6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα!

Μπήκαν φορτσάτα στη λίστα των διακοπών μας και οι λόγοι είναι εμφανείς.

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα!

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς νησί δεν νοείται και αν έχετε ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση προορισμού με την ιδανική ισορροπία μοδάτου και εναλλακτικού, τουλάχιστον εκτός Δεκαπενταύγουστου, ακολουθούν μερικές από τις τοπ προτιμήσεις μας στην πρώτη λίστα της σεζόν - μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται κι άλλες!

Κίμωλος: Κυκλάδες σε συσκευασία τσέπης

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα! - εικόνα 1

Για πολλά χρόνια θεωρούνταν απλώς δορυφόρος της Μήλου, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και η αναζήτηση δωματίου στα νέα μικρά σοφιστικέ συγκροτηματάκια δεν είναι πάντα εύκολη. Μόλις 4,5 ώρες από τον Πειραιά, είναι ιδανική για ήσυχες διακοπές χωρίς πολλές μετακινήσεις. Θα ξετρελαθείτε από τα φιδογυριστά σοκάκια της με τους ασβεστωμένους αρμούς ανάμεσα σε λευκά σπίτια με λουλουδιασμένες αυλές. Στο Χωριό, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η Χώρα, θα βρείτε ωραία μικρά ξενοδοχεία και πεντανόστιμες προτάσεις για καφέ και φαγητό. Μη χάσετε τη «λαδένια», η τοπική εκδοχή πίτσας, χωρίς τυρί. Πριν φύγετε περπατήστε στο μεσαιωνικό Κάστρο και τον παλαιότερο οικισμό του νησιού και απολαύστε τα τιρκουάζ νερά των ήσυχων παραλιών της με αμμουδιά ή βότσαλο!

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το know-how για την Κίμωλο στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Αντίπαρος: Ακομπλεξάριστα hip

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα! - εικόνα 2

Το αδελφάκι της Πάρου έχει γίνει για τα καλά μόδα προσελκύοντας μεταξύ άλλων διεθνείς VIPS και καλλιτέχνες, κυρίως στις πολυτελείς βίλες που χάνονται στους κυκλαδίτικους λόφους. Το στιλ των διακοπών παραμένει παρόλα αυτά ακομπλεξάριστο με βουτιές στα γαλάζια νερά, γεύσεις με άρωμα παράδοσης αλλά και έθνικ και μοντέρνες προτάσεις και βόλτες στα μπαράκια της μικροσκοπικής Χώρας, η οποία το βράδυ μεταμορφώνεται σε partyland, χάρη στην τακτική σύνδεση του νησιού με την Πούντα της Πάρου, μέχρι αργά το βράδυ. Το νησί δεν έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή, αλλά, πέρα από τις βίλες, κυρίως ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το know-how για την Aντίπαρο στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Παξοί: Dolce vita με φόντο πράσινο

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα! - εικόνα 3

Το καταπράσινο νησί με τους γραφικούς οικισμούς μόλις μιάμιση ώρα εν πλω από την Ηγουμενίτσα δεν «ανήκει» πλέον μόνο στους Ιταλούς σκαφάτους και υποψιασμένους που νοικιάζουν τις πέτρινες βίλες μες στους ελαιώνες. Αξίζει να επισκεφτείτε τα πανέμορφα σπήλαια με τις κρυμμένες παραλίες που σχηματίζονται στις απότομες δυτικές ακτές του νησιού, είτε με οργανωμένες θαλάσσιες εκδρομές, είτε νοικιάζοντας βαρκάκι, αλλά και την απόλυτη παραλία Βουτούμι, με τα τιρκουάζ νερά στους Αντίπαξους! Κατά την επιστροφή σας, δοκιμάστε τους φοβερούς λουκουμάδες στην πλατεία του Γάιου ή early dinner εκεί ή σε κάποιο από τα όμορφα ταβερνάκια των άλλων δύο βασικών οικισμών του νησιού του Λογγού και της Λάκας.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το know-how για τους Παξούς στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Σέριφος: Κοντινή και ατμοσφαιρική

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα! - εικόνα 4

Τόσο ιδανικός συνδυασμός απόστασης - ατμόσφαιρας δύσκολα θα μπορούσε να μείνει κοινό μυστικό των κουλτουριάρηδων που την έχουν διαλέξει ως καλοκαιρινή βάση τους δεκαετίες τώρα. Αν και διατηρεί σταθερά πιο χαμηλό προφίλ σε σύγκριση με άλλα κυκλαδονήσια, οι ολοένα και περισσότεροι πιστοί φαν της προσκυνούν μια από τις ομορφότερες Χώρες του Αιγαίου και τις σχετικά παρθένες ακόμη παραλίες της που δεν έχουν παραδοθεί στον μαζικό τουρισμό. Στη Χώρα θα βρείτε τα καλύτερα μέρη για καφέ ή ποτό στην πλατεία του Δημαρχείου, ενώ μια βόλτα μέχρι τα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου είναι απαραίτητη. Αν πάλι ψάχνετε το καλύτερο παρεΐστικο nightlife καταλήξτε κλασικά στο Λιβάδι, τον οικισμό του λιμανιού.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το know-how για τη Σέριφο στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Σύμη: Nεοκλασική και κοσμοπολίτικη

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα! - εικόνα 5

2.500 πολύχρωμα νεοκλασικά απλώνονται από τον Γιαλό (το λιμάνι) μέχρι το Χωριό, δημιουργώντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό σύνολο σ’ ένα από τα εντυπωσιακότερα νησιά των Δωδεκανήσων που σταθερά ανεβαίνει σε δημοφιλία για ένα κοσμοπολίτικο διεθνές κοινό που ψάχνεται αποκτώντας την αντίστοιχη εστιατορική και ξενοδοχειακή (σε boutique βέβαια μέγεθος) υποδομή. Τα διλήμματα των εξόδων περιορίζονται μεταξύ Χώρας (Χωριό, εδώ) και Γιαλού, ενώ στις παραλίες θα πάτε κυρίως με βαρκάκι. Αξίζει να ανεβείτε στο Χωριό από τη λιθόστρωτη Καλή Στράτα με τα 500 σκαλοπάτια και να απολαύσετε υπέροχες βίστες, αλλά και να κάνετε τη διαδρομή μέχρι τον Πανορμίτη, μέσα από το κυπαρισσόδασος και να τιμήσετε το ιδιαίτερα δραστήριο πολιτιστικό φεστιβάλ.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το know-how για τη Σύμη στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Αμοργός: Eπιμένει εναλλακτική

6 νησιά αουτσάιντερ που έγιναν μόδα! - εικόνα 6

Η άγρια γοητεία και η χαλαρωτική αύρα έχουν χαρίσει στο νησί μια ξεχωριστή θέση στις ταξιδιωτικές λίστες όλο και περισσότερων επισκεπτών τα τελευταία χρόνια και τα νέα μπαράκια και στέκια που ανοίγουν διαρκώς το επιβεβαιώνουν. Ανάμεσα σε ξερολιθιές και ξωκλήσια -ιδανικά για περιπατητές- θα βρείτε μερικά από τα πιο γραφικά χωριά που έχετε συναντήσει, όπως η Λαγκάδα, τα Θολάρια και ο Ποταμός. Θα λατρέψετε τα παραδοσιακά καφενεία και τις ταβέρνες στα καλντερίμια της ατμοσφαιρικής Χώρας, τα οποία προσφέρονται για ρομαντικές βραδινές συναντήσεις. Πριν φύγετε, επιβάλλεται να δοκιμάστε το γνωστότερο παραδοσιακό πιάτο της Αμοργού, το πατάτο, ντόπια χταποδόπιτα, ψητές μένουλες και φυσικά παστέλι και ρακόμελο.

Δείτε όλες τις πληροφορίες και το know-how για την Αμοργό στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.