6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη

Zεστό punch αρωματίζει τον αέρα, τα φωτάκια κάνουν την ατμόσφαιρα παραμυθένια ενώ νιφάδες χιονιού χορεύουν στον ουρανό. Αυτή είναι η μαγεία της γιορτινής Βιέννης και οι αγορές της ο καλύτερος τρόπος για να τη ζήσετε.

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιένη

Είναι δύσκολο να μην αγαπήσει κάποιος τη Βιέννη τα Χριστούγεννα... Εκείνες τις ημέρες του χρόνου που η μυρωδιά του ζεστού punch αρωματίζει τον αέρα, τα φωτάκια κάνουν την ατμόσφαιρα παραμυθένια και οι φρεσκοψημένες λιχουδιές σας τραβάνε από τη μύτη, την ώρα που παρατηρείτε νιφάδες χιονιού να χορεύουν στον ουρανό. Αυτή είναι η μαγεία της γιορτινής Βιέννης και οι αγορές της ο καλύτερος τρόπος για να τη ζήσετε.

Belvedere

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη - εικόνα 1

Εξερευνήστε την εποχή του μπαρόκ στο δημοφιλές χριστουγεννιάτικο χωριό πίσω από το Upper Belvedere, ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Πάνω από 40 πάγκοι με παραδοσιακά χειροποίητα αντικείμενα, περίτεχνα χριστουγεννιάτικα στολίδια και γαστρονομικές λιχουδιές. (Μέχρι 26/12)

Maria-Theresien-Platz

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη - εικόνα 2

Απολαύστε εντυπωσιακά βιενέζικα κτίρια και παραδοσιακά έθιμα στη χριστουγεννιάτικη αγορά αυτής της πλατείας ανάμεσα στα μουσεία Καλών Τεχνών και Φυσικής Ιστορίας. Το άγαλμα της Μαρίας Θηρεσίας θα σας παρατηρεί από το κέντρο, την ώρα που τριγυρίζετε με μια κούπα Glühwein. (Μέχρι 26/12)

Schönbrunn Palace

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη - εικόνα 3

Ίσως η πιο στιλάτη αγορά απ' όλες. Βρίσκεται μπροστά στο περίφημο παλάτι Schönbrunn, με εξήντα πάγκους με πρωτότυπα δώρα και στολίδια. Η μυρωδιά του ζεστού punch και των φρεσκοψημένων Vanillekipferl (μπισκοτάκια βανίλιας) γεμίζουν τον αέρα με χριστουγεννιάτικη θαλπωρή. (Μέχρι 5/1)

Karlsplatz

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη - εικόνα 4

Μπροστά στην επιβλητική εκκλησία Karlskirche βρίσκεται αυτή η εναλλακτική αγορά με τις χειροτεχνίες. Βγάλτε φωτογραφία πάνω στην ξύλινη γέφυρα με τα λαμπάκια γύρω γύρω αλλά και τον τρούλο στο φόντο. Όλα τα φαγητά και τα ποτά που πωλούνται εδώ είναι βιολογικά. (Μέχρι 23/12)

Rathausplatz

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη - εικόνα 5

Η πιο φαντασμαγορική αγορά απ’ όλες – και η πιο τουριστική. Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό με 150 ξύλινους πάγκους μπροστά από το μεγαλοπρεπές δημαρχείο και στη μέση ένα παγοδρόμιο. Στο δημαρχείο υπάρχει και διαμορφωμένος χώρος για παιδιά για την κατασκευή μπισκότων ή κεριών. (Μέχρι 26/12)

Stephansplatz

6 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη - εικόνα 6

Αν και μία από τις νεότερες εποχικές αγορές της Βιέννης, είναι από τις πιο παραδοσιακές. Ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του Αγίου Στεφάνου προσφέρει το θαυμάσιο σκηνικό πίσω από τους 40 χριστουγεννιάτικους ξύλινους πάγκους γεμάτους λαχταριστά γλυκά και πολύχρωμα λαμπάκια. (Μέχρι 26/12)

Από την Πωλίνα Παρασκευοπούλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.