9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς

Για πρωτάρηδες αλλά και για όσους δεν βλέπουν την ώρα να ξαναφάνε churros στη Barcelloneta ή να κάνουν βόλτα με ποδήλατο στο πάρκο Cuitadella.

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς

Για πρωτάρηδες αλλά και για όσους δεν βλέπουν την ώρα να ξαναφάνε churros στη Barcelloneta ή να κάνουν βόλτα με ποδήλατο στο πάρκο Cuitadella.

Εξερεύνηση στην Γοτθική συνοικία

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 1

Η καρδιά της πόλης θα σε ταξιδέψει στα βάθη του Μεσαίωνα με τις επιβλητικές της εκκλησίες, με την μοναδική αρχιτεκτονική, Santa Maria Del mar και τον Καθεδρικό Ναό της Βαρκελώνης. Τα μικρά πλακόστρωτα σοκάκια της θα σε οδηγήσουν σε κατάφυτες μικρές πλατείες διακοσμημένες με περίτεχνα αγάλματα όπου μπορείς να καθίσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου.

Sangria και παέγια στην Barcelloneta

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 2

Η παραλία της Βαρκελώνης είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, πολλοί τουρίστες αλλά και ντόπιοι την επισκέπτονται για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για μια sangria, τάπας, παέγια και churros για επιδόρπιο, στις ταβέρνες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας.

Βόλτα με ποδήλατο στο πάρκο Cuitadella

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 3

Το εντυπωσιακό σιντριβάνι στο κέντρο του πάρκου με τις χρυσές λεπτομέρειες και τους εξωτικούς φοίνικες στο πλάι του, δίνουν αέρα Ρώμης, καθώς είναι εμπνευσμένο από την Fontana di Trevi. Το πάρκο είναι αρκετά μεγάλο και είναι ιδανικό για βόλτες με ποδήλατο, πικνικ κάτω από τους ίσκιους των δέντρων και βαρκάδα στην λίμνη με τις πάπιες.

Για ποτό στη trendy γειτονιά της Born

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 4

Η γειτονιά της Born είναι ιδανική για διαμονή, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Γοτθική Συνοικία, το λιμάνι, την παραλία και σε άλλα διάσημα αξιοθέατα. Εκεί θα βρεις παραδοσιακά και μοντέρνα μαγαζιά με κουζίνες για όλα τα γούστα αλλά και για nightlife μέχρι το πρωί.

Gaudi εσύ σούπερ σταρ

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 5

Αν επισκεφτείς την Βαρκελώνη, σίγουρα δε γίνεται να μην αφιερώσεις χρόνο στον Gaudi και τις δημιουργίες του, που αποτελούν τα βασικά αξιοθέατα της πόλης. H Sagrada Familia με τους διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς, είναι από τις πιο όμορφες εκκλησίες της πόλης αν και ανολοκλήρωτη ακόμη, μετά το θάνατο του Gaudi συνεχίζεται σύμφωνα με κάποια σχέδια του γλύπτη και με αρκετή φαντασία για το πώς θα ήθελε ο ίδιος να συνεχιστεί. Στην γειτονιά Eixample εκτός από την Sagrada Familia, αξίζει να επισκεφτείς την Casa Mila ή La Pedrera και την Casa Batllo, δύο εκκεντρικά κτήρια τα οποία ο αρχιτέκτονας δημιούργησε για δύο εύπορες οικογένειες της εποχής ως κατοικίες. Το πάρκο Guell είναι ένα ακόμα πρωτότυπο και χρωματιστό έργο του Gaudi, με τις χωμάτινες γέφυρες, τις πολύχρωμες ψηφιδωτές κολόνες, την διάσημη σαύρα και το μεγάλο παγκάκι από μωσαϊκό που σου δίνει μια εκπληκτική θέα της πόλης.

Βόλτα στη La Rambla

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 6

H μεγάλη λεωφόρος ξεκινάει από την πλατεία Καταλονίας και καταλήγει στη θάλασσα και το άγαλμα του Κολόμβου, το οποίο βρίσκεται πάνω σε μια κολόνα 60 μέτρων. Στο μνημείο υπάρχει ασανσέρ που οδηγεί στη κορυφή του αγάλματος και προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Η La Rambla είναι πάντα γεμάτη από κόσμο που βολτάρει στον πεζόδρομο ανάμεσα στους μικροπωλητές με τα αναμνηστικά, τα λουλούδια, τα street food μαγαζιά. Εκεί κοντά βρίσκεται και μια από τις πιο όμορφες πλατείες της Βαρκελώνης η Placa Reial που περικλείεται από μαγαζάκια για φαγητό, καφετέριες, ψηλούς φοίνικες, ενώ στο κέντρο της βρίσκεται ένα σιντριβάνι που γύρω του έχει φανάρια σχεδιασμένα από τον Γκαουντί.

Το στομάχι της πόλης

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 7

Σημαντικό κομμάτι της Βαρκελώνης είναι σίγουρα το καλό φαγητό της γι’ αυτό μην ξεχάσεις να επισκεφτείς την La Boqueria, μια από τις πιο μεγάλες και ζωντανές αγορές τροφίμων στον κόσμο. Βρίσκεται στην μέση της La Rambla της και μπορείς να ξαποστάσεις για μεσημεριανό σε ένα από τα τραπεζάκια των μαγαζιών. Εκεί θα βρεις νόστιμα τάπας και παέγια, φρέσκα φρούτα και χυμούς αλλά μπορείς να αγοράσεις και ντόπια προϊόντα για να πάρεις μαζί σου.

Μουσεία για κάθε στιλ

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 8

Από το επιβλητικό Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας με το μαγικό του σιντριβάνι στο τέλος των πολυάριθμων σκαλιών του, μέχρι το διάσημο Μουσείο του Πικάσο που στεγάζεται σε τρία μεσαιωνικά παλάτια και το Ναυτικό Μουσείο, όρεξη να έχετε...

Camp Nou για τους ποδοσφαιρόφιλους και μη

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 9

Η ομάδα της FC Barcelona αποτελεί σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της πόλης αλλά και του τουρισμού αφού πολλοί την επισκέπτονται λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων. Ακόμη και αν δεν είσαι φανατικός αξίζει να κάνεις το tour στο γήπεδο, να δεις το μουσείο της ομάδας και να ψωνίσεις αναμνηστικά από την μπουτίκ για τους φίλους σου.

Μονοήμερη στη γραφική Χιρόνα

9 + 1 εμπειρίες για τη Βαρκελώνη της πρώτης φοράς - εικόνα 10

Αν θες να ξεφύγεις από την κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη σε πολύ κοντινή απόσταση, βρίσκεται η πόλη της Χιρόνα. Το ποτάμι με τα πολύχρωμα σπιτάκια χωρίζει την παλιά πόλη με την σύγχρονη και η εικόνα είναι σα να έχει βγει από παραμύθι. Το κέντρο της παλιάς συνοικίας με τα μικρά καλντερίμια της, θυμίζει μεσαιωνικό κάστρο και διάφορα σημεία της πόλης θα σου θυμίσουν σκηνές από το game of thrones (τα σκαλιά του καθεδρικού ναού της Χιρόνα,η περιοχή pujada de sant domènec κ.α.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.