Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic

Ο χαρακτηρισμός αστικά κομψό που ακολουθεί την ονομασία του νέου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης ανταποκρίνεται απόλυτα στον χαρακτήρα του.

Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic

Η άνθηση του προορισμού Θεσσαλονίκη που φέρνει τη συμπρωτεύουσα στην κορυφή των επιλογών των Ελλήνων ταξιδιωτών για city break, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, και βέβαια η αυξανόμενη αναγνωρισιμότητά της ως προορισμού για τους ξένους επισκέπτες έχει φέρει μεγάλη κινητικότητα στον ξενοδοχειακό χάρτη της πόλης.

Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic - εικόνα 1
Η πρόσοψη με τα νεοκλασικά στοιχεία κρύβει εκπλήξεις

Δεν είναι τυχαίο που η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα και από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη, η HotelBrain, επενδύει σε ξενοδοχεία στην πόλη και στο άμεσο μέλλον πρόκειται να δούμε και άλλες προσθήκες στο πορτφόλιό τους. Το πεντάστερο «Antigon Hotel», το πρώτο ξενοδοχείο πόλης που στήνει και διαχειρίζεται πλήρως η HotelBrain, αξιοποιεί τα διδάγματα των μικρών hotels νέας γενιάς που ποντάρουν στην τοποθεσία, προσφέρουν ένα χαλαρωτικό μητροπολιτικό περιβάλλον, δίνουν έμφαση στο ντιζάιν, τις υπηρεσίες και την ταυτότητα αντί για τα τετραγωνικά, και, βέβαια, εντάσσουν και το πολυπόθητο από τον ταξιδιώτη τοπικό αφήγημα στo προφίλ τους.

Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic - εικόνα 2
Το μάρμαρο κυριαρχεί στη μοντέρνα υποδοχή

Μάλιστα, τα ξεχωριστών προδιαγραφών Leading Hotels of the World το περιέλαβαν στην πλατφόρμα τους ως το πρώτο μέλος τους στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας έτσι το στίγμα μιας υπογραφής που εξελίσσεται παράλληλα με τις ανάγκες της εποχής και δεν μένει στην κλασική πολυτέλεια που συνεπάγονταν άλλοτε τα μέλη τους. Όσο μάλιστα κρατάνε οι προνομιακές τιμές γνωριμίας (από € 130 περίπου αυτή την εποχή) είναι το ιδανικό ξενοδοχείο για όσους θέλουν να περάσουν ένα σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη απολαμβάνοντας τα νέα hot spots της πόλης. Σε απόσταση περιπάτου από τις δυνατές πιάτσες της εποχής, ειδικά τα Άνω Λαδάδικα, τη Βαλαωρίτου αλλά και την παραλία, προσφέρεται για ολοήμερες και βραδινές βόλτες στα καλύτερα της Θεσσαλονίκης.

Το επισκεφτήκαμε πριν από λίγες ημέρες για ένα βράδυ, πετώντας με τις βολικές πτήσεις της Ellinair, και απολαύσαμε μια πραγματική μίνι απόδραση εκτιμώντας τη σύγχρονη ματιά στην πολυτέλεια που δεν υπερβάλλει, τη φρεσκάδα στο σέρβις, τη νεανική ατμόσφαιρα και φυσικά την τοποθεσία που ακόμη και για τόσο λίγο σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις μια γενναία δόση Θεσσαλονίκης.

Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic - εικόνα 3
Στο «A Bistro» απολαμβάνεις μοντέρνες comfort γεύσεις πάνω απο τα ρωμαϊκά ερείπια

Σε ευχάριστη αντιδιαστολή με την πρόσοψη με τα νεοκλασικά στοιχεία, το ανοιχτόκαρδο αστικό ντιζάιν της υποδοχής, με πολύ μάρμαρο, μαυρόασπρους τόνους με σύγχρονες εικαστικές πινελιές σε έντονα χρώματα, και το ευχάριστο bar-café, όπου προσφέρονται έξυπνα σνακ και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, σου προσφέρει εξαρχής τη χαλαρωτική αποστασιοποίηση από τη φασαρία της πόλης έξω, η οποία κορυφώνεται στα 38 κομψά δωμάτια και τις σουίτες διαφορετικών τύπων. Στιλάτα υφασμάτα και επενδύσεις σε γκρι και λευκούς τόνους, ωραία μπάνια με αναλώσιμα Hermes που αναδίδουν μυρωδιές εσπεριδοειδών, ξεκούραστα κρεβάτια για το απαραίτητο disco nap πριν από την έξοδο, μηχανές Nespresso, προσωπικά tablet και ένα κινητό με wi fi, 3G και εξειδικευμένα apps για βόλτες στην πόλη – εδώ ξέρουν τι χρειάζεται ο city breaker.

Η πιο ιδιαίτερη γωνία του ξενοδοχείου είναι το A Bistrο, σε ένα τζαμωτό αίθριο με γυάλινο πάτωμα πάνω από τα ρωμαϊκά ερείπια που μπορεί να καθυστέρησαν το άνοιγμα του ξενοδοχείου αλλά προσφέρουν σίγουρα μια πολύ ατμοσφαιρική πινελιά στο σύνολο. Μάλιστα όταν η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ευρήματα, η ομάδα του «Antigon Hotel» πρόκειται να τα αξιοποιήσει περισσότερο ως μέρος του storytelling.

Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic - εικόνα 4
Χαλαρωτικό metropolitan ύφος στα δωμάτια

Φυτεμένοι τοίχοι, μαρμάρινα τραπέζια, μεταλλικά καναπεδάκια και καρέκλες σε μια μοντέρνα εκδοχή των ρετρό επίπλων κήπου φτιάχνουν ένα ωραίο περιβάλλον, ενώ οι συμπαθητικές επιλογές comfort και σύγχρονης κουζίνας δίνουν λύσεις σε οποίους, ειδικά business travellers, θέλουν να δειπνήσουν μέσα. Το πρωινό σε μπουφέ είναι πολύ προσεγμένο με αρκετές επιλογές, τόσο υγιεινές όσο και πιο πληθωρικές, ωραία παρουσιασμένες και με προτάσεις a la carte, γιατί όπως και να το κάνουμε τα αβγά Benedict ταιριάζουν ιδανικά στο περιβάλλον. Στο σέρβις τα νέα παιδιά της ομάδας έχουν ευγένεια και στιλ.

Στο roof garden βρίσκονται δύο ακόμη treats που προσθέτουν πόντους. Το champagne bar, μοναδικό ίσως στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά με σαμπάνιες του γαλλικού οίκου Duval-Leroy, στεγάζεται σε μια βεράντα με ατμοσφαιρικό φωτισμό και daybeds με πανοραμική θέα στον ορίζοντα της πόλης και είναι ανοιχτό και σε μη ενοίκους. Στον δικό του χώρο, που κλείνει με κουρτίνες και θερμαίνεται όταν ο καιρός το απαιτεί, βρίσκεται ένας χώρος ευεξίας με τζακούζι που μπορούν να κλείσουν οι πελάτες του ξενοδοχείου. Τέλος, η boutique αίθουσα συνεδρίων με την οπτική επαφή στα αρχαιολογικά ευρήματα συμπληρώνει το προφίλ ενός ξενοδοχείου που έχει ταυτότητα και στον τομέα των επιχειρηματικών ταξιδιών ή εκδηλώσεων.

Το πεντάστερο «Antigon Hotel» στη Θεσσαλονίκη είναι όντως η επιτομή του urban chic - εικόνα 5
Νοσταλγία παλιάς αυλής σε σύγχρονη εκδοχή στο «A Bistro»

Στο πεδίο της εμπειρίας, το «Antigon» προσφέρει επίσης ιδέες για οινικές εκδρομές και θεματικά τουρ στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο αρχαιολογικά αλλά και πολιτιστικά. Η σύνδεση με τον τόπο θα μπορούσε πάντως να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, μέσα από υπηρεσίες, γεύσεις, διακοσμητικές πινελιές ή άλλα amenities που θα μπορείς ίσως να αγοράσεις, πάντα με άρωμα Θεσσαλονίκης, αφού το προφίλ του ξενοδοχείου ταιριάζει με αυτό ενός σύγχρονου hub σε διάλογο με τις δημιουργικές κοινότητες της πόλης.

Έρχονται από τη HotelBrain

Αρκετές αφίξεις θα έχουμε στο πορτφόλιο της εταιρείας το επόμενο διάστημα. Μια από τις πιο ξεχωριστές που αφορά και τους Έλληνες ταξιδιώτες είναι το «100 Rizes Luxury Seaside Resort» σε πετρόχτιστα κτίρια σε ένα σημείο-ησυχαστήριο στην παραλία Καμάρες κοντά στο Σκουτάρι της Μάνης, που ανοίγει μέσα στον Μάιο. Επίσης τον Μάιο, ανοίγει το πρώτο ξενοδοχείο που έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου η εταιρεία στην Αθήνα, το boutique «Urban Frame Hotel» στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα. Τον Ιούνιο ετοιμάζεται να ανοίξει και το family «Bianco Olympico Resort Hotel» στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.