10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο

Από την Πάτρα ως τις Γαλλικές Άλπεις σε γιορτινούς, ερωτικούς και χαλαρωτικούς ρυθμούς υποδεχόμαστε τον τελευταίο χειμωνιάτικο μήνα.

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο

Πάμε βενετσιάνικο καρναβάλι!

Η καλύτερη εποχή για Βενετία είναι τώρα! Λίγο η 14η Φλεβάρη για τους ερωτευμένους, λίγο το βενετσιάνικο καρναβάλι που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια και είναι φημισμένο για τις περίτεχνες μάσκες και τα φανταστικά κοστούμια, σε βάζουν σε πειρασμό για απόδραση. Γιορτινή ατμόσφαιρα, πάρτι, βόλτες με τις γόνδολες ανάμεσα στα 117 νησάκια που ενώνονται με περίπου 410 γέφυρες, χαλάρωση στα cafe και τις οστερίες αγναντεύοντας τα νησάκια Murano και San Michele, value for money ψώνια στη Strada Nuova.

Δείτε περισσότερα για τη Βενετία στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Στην Ισλανδία των Γκέiζερς και του Βόρειου Σέλαος

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 1

Η ιδιόρρυθμη και συνάμα πανέμορφη Ισλανδία, σε μαγνητίζει ως τα τέλη Μαρτίου με το μοναδικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλαος. Αφετηρία στις αναρίθμητες εξορμήσεις σας, από το γεωθερμικό παράδεισο του spa Blue Lagoon στο μαγευτικό Χρυσό Κύκλο (έτσι ονομάζεται η τρομερή τριάδα καταρράκτης Gullfoss-πίδακας Geysir-εθνικό πάρκο Thingvellir), το Ρέικιαβικ σε περιμένει πάλι στο τέλος της ημέρας για ένα μαραθώνιο runtur – μπαρότσαρκα στα στιλάτα ποτάδικα του κέντρου.

Δείτε περισσότερα για την Ισλανδία στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Κινέζικη πρωτοχρονιά στο Λονδίνο

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 2

Ένας από τους λόγους που αξίζει να πας στο Λονδίνο αυτή την περίοδο, είναι ο εορτασμός της κινέζικης πρωτοχρονιάς που φέτος πέφτει στις 5 Φεβρουαρίου και είναι η χρονιά του Γουρουνιού. Τα κύρια κινέζικα πρωτοχρονιάτικα events, γίνονται στην Chinatown του Λονδίνου, στο West End, και στην Trafalgar Square στις 10 Φεβρουαρίου. Η πανέμορφη και πολύχρωμη, κινέζικη πρωτοχρονιάτικη παρέλαση περνάει από τους δρόμους και δημιουργεί μια ιδιαίτερη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Δείτε περισσότερα για το Λονδίνο στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Τσιπουροκαταστάσεις στον χειμωνιάτικο Βόλο

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 3

Πύλη για το Πήλιο αλλά και μία ζωντανή πόλη με σήμα κατατεθέν τα τσιπουραδικα ο Βόλος είναι ωραία ιδέα για χειμωνιάτικη περαντζάδα. Δε φεύγεις από εδώ αν δεν περάσεις από την αρχιτεκτονικά ενδιαφέρουσα και ζωντανή τα βράδια συνοικία των Παλαιών αλλά και από τα γραφικά σοκάκια του προσφυγικού συνοικισμού της Νέας Ιωνίας. Φυσικά η ημερήσια απόδραση στο Πήλιο και στο χιονοδρομικό στα Χάνια συμπληρώνει το πακέτο.

Δείτε περισσότερα για το Βόλο στο αναλυτικό μας guide εδώ.
Δείτε περισσότερα για τα χωριά του Πηλίου εδώ.

Love weekend στη σαιξπηρική Βερόνα

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 4

Η πόλη - σήμα κατατεθέν των ερωτευμένων, με τη σαιξπηρική ατμόσφαιρα, είναι από τους πιο δημοφιλείς σε αναζητήσεις προορισμούς για τους Έλληνες ταξιδιώτες και ο Φεβρουάριος της ανήκει. Επίσκεψη στο σπίτι της Ιουλιέτας για selfie με τον καλό σου και ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια επιβάλλονται. Αξίζει, όμως, και η επίσκεψη στην Arena di Verona, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, όπου οι Ρωμαίοι πριν 2000 χρόνια παρακολουθούσαν αρματοδρομίες και μονομαχίες. Σήμερα είναι must για τους φίλους της μουσική για παραστάσεις κλασικής όπερας ή μουσικά event διεθνούς ενδιαφέροντος.

Δες τις εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις στην Ιταλία εδώ.

Καρναβαλίσου στους ρυθμούς της Νίκαιας

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 5

Η αγορά λουλουδιών, ο επιβλητικός καθεδρικός, η γραφική όπερα, η Notre – Dame (μικρογραφία της Παναγίας των Παρισίων), η παλιά πόλη με τις γκαλερί και τα μουσεία και βέβαια η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με εστιατόρια, ξενοδοχεία και club διεθνούς φήμης, είναι μερικά από τα εμβληματικά χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας της Γαλλικής Ριβιέρας. Το πιο εντυπωσιακό αυτή την περίοδο όμως είναι το καρναβάλι της Νίκαιας, που αλλάζει θεματική κάθε χρόνο. Φέτος η Νίκαια θα χορεύει στους ρυθμούς του «Βασιλιά του Κινηματογράφου» από τις 16/2 έως και τις 2/3, με αφορμή την 100η επέτειο της Victorine Studios, που αποτελεί τη «Μέκκα» της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Cote d’ Azur, η οποία από το 1919 έχει υποδεχτεί πολλούς ταλαντούχους σκηνοθέτες.

Δείτε περισσότερα για τη Νίκαια στο αναλυτικό μας guide εδώ.

White weekend στην Αράχοβα

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 6

Ο πιο κλασικός κοσμικός προορισμός για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ μας περιμένει όσο κρατάει το χιόνι για χαλαρούς καφέδες, λαχταριστό κοντοσούβλι στις ταβέρνες, μπαρότσαρκα και φορμαέλα και άλλα τοπικά προϊόντα to go. Οι «πρωτάρηδες» με περιηγητική διάθεση θα ξεστρατίσουν στα σοκάκια με προορισμό το βράχο της Ώρας με το ρολόι (το πρώτο τοπόσημο της πόλης, που κλέβει το βλέμμα σου καθώς η Αράχοβα σου αποκαλύπτεται μετά την τελευταία στροφή του δρόμου) κι όσοι αντέχουν τον ανήφορο θα πάρουν τα 264 πέτρινα σκαλιά για την εκκλησία του Αϊ-Γιώργη. Στις χιονισμένες πλαγιές του Παρνασσού, οι σκιέρ και όχι μόνο, τιμούν το αναβαθμισμενο Χιονοδρομικό.

Δείτε περισσότερα για την Αράχοβα στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Πατρινό καρναβάλι για ακόμα μια φορά

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 7

Κλασικός προορισμός για το καρναβάλι, πλέον με το νέο δρόμο η Πάτρα με το που μπαίνει το Τριώδιο απογειώνεται. Από την Τσικνοπέμπτη (28/2), η νεανική φοιτητούπολη της Πελοποννήσου χορεύει με σάλσα και λάτιν χωρίς σταματημό, η Μαυροδάφνη ρέει κι εσύ δεν έχεις παρά να μπεις στο πάρτι. Και αφού νιώσεις στο πετσί σου τα Μπουρμπούλια στο θέατρο «Απόλλων», είσαι έτοιμος να το τερματίσεις την Κυριακή της Αποκριάς. Εμπειρία που σίγουρα θα θέλεις να ξαναζήσεις.

Δείτε περισσότερα για την Πάτρα στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Γαλλικές Άλπεις για high καταστάσεις

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 8

Εξαιρετικές πίστες που διατρέχουν πλαγιές και δάση, ξενοδοχεία που η κλάση τους δεν χωρά σε πέντε αστέρια, πολυβραβευμένα εστιατόρια κι έντονο nightlife μαγνητίζουν τους celebrities στην Courchevel 1850, το πιο ψηλό και high σημείο του χιονοδρομικού σε υψόμετρο 1.850 μ., ενώ στα χαμηλότερα ομώνυμα χιονοδρομικά θέρετρα αλλά και στο ευρύτερο χιονοδρομικό σύστημα των Τριών Κοιλάδων, το μεγαλύτερο του κόσμου οι σκιερ θα βρουν όλα τα καλά των Άλπεων για κάθε budget.

Δείτε περισσότερα για την Courchevel στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Young & budget στη Βουδαπέστη

10 προορισμοί για τον Φεβρουάριο - εικόνα 9

Ένα πολύ ενδιαφέρον και κοντινό ταξίδι ειδικά για τους νέους, είναι αυτό στη Βουδαπέστη. Οι βόλτες από την μποέμικη περιοχή της παλιάς Συναγωγής, στην Dod utca με τα μπαράκια, έως και τη γραφική Kyrali utca (πρέσβειρα ντόπιου street food) είναι must. Για ψώνια η Vaci utca είναι ιδανική καθώς διατηρεί συνέχεια μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Τέλος, η πόλη φημίζεται τόσο για τα escape rooms όσο και για τα σπα και τις θερμές πηγές της.

Δείτε περισσότερα για τη Βουδαπέστη στο αναλυτικό μας guide εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.