Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας

Με μουσικές και χορούς ή με παρέα το θαλασσινό αεράκι για πρώτη ανοιξιάτικη πρόβα, ακολουθούν έξι εύκολα σενάρια αποδράσεων-εξπρές για Κούλουμα.

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας

Με μουσικές και χορούς ή με παρέα το θαλασσινό αεράκι για πρώτη ανοιξιάτικη πρόβα, ακολουθούν έξι εύκολα σενάρια αποδράσεων-εξπρές για Κούλουμα.

Χαρταετός στην Αίγινα

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας - εικόνα 1

Παίρνουμε τον αετό στο χέρι, μπαίνουμε στο ιπτάμενο και σε 45 λεπτά πίνουμε καφέ στην αγαπημένη περατζάδα της Αίγινας. Θα τον πετάξουμε στην Κολώνα με θέα τον αρχαιολογικό χώρο και την παραλία με τα πευκάκια, θα φάμε σαρακοστιανά στον «Σκοτάδη» και θα πάρουμε φιστικοβούτυρο από φιστίκι Αιγίνης για τη νηστεία από την Κάβα Μούρτζη.

Θαλασσινά στη Χαλκίδα

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας - εικόνα 2

Το νεοσύστατο Καρναβάλι της πόλης έχει βάλει πιο δυναμικά την κλασική πιάτσα των θαλασσινών στο αποκριάτικο πρόγραμμά μας. Την Καθαρά Δευτέρα στη Χαλκίδα γιορτάζουμε με μουσική και μεζέδες σε διάφορα σημεία της πόλης προτού καταλήξουμε στην «Κληματαριά» στη Νέα Αρτάκη ή στον «Καπετάνιο» στη Νέα Λάμψακο (2221028191).

Πολιτιστικό Ναύπλιο

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας - εικόνα 3

Αν θέλετε να συνδυάσετε την ψαροφαγία (στον «Σαβούρα», 2752023704) με την καλλιτεχνική αύρα, η «βενετσιάνικη» πόλη προσφέρεται για χαλαρές βόλτες στα σοκάκια, επίσκεψη στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και χάζι στις ξύλινες, χειροποίητες φιγούρες του Καραγκιόζη στο ξεχωριστό μαγαζί με σουβενίρ «5 & 14» στον πεζόδρομο της Σταϊκοπούλου.

Γλέντι στη Θήβα

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας - εικόνα 4

Έθιμο που χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα ο Βλάχικος Γάμος, ταυτίζεται με τον ερχομό της άνοιξης. Οι πρώτες φωτιές ανάβουν στην Πλατεία Επαμεινώνδα από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας και στήνονται χοροί, ενώ λίγο αργότερα στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας τα νηστίσιμα κεράσματα δίνουν και παίρνουν. Το πραγματικό γλέντι όμως ξεκινά στις 2 μ.μ. με τη διονυσιακή γαμήλια πομπή και κρατά μέχρι το ξημέρωμα.

Κούλουμα στην Καλαμάτα

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας - εικόνα 5

Αν και ιδανικά θα πρέπει να έρθετε από την Κυριακή για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η ανανεωμένη Καλαμάτα, δυόμισι μόλις ώρες από την Αθήνα, προσφέρεται για μια βόλτα την Καθαρά Δευτέρα. Οι γιορτές του δήμου στήνονται, μεταξύ άλλων, στη μαρίνα με φόντο τα ιστιοπλοϊκά, ενώ το γειτονικό ψαρομάγαζο-εγγύηση «Καννάς» αποτελεί φυσική κατάληξη.

Αλευρωμένο Γαλαξίδι

Οι μονοήμερες της Καθαράς Δευτέρας - εικόνα 6

Η γραφική θαλασσινή πολιτεία έχει την τιμητική της με τα Αλευρομουτζουρώματα να τη μετατρέπουν σε πραγματικό πεδίο μάχης. Η μέρα ξεκινά με κεράσματα και μουσικές, ωστόσο ο... ασκός του Αιόλου ανοίγει γύρω στο μεσημέρι. Για ψαρομεζέδες κλείνουμε τραπέζι στο «Μπάρκο της Μαρίτσας» (2265041059) και, προτού φύγουμε, παίρνουμε νηστίσιμο ραβανί από το «Κονάκι».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.