίζει στην ταινία «Απόστρατος», σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή, η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 20/2, αλλά και στην παράσταση «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Νίκος Μπίλλης: Στη Βερόνα, την αρχετυπική πατρίδα του ρομάντσου

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός; - εικόνα 3

Αν και δεν είμαι το τυπικό δείγμα ρομαντικού ανθρώπου, στο άκουσμα της φράσης «ρομαντικός προορισμός» μού έρχεται πάντα στο μυαλό η Ιταλία· και τι καλύτερο από τον Βορρά της και τη μάλλον πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης, τη Βερόνα. Πρόκειται για την πόλη όπου γεννήθηκε και πέθανε ο μεγαλύτερος λογοτεχνικός έρωτας, αυτός του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Πριν από περίπου δέκα χρόνια έτυχε να βρεθώ εκεί άνοιξη, για επαγγελματικούς λόγους, και να παραμείνω σε αυτή για σχεδόν τρεις εβδομάδες. Έτσι είδα πολλά περισσότερα από το σπίτι της Ιουλιέτας και το πασίγνωστο μπαλκόνι του ή τις φημισμένες πλατείες Piazza Delle Erbe και Piazza Dei Signori αλλά και την αρένα στην Ρiazza Bra, την τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο (χωρητικότητας 30.000 θεατών) κατά την εποχή που χτίστηκε.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά της πόλης είναι η πανέμορφη αρχιτεκτονική της: τα αναγεννησιακά κτίρια, που σε συνδυασμό με τα μεσαιωνικά τείχη δημιουργούν ένα τοπίο άλλης εποχής. Κυρίως λάτρεψα τα στενά της, που κρύβουν αμέτρητα μικρά μαγαζιά, από τα οποία ξεχώρισα το Coltelleria Fazzini με τα εξαιρετικά χειροποίητα μαχαίρια, έναν προορισμό-όνειρο για κάθε μάγειρα. Μετά την περιπλάνηση στα στενά επιβάλλεται ένας καφές στο «Caffè Borsari».

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός; - εικόνα 4

Η θέα και η διαδρομή για το Castel San Pietro προσφέρονται για βόλτες· φτάνοντας στην κορυφή και αντικρίζοντας τη Βερόνα από ψηλά, καταλαβαίνεις ακόμη πιο πολλά γι’ αυτήν τη μαγική πόλη. Μust εδώ είναι τα μπαρ για aperitivo – είναι κάτι σαν ιεροτελεστία. Στο «Antica Bottega del Vino», πάλι, μιαν ανάσα από το σπίτι της Ιουλιέτας, μπορεί να απολαύσει κάποιος τόσο την τοπική κουζίνα όσο και την εξαιρετικά μεγάλη κάβα του. Η «Osteria a la Carega» επίσης θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη της τοπικής κουζίνας, την οποία θα απολαύσει δίπλα στους ντόπιους που το γεμίζουν καθημερινά. Νομίζω, βέβαια, ότι δεν υπάρχει καλύτερο κλείσιμο από ένα δείπνο στην «Casa Perbellini» με τα 2 αστέρια Michelin και το απόλυτα ρομαντικό σκηνικό, όπου ο σεφ Giancarlo Perbellini δημιουργεί μια εντελώς προσωπική κουζίνα.

Τέλος, για όσους αγαπούν τα road trips η Βερόνα μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για μια μαγική διαδρομή, η οποία διασχίζει τη λίμνη Γκάρντα, τη Ρίβα, την παραμυθένια μυστική λίμνη Τένο και την περιοχή του Τρεντίνο με τα κορυφαία επισκέψιμα οινοποιεία. Σε αυτήν την εκδρομή μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε το οινοποιείο Ferrari στο Τρέντο, ένα από τα παλιότερα κτήματα της περιοχής, που παράγει ένα από τα καλύτερα κρασιά της Ιταλίας.

* Ο Νίκος Μπίλλης είναι chef de cuisine των εστιατορίων «Botrini’s» στο Χαλάνδρι κι «Etrusco» στην Κέρκυρα.

Μαίρη Ταλαιπώρου: Στο Ανόβερο για γοτθική ατμόσφαιρα

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός; - εικόνα 5

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ο ορισμός του ρομαντικού ανθρώπου, όμως αν πρέπει να επιλέξω έναν προορισμό με τέτοια κριτήρια, αυτό είναι το Ανόβερο. Μια πόλη που ιδρύθηκε κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους στις όχθες του ποταμού Λάινε. Λίμνες μοναδικές όπως η Maschsee για νωχελικούς περιπάτους, με ωραία καφέ για να απολαύσεις τη θέα, κάστρα νεο-γοτθικού ρυθμού όπως το Marienburg, που αποτελεί τρανή απόδειξη της αγάπης του βασιλιά Γεώργιου του Ε΄ του Ανόβερου προς τη σύζυγό του, όπως φυσικά και διάφορα γαστρονομικά spots.

Γιάννη Νιάρρο, Νίκο Μπίλλη και Μαίρη Ταλαιπώρου, ποιος είναι αγαπημένος σας Valentine προορισμός; - εικόνα 6

Το βαυαρικό γκούλας, με έντονα καρυκεύματα, κόκκινο λάχανο, κοκκινιστό μοσχάρι και χειροποίητα νιόκι, αποτελεί ένα πιάτο σήμα κατατεθέν της περιοχής. Το «Seven Sundays» σερβίρει εξαιρετικό και καλοφτιαγμένο brunch , ενώ το «Die Insel» με αστέρι Michelin ενδείκνυται για ένα περιπετειώδες, ρομαντικό δείπνο γεμάτο νέες γεύσεις και ιδέες, όπως το ραβιόλι με μαρμελάδα καρότου και βούτυρο αστακού. Τέλος, μη φύγετε από το Ανόβερο χωρίς να κάνετε μια στάση για κοκτέιλ στο «Pepes Mexican Bar». Το ζευγάρι των ιδιοκτητών θα σας φτιάξει το κοκτέιλ της αρεσκείας σας ή θα σας σερβίρει ένα ποτήρι από την τοπική μπίρα Gilde.

* Η Μαίρη Ταλαιπώρου είναι bar manager στο «Nikkei Peruvian Resto-Bar» και brand ambassador της Schweppes Greece.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.