The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια

Παιδί του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η δυναμική διευθύντρια της Tor Hotel Group μας μιλά για την πόλη και τις ταξιδιωτικές εμμονές της.

The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια

Παιδί του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η δυναμική διευθύντρια της Tor Hotel Group Λένα Τορνιβούκα, δικηγόρος αλλά με ιδιαίτερη αγάπη στην αρχιτεκτονική και το design, μπήκε από πολύ νέα στην ιστορική ξενοδοχειακή οικογένεια της Θεσσαλονίκης και προσθέτει τη δική της πινελιά σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, όπως το Eagles Palace της Χαλκιδικής και το Excelsior της Θεσσαλονίκης που φέτος κλείνει τα δέκα του χρόνια έχοντας εξελιχθεί σε ξενοδοχείο - προορισμό. «Το Excelsior ξεκίνησε σαν ένα όνειρο για μένα και τον σύζυγό μου Ντίνο. Βλεπαμε το μεγαλόπρεπο κτίριο με την επιγραφή “ΕΞΕΛΣΙΟΡ” απέναντι από το ξενοδοχείο City, που είχε βέβαια ανάγκη συντήρησης, και ονειρευόμασταν ένα μοναδικό ξενοδοχείο που θα συνδύαζε το μοντέρνο με το κλασικό, το καλό και φιλικό service με τα υψηλά στάνταρ ενός ξενοδοχείου πολυτελείας» μας λέει κάνοντας ένα flash back.

Με ιδιαίτερη αγάπη στο interior design, το Excelsior, όπως και τα άλλα ξενοδοχεία του oμίλου εξελίσσεται και ανακαινίζεται διαρκώς. Η γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn επιμελήθηκε φέτος ένα νέο look για την ρεσεψιόν και τον ημιώροφο όπου βρίσκεται το σαλόνι των πελατών. Παράλληλα, η συνεργασία με τον μεγάλο restaurateur Απόστολο Τραστέλη στη μοντέρνα brasserie Charlie D συνεχιζεται «με ένα μενού που φέρει επιρροές από πολλές διαφορετικές κουζίνες και θα ενθουσιάσει τους Θεσσαλονικείς». Η εξαιρετική τοποθεσία, ένα βήμα από την πλατεία Αριστοτέλους, η σταθερή ομάδα και βέβαια, το ξεχωριστό interior design, είναι κατά τη γνώμη της τα πιο δυνατά στοιχεία του Excelsior.

The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια - εικόνα 1
«Charlie D»

Για την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης σε προορισμό για city break πιστεύει ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα και όντως το Excelsior έχει αρκετούς επισκέπτες από χώρες όπως το Ισραήλ, η Τουρκία, τα Βαλκάνια αλλά και τις ΗΠΑ, ενώ και οι παραδοσιακές αγορές (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) επιλέγουν την πόλη για ένα stopover πριν τις διακοπές τους στη Χαλκιδική. «Οι πιο πολλοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ωστόσο εξακολουθούν να προέρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κι άλλη προσπάθεια ώστε η πόλη μας να γίνει ευρύτερα γνωστή», παρατηρεί.

Η ίδια δεν χάνει ευκαιρία να περπατάει στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την παλιά και νέα παραλία, αγαπά πολύ και όλη την περιοχή που ορίζεται από τους δρόμους Π. Μελά, Ερμού, Κομνηνών και Λευκό Πύργο, «μια μικρή βόλτα όπου σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί κανείς να δει το πραγματικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης», αλλά και την Άνω Πόλη και τα όμορφα στενά της.

The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια - εικόνα 2

Έγινα ξενοδόχος γιατί... Παντρεύτηκα ξενοδόχο! Μπήκα από πολύ μικρή στην οικογενειακή επιχείρηση του συζύγου μου που μετράει σχεδόν έναν αιώνα ιστορίας στα ξενοδοχεία, αρχίζοντας από τον παππού του Κωνσταντίνο και το Μεντιτερανέ μέχρι σήμερα.

Αν δεν ήμουν ξενοδόχος θα ήμουν... Δικηγόρος. Τελείωσα τη Νομική ΑΠΘ, και αγαπώ πολύ αυτό το επάγγελμα που εξάσκησα για λίγα χρόνια. Πιστεύω ακράδαντα βέβαια ότι οι γνώσεις της Νομικής δεν πάνε χαμένες ό,τι επάγγελμα και να ασκεί κανείς. Αγαπώ πολύ επίσης την αρχιτεκτονική και το interior design.

Ο ξενοδοχειακός μου «μέντορας» είναι... Ο πεθερός μου, Γεώργιος Τορνιβούκας, ένας άνθρωπος που από την αρχή με αγκάλιασε και μου έδειξε πολλά για αυτό το επάγγελμα μέσα στο οποίο είχε μεγαλώσει και ο ίδιος.

Η dream-guest μου θα ήταν... Θαυμάζω πολύ την Emma Thomson για το μυαλό της, το χιούμορ της, την μαχητικότητά της και το γούστο της και θα ήταν όνειρό μου να επισκεφθεί το ξενοδοχείο μας.

Αγαπημένος προορισμός στην Ελλάδα... Αγαπώ την Ουρανούπολη Χαλκιδικής και το Eagles Resort, όπου έκανα διακοπές από παιδί ακόμα, όπου παντρεύτηκα και μεγάλωσα τα παιδιά μου και όπου συνδυάζω μέχρι σήμερα δουλειά με διακοπές με όλη μου την οικογένεια και πλέον με τη μικρή μου εγγονή.

The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια - εικόνα 3

Ταξίδι-απωθημένο στο εξωτερικό... Όλη η Νότια Αμερική αποτελεί όνειρο για μένα. Έχω ακούσει και διαβάσει τόσα και θα ήθελα να επισκεφθώ διάφορες χώρες. Ωστόσο είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται χρόνο και το πρόγραμμά μου είναι αρκετά φορτωμένο. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το πραγματοποιήσω.

Ξενοδοχείο που ζηλεύω… Θα έλεγα ότι πιο πολύ καμαρώνω παρά ζηλεύω και το τελευταίο που καμάρωσα ήταν το «The Norman» στο Τελ Αβίβ. Πρόκειται για ένα ανακαινισμένο κτήριο με ιστορικές αναφορές και minimal διακόσμηση που μου θυμίζει πολύ το «Excelsior».

Η πιο αξέχαστη γευστική εμπειρία μου... Απλά ταβερνάκια δίπλα στην άμμο, με φρέσκο ψαράκι και δέκα απλά πιάτα είναι τα αγαπημένα μου.

The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια - εικόνα 4
«The Norman»

Μη φύγεις από τη Θεσσαλονίκη αν δεν... περπατήσεις με τα πόδια την παραλία.

Περίγραψέ μας το ξενοδοχείο σου με τρία emoji... 💯 👌 😊

Η πιο instagram-ική γωνιά του ξενοδοχείου... Στο μπαλκόνι του δωματίου 45 με θέα θάλασσα.

Αν ήμουν concierge θα συμβούλευα τον επισκέπτη... Να περπατήσει τη διαδρομή από το κέντρο έως την Άνω Πόλη και να θαυμάσει τη θέα από ψηλά.

The Hotelier | H Λένα Τορνιβούκα θα ήθελε να υποδεχθεί την Έμμα Τόμσον στο φρεσκαρισμένο φέτος The Excelsior που κλείνει 10 χρόνια - εικόνα 5

Η ταξιδιωτική τάση που με ιντριγκάρει περισσότερο αυτή τη στιγμη... Προσωποποιημένες εμπειρίες για τον κάθε επισκέπτη ξεχωριστα.

Η αγορά της Θεσσαλονίκης θα απογειωνόταν αν... Προέβαλε την ιστορία, την αστική παράδοση και πολυπολιτισμικότητά της με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.