Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια

Ξεμείνατε από σχέδια και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν; Μη σκάτε, διότι σκανάραμε τα γιορτινά πακέτα των καλύτερων family ξενοδοχείων της Ελλάδας κι επιλέξαμε τρεις δελεαστικές προτάσεις για εύκολες αποδράσεις.

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια

Βουνό, θάλασσα, πόλη ή χωριό; Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας για τις φετινές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις, οι εορταστικές προσφορές των ξενοδοχείων της Ελλάδας γίνονται το ταξιδιωτικό μας άστρο της Βηθλεέμ, που μας οδηγεί σε hotelling με χρώμα τοπικό, για ξεχωριστά ρεβεγιόν με λάμψη και θαλπωρή – ακόμη και την τελευταία στιγμή!

Λευκά Χριστούγεννα στον Παρνασσό

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια - εικόνα 1

Αγαπημένο βουνό των Αθηναίων weekenders, ο Παρνασσός συνδυάζει φυσιολατρική απόδραση με αδρεναλινική δράση, καθώς ξεδιπλώνει υπέροχα τοπία στην ήσυχη βόρεια πλευρά αλλά κι ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας στα νότια. Ντίβα των χειμερινών αποδράσεων, η Αράχοβα ισορροπεί μεταξύ κοσμοπολίτικου βουητού και γραφικής νωχέλειας, με τα όμορφα σοκάκια της να πλέκουν ένα δίχτυ από κομψές μπουτίκ, χουχουλιάρικα καφέ και ψαγμένα μπαράκια. Τα σκαλάκια που οδηγούν στον Άγιο Γεώργιο είναι ένα αναζωογονητικό προσκύνημα, ενώ τα σλάλομ στις χιονισμένες πίστες απέχουν μιαν ανάσα.

Από τη βόρεια πλευρά του το βουνό ξεδιπλώνει την ήσυχη, φυσιολατρική πλευρά του, με την Αγόριανη (αλλιώς γνωστή και ως Επτάλοφο) να αποτελεί τον πιο σοφιστικέ πόλο έλξης χάρη την πλακόστρωτη πλατεία, τα πλατάνια και τις πηγές της, που λειτουργούν ως φυσικό χαλαρωτικό. Το «Le Grand Chalet» με την εκπληκτική θέα μέχρι το όρος Καλλίδρομο θα σας ενθουσιάσει με σπιτικά ροφήματα, αχνιστό κρασί κι εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και δυνατές προτάσεις για brunch, ενώ ο «Κυρ-Γιάννης», στο ισόγειο του ξενώνα «Μπαλκόνι της Αγόριανης», θα σας χορτάσει με στιβαρές γεύσεις γεμάτες ορεσίβια νοστιμιά.

Hotel ID

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια - εικόνα 2

Χτισμένο σε αλπικά πρότυπα και φωλιασμένο στο πυκνό ελατόδασος στα όρια του εθνικού δρυμού, το συγκρότημα του «Elatos Resort & Health Club» ανεβάζει τα στάνταρντ της ορεινής διαμονής με τη θεαματική εσωτερική πισίνα του, ενώ οι όμορφοι κοινόχρηστοι χώροι, που περιλαμβάνουν εστιατόριο με μοναδική θέα κι έφεση στις τοπικές γεύσεις, είναι ικανοί να σας κρατήσουν εντός του καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών. Την παραμονή των Χριστουγέννων, δε, η θεία λειτουργία θα πραγματοποιηθεί στο εκκλησάκι του resort, ενώ η παιδική θεατρική παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος θα κρατήσει τους μικρούς συνταξιδιώτες απασχολημένους.

Με πακέτα διαμονής που ξεκινούν από € 390 ανά διανυκτέρευση για δύο ενήλικους κι ένα παιδί έως 10 ετών σε Classic Chalet, το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν περιλαμβάνει δείπνο με live μουσική (από € 90/άτομο), ενώ η ημέρα των Χριστουγέννων πλούσιο μεσημεριανό μπουφέ και χαλαρωτικό απογευματινό χουχούλιασμα στο μπαρ με τις lounge μουσικές. Για την Πρωτοχρονιά το χιονισμένο βουνό αποκαλύπτει τα μυστικά του στο οργανωμένο κυνήγι τρούφας, ο Αϊ-Βασίλης καταφθάνει για να μοιράσει δώρα στα παιδιά, το mood ζεσταίνεται με γευσιγνωσία παλαιωμένων τσίπουρων προτού ο DJ αναλάβει τα tunes του ρεβεγιόν (από € 110/άτομο), ενώ η πρώτη ημέρα του χρόνου αποκτά γιορτινή γεύση χάρη στο πλούσιο brunch.

Λαμπερή γιορτινή Λάρισα

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια - εικόνα 3

Με πλήθος εκδηλώσεων που ξεκινούν από τις αρχές Δεκεμβρίου και συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, η Λάρισα τα τελευταία χρόνια επενδύει με πάθος στην πιο αγαπημένη περίοδο του χρόνου και μεταμορφώνεται σε προορισμό ιδανικό για city breaks με Christmas φόντο. Για έναν ολόκληρο μήνα το πάρκο του Αλκαζάρ μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, όπου φωτισμένα τρενάκια, λαμπερά καρουζέλ, χαρούμενα ξωτικά, μαγικές νεράιδες, γιγάντιοι καρυοθραύστες κι ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο κάνουν το «Πάρκο των Ευχών» το επίκεντρο των εκδηλώσεων της πόλης. Παράλληλα συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις κι εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες σκορπούν εορταστικό mood, ενώ χορωδίες και φιλαρμονικές γεμίζουν με μουσικές και μελωδίες το γοητευτικό, πεζοδρομημένο κέντρο.

Η όλο και πιο δυναμική μπαρ σκηνή της πόλης ανεβάζει στροφές, με υποψιασμένα κοκτεϊλάδικα και ψαγμένα μεζεδοπωλεία να χαράσσουν τη δική τους γευστική πορεία. Επισκεφθείτε το «Μαγειρειό της Γιαγιάς» για σπιτικές γεύσεις με σχεδόν αιωνόβια εμπειρία, αφεθείτε στη ρουστίκ θαλπωρή των κρεατομεζέδων του «Καπηλειού» (Αθ. Διάκου 4-6, 2414002577) με το ζουμερό φρυγαδέλι ή κινηθείτε σε μονοπάτια διεθνούς κουζίνας με ελληνικές αναφορές στον όμορφο χώρο του «Epicure 5». Όταν έχετε διάθεση εκδρομής ανακαλύψτε τα γαλήνια, low profile χωριά του Κίσσαβου.

Hotel ID

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια - εικόνα 4

Με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική και την ατμοσφαιρική του πολυτέλεια να το έχουν αναδείξει ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα ξενοδοχεία της πόλης, το «Grecotel Larissa Imperial», στις παρυφές της πόλης, δια­θέτει κομψά, σύγχρονα δωμάτια, άνετους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα καλαίσθητο lobby bar και αλά καρτ εστιατόριο, ενώ περιποιημένοι κήποι περιβάλλουν τα πολυτελή bangalows του. Η ευρεία γκάμα υπηρεσιών ευεξίας που προσφέρει το Imperial Health Spa, με την εσωτερική πισίνα, το χαμάμ και τη σάουνα, είναι ένα ονειρεμένο καταφύγιο χαλάρωσης και ανασυγκρότησης, ιδανικό πριν από τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που ετοιμάζει η έμπειρη ομάδα του ξενοδοχείου (από € 49/άτομο).

Το εορταστικό πακέτο του «Grecotel Larissa Imperial», που ξεκινά από τα € 150 ανά διανυκτέρευση για διαμονή δύο ατόμων σε bungalow, με δωρεάν late check out βάσει διαθεσιμότητας, περιλαμβάνει καθημερινό δείπνο, 15% έκπτωση σε όλες τις θεραπείες (προσώπου ή σώματος) του spa καθώς και δωρεάν χρήση της εσωτερικής πισίνας, του χαμάμ, της σάουνας και του γυμναστηρίου. Τέλος, ειδικός χώρος με παιχνίδια και δραστηριότητες αλλά κι αίθουσα με προβολές παιδικών ταινιών θα κρατήσουν απασχολημένους τους μικρούς επισκέπτες, με τη διαμονή για παιδιά έως 6 ετών να είναι δωρεάν.

Παραθαλάσσια ραστώνη στη Βραυρώνα

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια - εικόνα 5

Μια γοητευτική μελαγχολία σκεπάζει τις παραθαλάσσιες γειτονιές της Ανατολικής Αττικής όταν πέφτει ο χειμώνας, η οποία κάνει τις ακτές τους ιδιαίτερα γοητευτικές, ιδίως για περιόδους που ζητούν χουχούλιασμα, αλλά ενδείκνυνται και για συννεφιασμένες αυτοκινητάδες με φόντο την αφρισμένη θάλασσα. Μια τέτοια είναι που ενώνει τον Νότο της Αθήνας με την ήσυχη Βραυρώνα, με τη διαδρομή από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο να είναι ένα όμορφο κοσμοπολίτικο «ορεκτικό» και τις απόμερες διαδρομές που ακολουθούν από το Λαύριο στο Πόρτο Ράφτη να έχουν έναν αέρα μετα-αποκαλυπτικό έτσι όπως η γκριζάδα απλώνεται στον ουρανό.

Με αφετηρία τον Ναό της Αρτέμιδος και τον αρχαιολογικό του χώρο, απολαύστε εξορμήσεις μέχρι τη Ραφήνα και πίσω, πιείτε τον καφέ σας χαζεύοντας την περαντζάδα του Πόρτο Ράφτη και χορτάστε την όρεξη για ιώδιο στον ειδικευμένο στο ολόφρεσκο ψάρι «Ξυπόλητο» με τη sui generis σάλα δίπλα στο κύμα – ή για κρεατικά στον αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο «Χριστόφορο» με την πληθωρική σάλα και τα ακόμη πιο πληθωρικά πιάτα.

Hotel ID

Ιδέες για Χριστούγεννα της τελευταίας στιγμής με όλη την οικογένεια - εικόνα 6

Εμβληματικό beach resort με πλήρως ανανεωμένο πρόσωπο, αμφιθεατρικά απλωμένο στα κολπάκια της Βραυρώνας, μιαν ανάσα από τον Ναό της Αρτέμιδος και δυο γκαζιές από το κοσμικό Πόρτο Ράφτη, με ολοκαίνουργια δωμάτια και καμπάνες να χαζεύουν τον μοναδικό υγροβιότοπο, το «Dolce Attica Riviera» δεν είναι μόνο ένα από τα πιο χαρακτηριστικά resorts της ακτογραμμής της Ανατολικής Αττικής αλλά κι ένας μικρός παράδεισος για χαλαρωτικό pampering. Ατού το Aegeo Spa με τη μεγάλη πισίνα θαλασσοθεραπείας και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ευεξίας.

Για την περίοδο των γιορτών, τώρα, προτείνονται άκρως δελεαστικά πακέτα διημέρων, που στην τιμή της διαμονής περιλαμβάνουν πλήρη μπουφέ πρωινού στο εστιατόριο «Thea» με τη θάλασσα στο πιάτο, δείπνο στον εορταστικό μπουφέ του ξενοδοχείου την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, γεύμα στον εορταστικό μπουφέ ανήμερα των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, 30% έκπτωση στο spa, late check out για χαλαρή αποχώρηση αλλά και δωρεάν διαμονή για τους μικρούς συνταξιδιώτες έως 12 ετών, τους οποίους περιμένει και δώρο-έκπληξη στο δωμάτιο. Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, το πακέτο διαμονής, που ξεκινάει από τα € 150 ανά διανυκτέρευση, προσφέρει επίσης εκπτωτικό κουπόνι 20% για το McArthur Glen – για τα τελευταία δώρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.