Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ

Από τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις ως τα νέα φεστιβάλ και από τις απόμερες παραλίες ως το στενό της διασκέδασης, η Σίφνος τα έχει όλα, σε ένα ιδανικό κυκλαδίτικο σκηνικό.

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ

Από τις ξεχωριστές τοπικές γεύσεις ως τα νέα φεστιβάλ και από τις απόμερες παραλίες ως το στενό της διασκέδασης, η Σίφνος τα έχει όλα, σε ένα ιδανικό κυκλαδίτικο σκηνικό.

# 1 Στο νέο φεστιβάλ «Σιφνωδεία»

Αν επισκεφθείτε το νησί στα τέλη Ιουλίου σημειώστε το πρώτο φεστιβάλ τέχνης “Σιφνοδεία”, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου. Το φεστιβάλ συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τη σύγχρονη τέχνη σκοπεύοντας να αναδείξει τόσο την ελληνική μουσική παράδοση όσο και τη νέα γενιά καλλιτεχνών σε ένα πάντρεμα του «παλιού» και του «καινούργιου».

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ - εικόνα 1

Τα must του φεστιβάλ: Οι Mode Plagal (28/7) θα μας ταξιδέψουν στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, με ήχο «μπερδεμένο» με Afro, Funk, Jazz και Blues στοιχεία, οι Human Touch (29/7) θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και συναισθήματα, το ακουστικό project La Mano Del Corazon (29/7) των Αλέξη Καλοφωλιά, Στέφανου Φλώτσιου και Φώτη Σιώτα αντλεί από την παράδοση της φολκ και την ένταση του ροκ εν ρολ ως την ψυχεδέλεια και τις αφηγήσεις των μπλούζ, ενώ η μουσική παράσταση «Η Γυναίκα είναι Μυστήριον» (28/7) των Stringless επιχειρεί να αποδώσει τον τίτλο της μουσικά και δραματοποιημένα. Έξι γυναίκες επί σκηνής, τραγουδούν για την γυναίκα, αντλώντας υλικό από την παράδοση της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

#2 Για μπάνιο στο Γλύφο που το κινητό δεν έχει ούτε σήμα

Απόλυτη ηρεμία και απομόνωση. Ο Γλύφος είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, απόμερη, ιδανική για χαλάρωση και αποφόρτιση. Εύκολα προσβάσιμη τόσο με αμάξι όσο και με λεωφορείο. Οδικώς μπορείς να πάς μέχρι το Φάρο και στη συνέχεια ακολουθείς το μονοπάτι που λέει «προς Γλύφο». Καλό θα ήταν πάρεις μαζί νερό και σνακ γιατί η παραλία είναι ερημική -εσύ, η παρέα σου και η θάλασσα.

28-29/7| ώρα: 9 μμ| Είσοδος ελεύθερη για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

#3 Αν δεν πας στη Χρυσοπηγή, δεν έχεις πάει Σίφνο.

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ - εικόνα 2

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα ξωκλήσια της Ελλάδας. Κατάλευκο, έρχεται σε αντίθεση με το απέραντο γαλάζιο που απλώνεται γύρω του. Βρίσκεται σε ένα βραχώδη όρμο που δεν απέχει πολύ από τη θάλασσα και αφήνει την εκκλησία έρμαιο των ανέμων. Αξίζει να το επισκεφτείς και να βγάλεις φωτογραφίες το τοπίο, ιδανικά το ηλιοβασίλεμα.

#4 Στο Κάστρο αδερφές μου στο Κάστρο.

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ - εικόνα 3

Ίσως το αγαπημένο μου μέρος στη Σίφνο. Γραφικό χωριό με απίστευτη θέα. Η παλιά ενετική πόλη του νησιού σε πάει «ταξίδι στο χρόνο». Προκαλεί για ατελείωτες εξερευνήσεις στα παλιά αρχαία τείχη και τα όμορφα στενά του χωριού. Η διάταξη των επιπέδων των δρόμων είναι τέτοια, ώστε πολλές φορές η δίοδος εξασφαλίζεται με μικρές γέφυρες.

Η είσοδος σου στο κάστρο γίνεται από από τις παλιές εισόδους- «λότζιες», που άλλοτε τις προστάτευαν πολεμικοί πύργοι. Το χωριό έχει επίσης πλούσια βυζαντινή ιστορία καθώς διαθέτει 20 εκκλησίες- ναι καλά διάβασες. Σου προτείνουμε την πιο όμορφη από αυτές, το εκκλησάκι Εφταμάρτυρος, θα το βρεις κάνοντας μια βόλτα στον περιφερειακό δρόμο λίγα λεπτά μακριά από το χωριό.

#5 Απολλωνία, η βασίλισσα της νυχτερινής ζωής.

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ - εικόνα 4

Μια αυθεντικά κυκλαδίτικη χώρα με γραφική αρχιτεκτονική. Εδώ χτυπά ο παλμός της νυχτερινής ζωής του νησιού, συγκεκριμένα στο «Στενό της Διασκέδασης», όπου βρίσκονται τα εστιατόρια, μπαράκια για κάθε γούστο και μπορείς να διασκεδάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

#6 Τοπική Κουζίνα.

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ - εικόνα 5

Αν βρεθείς στη Σίφνο μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα. Σου προτείνουμε το μαστέλο (κατσικάκι ή αρνάκι με κρασί και άνηθο σε κληματόβεργες) και οπωσδήποτε καπαροσαλάτα. Ακόμα, ρεβιθοκεφτέδες με μαντζουράνα, τοπικά τυριά και λιαστό κόκκινο κρασί. Εξαιρετικά είναι και τα σιφναϊκα γλυκά, όπως τα αμυγδαλωτά, τα μπουρέκια και η μελόπιτα.

#7 Φεστιβάλ φαγητού στην πατρίδα του Τσελεμεντέ

Κάθε Αύγουστο στον Αρτεμώνα στήνεται ένα street food party που αξίζει να επισκεφθείς και κάθε Σεπτέμβριο το Φεστιβάλ Κυκλαδίτικης Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Στο φεστιβάλ συμμετέχουν όλα τα νησια των Κυκλάδων και όχι μόνο. Δεκάδες περίπτερα από διαφορετικά νησιά παρουσιάζουν τοπικές γεύσεις. Είναι μια γιορτή που αξίζει να επισκεφθείς αν βρεθείς στο νησί. Κερασμένοι μεζέδες, κέφι και μουσική- τι άλλο θες;

Δείτε τα επιλεγμένα εστιατόρια από τον Alpha Guide

#8 Εξερεύνησε τα μυστικά του νησιού

Σίφνος: 7+1 must για το νησί του Τσελεμεντέ - εικόνα 6

Για όσους αγαπάτε την πεζοπορία η Σίφνος είναι ένα μικρό διαμάντι. Διαθέτει ένα δίκτυο σηματοδοτημένων διαδρομών περίπου 100 χιλιομέτρων. Υπάρχουν δέκα κύρια μονοπάτια που μπορείτε να εξερευνήσετε. Πολλά από αυτά συνδέουν οικισμούς μεταξύ τους και περπατώντας ανακαλύπτεις τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού.

Σας προτείνουμε τη μαγευτική διαδρομή του «μονοπατιού 2». Αρχίζει από το Κάστρο και καταλήγει στην μονή της Χρυσοπηγής. Η διαδρομή έχει εντυπωσιακή θέα του κάστρου και στο παραλιακό κομμάτι της περνά από τις παραλίες Γλυφό και Αποκοφτό όπου μπορείτε να κάνετε στάσεις για μπάνιο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.