Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks

Από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο και από εκεί στο Όσλο, σημειώ­νουμε τα εντυπωσιακά νέα από το χάρτη των ξενοδοχειακών εγκαινίων του Μαρτίου και προγραμματίζουμε ξεχωριστές ανοιξιάτικες αποδράσεις.

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks

Από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο και από εκεί στο Όσλο, σημειώνουμε τα εντυπωσιακά νέα από το χάρτη των ξενοδοχειακών εγκαινίων του Μαρτίου και προγραμματίζουμε ξεχωριστές ανοιξιάτικες αποδράσεις.

«Vintry & Mercer», Λονδίνο: Στη χρονοκάψουλα του Soho

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks - εικόνα 1

Το ξενοδοχείο

Νέο μέλος της ελίτ οικογένειας των Small Luxury Hotels of the World, η φρέσκια άφιξη στο Vintry Ward, στην καρδιά του City, έρχεται για να αγκαλιάσει και να αναδείξει την ιστορία και την παράδοση της περιοχής: 92 κομψά δωμάτια και σουίτες, εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές, διακοσμημένα με στοιχεία που παραπέμπουν στο παρελθόν μιας περιοχής ταυτισμένης με το upper class εμπόριο. Vintage υφάσματα, παλιοί χάρτες, δερμάτινες επιφάνειες, εξαντρίκ ταπετσαρίες κι εξωτική βλάστηση παραπέμπουν στους κοσμοπολίτες οινοποιούς και υφασματάδες που κατέκλυζαν τη γειτονιά, ενώ συνδυάζονται άψογα με τις τελευταίας τεχνολογίας εγκαταστάσεις του γυμναστηρίου, το μεσογειακό μπιστρό με τις γκουρμέ νότες στο ισόγειο και τη fine dining εμπειρία του roof terrace, με θέα στο Southbank. Hot spot για επισκέπτες και μη αναμένεται να γίνει, τέλος, το εμπνευσμένο από τα νεοϋορκέζικα speakeasy bars των ’20s cocktail bar «Do Not Disturb», στο υπόγειο του ξενοδοχείου.

Garlick Hill 20, +44(0)2039088088, www.vintryandmercer.com

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks - εικόνα 2

Πότε να πάτε

Από τα μέσα Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου το Λονδίνο φοράει την πιο όμορφη, ανοιξιάτικη όψη του, με τους κήπους και τα πάρκα να καλύπτονται από τα πολύχρωμα πέπλα των ασφόδελων και των αγριοκερασιών, ενώ η θέα των κωπηλατών που κατακλύζουν τον Τάμεση με τα κανό τους είναι μια ιδιαίτερη εικόνα από μόνη της. Στις όχθες του ποταμού γίνονται και οι εορταστικοί κανονιοβολισμοί για τα γενέθλια της βασίλισσας, στις 21/4, ενώ σε αυτό το διάστημα μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού διάσημα αξιοθέατα της πόλης είναι πιο εύκολα προσβάσιμα, με τα Πολεμικά Δωμάτια του Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον Πύργο του Λονδίνου να έχουν μικρότερες ουρές από άλλες περιόδους του έτους. Επιπλέον, η σεζόν των καβουριών ξεκινάει στις αρχές Απριλίου, με την εκλεκτή λιχουδιά να εδραιώνει τη θέση της στα εστιατόρια και στους streetfood πάγκους της πόλης.

«Amerikalinjen», Όσλο: Vintage φόρος τιμής στη μετανάστευση

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks - εικόνα 3

Το ξενοδοχείο

Σε μία από τις πιο ζωηρές γειτονιές της νορβηγικής πρωτεύουσας, δίπλα στην Όπερα του Όσλο και στον κεντρικό σταθμό των τρένων, το μικρό «αδερφάκι» του εστέτ «The Thief» έρχεται να αναβιώσει ένα ιστορικό τοπόσημο της πόλης, μεταμορφώνοντάς το σε ντιζάιν ξενοδοχείο με industrial αναφορές. Παίρνοντας το όνομά του από το ταξιδιωτικό γραφείο που είχε έδρα στο κτίριο, το «Amerikalinjen» θα είναι ένας φόρος τιμής στους σχεδόν 900.000 μετανάστες που ξεκίνησαν με τη Norwegian-American Line την περιπέτειά τους στη γη των ευκαιριών. Με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται στην επέτειο των 100 ετών από την κατασκευή του κτιρίου, το νέο ξενοδοχείο έχει γυμναστήριο, σάουνα και πισίνα και μετράει 122 δωμάτια, λοφτ και σουίτες, η αισθητική των οποίων εναρμονίζεται με το ύφος του café-brasserie «Atlas», του jazz club «Gustav» και του cocktail bar «Pier 42», ενώ παραπέμπει σε κρουαζιερόπλοια των ’50s.

Jernbanetorget 2, +4721405900, https://amerikalinjen.com

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks - εικόνα 4

Πότε να πάτε

Από τα μέσα Μαρτίου η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει αρκετά, ώστε οι βόλτες στην πόλη να είναι απολαυστικές, χωρίς αυτό να επηρεάζει τα μπόλικα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο· οι 18 πίστες και τα 11 lifts του Oslo Winter Park λ.χ. απέχουν μόλις 30 λεπτά από την πόλη, ενώ λίγο πιο έξω η πλαγιά του Korketrekkeren είναι ένα προσκύνημα αναψυχής των ντόπιων χάρη σε μια αδρεναλινική 10λεπτη κατάβαση με toboggan. Επιπλέον, οι νύχτες είναι ακόμη αρκετά μεγάλες και σκοτεινές για να μπορεί να χαζέψει κάποιος το Βόρειο Σέλας, αν είναι αρκετά τυχερός (το μαγευτικό αυτό φαινόμενο είναι ορατό από το Όσλο μόνο λίγες βραδιές ανά έτος), ενώ εναλλακτικά από τα τέλη Μαΐου τα rooftop bars της πόλης ανθούν και ανεβάζουν τους κατοίκους στις ταράτσες, απ’ όπου χαζεύουν το γεμάτο πια λιμάνι με ferries που επισκέπτονται τα νησάκια του φιόρδ.

«The Times Square Edition», Νέα Υόρκη: Στην καρδιά του Μεγάλου Μήλου

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks - εικόνα 5

Το ξενοδοχείο

Κρυμμένο πίσω από τη μεγαλύτερη φωτεινή επιγραφή της Νέας Υόρκης, στην καρδιά του Μανχάταν, με θέα στην πιο διάσημη διασταύρωση των ΗΠΑ, αν όχι του πλανήτη ολόκληρου, το νέο ξενοδοχείο της σειράς «Edition» δεν χρειάζεται και πολλά περισσότερα από την τοποθεσία του για να λειτουργήσει σε συνθήκες απόλυτης πληρότητας επί 365 ημέρες το χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, το 40όροφο αυτό θηρίο με τα 452 πολυτελή δωμάτια έχει στη φαρέτρα του πέντε ορόφους κοινόχρηστων χώρων (συμπεριλαμβανομένου ενός πολυτελούς γυμναστηρίου) και άλλους τέσσερις αφιερωμένους σε θεάματα και μαγαζιά. Brands όπως το NFL, το Cirque du Soleil και το Hershey’s Chocolate World έχουν ήδη βρει το χώρο τους, κάνοντάς το σημείο επίσκεψης ακόμη και για μη ενοίκους, ενώ το ενδιαφέρον ανεβάζει ακόμη περισσότερο το signature εστιατόριο του ξενοδοχείου, που αναμένεται να ανοίξει στη roof terrace και να συνδυάζει τη fine dining εμπειρία με θέα που κόβει την ανάσα.

Times Square 20, +12123987017, www.editionhotels.com/times-square

Εντυπωσιακά hotel openings για ανοιξιάτικα city breaks - εικόνα 6

Πότε να πάτε

Στα τέλη Μαΐου το Central Park γεμίζει με καρό τραπεζομάντιλα και καλαθάκια του πικ νικ την ημέρα, ενώ τη νύχτα μεταμορφώνεται σε μια τεράστια θεατρική σκηνή αφιερωμένη στον Σαίξπηρ, με open air παραστάσεις που κατά καιρούς έχουν τιμηθεί από ονόματα όπως η Μέριλ Στριπ, ο Αλ Πατσίνο, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και η Νάταλι Πόρτμαν. Ήδη από τις αρχές του μήνα ο ποταμός Χάντσον γεμίζει με πολύχρωμα καγιάκ, το αστικό πάρκο του High Line παίρνει τα πιο όμορφα χρώματά του, ενώ στις 18-19/5 το «Hell’s Kitchen» γεμίζει μυρωδιές και γεύσεις χάρη στο 9th Avenue International Food Festival. Επιπλέον, στις 29-30/5 ο ήλιος ευθυγραμμίζεται με τη γεωμετρική ρυμοτομία του Μανχάταν, για να χαρίσει μαγικά ηλιοβασιλέματα ανάμεσα στους ουρανοξύστες, που κατακλύζουν τα timelines με hashtag το #Manhattanhenge, ενώ παράλληλα το ΜοΜΑ μετράει τις τελευταίες ημέρες του, προτού κλείσει (15/6-21/10) για να ολοκληρωθεί η επέκτασή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.