Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό

Όλα μας εντυπωσίσαν γευστικά στην πρόσφατη επίσκεψη μας στην Κύπρο. Και δεν είναι λίγα.

Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό

Είναι γεγονός ότι η Κύπρος σε επίπεδο γαστρονομίας δεν ήταν ποτέ τουριστικός προορισμός αξιώσεων. Σε αντίθεση με την ξενοδοχειακή υποδομή που βρίσκεται σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, το καλό φαγητό είτε ενδοξενοδοχειακό είτε όχι δεν προσέφερε ποτέ ιδιαίτερες συγκινήσεις. Όπως όμως προκύπτει από μια μεγάλη έρευνα σχετική με το θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εικόνα έχει αρχίσει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Είχα την τύχη να βρεθώ πριν μερικές εβδομάδες στη Λεμεσό και να ζήσω εκ των έσω την ατμόσφαιρα δύο ξενοδοχείων τα οποία δικαίως θεωρείται ότι κατέχουν τα ποιοτικά σκήπτρα της ξενοδοχειακής υποδομής της Λεμεσού. Αναφέρομαι, όπως ίσως το φανταστήκατε στο εμβληματικό «Amathus Beach» και στο κατά μια έννοια «αδελφό» ξενοδοχείο «Four Seasons».

Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό - εικόνα 1
«Four Seasons Oriental»

Στόχος μου δεν είναι να μιλήσω για την ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και τα facilities που προτείνουν στον επισκέπτη τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία. Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Στην πρόσφατη επίσκεψη μου αυτό που με εντυπωσίασε και αποδεικνύει ότι η ποιοτική γεύση αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς στην Κύπρο, είναι ο αριθμός αλλά και η ενδιαφέρουσα πρόταση που κάνουν τα τέσσερα εστιατόρια των δύο ξενοδοχείων. Σε ότι αφορά τα «Amathus» το αφιερωμένο στο ψάρι «Λιμανάκι» στον καταπράσινο κήπο του ξενοδοχείου σερβίρει εξαιρετικά πιάτα με θαλασσινό πρόσημο (μοναδικό καρπάτσιο σαρδέλας) και διαχειρίζεται με μαεστρία τόσο το τηγάνι όσο και τη σχάρα. Κορυφαίο στο είδος του, ίσως το καλύτερο στη Κύπρο, είναι το «Grill Room» με εξαιρετικά κρέατα, πολύ καλές κοπές και άψογο ψήσιμο.

Ακριβώς μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά το «Four Seasons» φιλοξενεί το καλύτερο εστιατόριο της Κύπρου, το «Vivaldi», την κουζίνα του οποίου εποπτεύει ο βραβευμένος με ένα αστέρι Ανδρέας Μαυρομμάτης αλλά και ένα πολύ καλό Κινέζικο το «Four Seasons Oriental».

Δύο ξενοδοχεία και 4 εστιατόρια που δικαιολογούν το ταξίδι στη Λεμεσό - εικόνα 2
«Vivaldi»

Για την ώρα δεν θα επεκταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες, θα πω μόνο ότι η Λεμεσός εξελίσσεται σε ένα πολύ ενδιαφέροντα προορισμό. Παράλληλα η διαμόρφωση της Μαρίνας και του παλιού λιμανιού σε χώρο ψυχαγωγίας, ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του κέντρου της πόλης, η ανάδειξη της παλιάς Λεμεσού και τα όσα άλλα προανέφερα, αποτελούν ένα καλό λόγο να επισκεφτείτε την Λεμεσό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.